Football Talk

Τσέλσι – Μίλαν 3-0: «Καθάρισαν» οι… μεταγραφές της – Πρώτο γκολ για τον Ομπαμεγιάνγκ μετά από πέντε χρόνια στο Champions League! (video)

Τσέλσι – Μίλαν 3-0: «Καθάρισαν» οι… μεταγραφές της – Πρώτο γκολ για τον Ομπαμεγιάνγκ μετά από πέντε χρόνια στο Champions League! (video)

Εξαιρετική εμφάνιση, πειστική νίκη και επιτέλους… τρίποντο για την Τσέλσι στο Champions League, με τον Γκρέιαμ Πότερ να πανηγυρίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Οι μεταγραφές της… τελευταίας στιγμής συνέβαλλαν στο τελικό 3-0, την ώρα που ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ βρήκε δίχτυα στον θεσμό, μετά από το 2017!

Μία από τις καλύτερες και πιο πειστικές της εμφανίσεις στη φετινή σεζόν πραγματοποίησε η Τσέλσι απέναντι στη Μίλαν, με τους «μπλε» να επικρατούν με 3-0 και να πανηγυρίζουν για πρώτη φορά στον τρέχοντα θεσμό φέτος, φτάνοντας τους τέσσερις βαθμούς στον 5ο όμιλο.

Το ματς είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα, ο Μάουντ απώλεσε πολύ καλή στιγμή στο 5ο λεπτό, μην μπορώντας να κερδίσει τον Ταταρουσάνου, ενώ το ίδιο συνέβη και στο 23’, όταν ο Τιάγκο Σίλβα νικήθηκε από τον έμπειρο γκολκίπερ από πλεονεκτική θέση.

Ωστόσο, η απομάκρυνση του Ρουμάνου έφερε… νέο κόρνερ για την Τσέλσι και αυτό αποτέλεσε το έναυσμα για ένα μαγικό βράδυ στο Στάμφορντ Μπριτζ, καθώς ο Γουέσλεϊ Φοφανά ευνοήθηκε από τις κόντρες και έδωσε το προβάδισμα, με το πρώτο γκολ της καριέρας του στο Champions League.


Επί της ουσίας, από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Μίλαν δεν κατάφερε ποτέ να βρει τα πατήματά της και συνέχισε το σερί που την θέλει να έχει κερδίσει μόλις ένα (1-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ το 2005), από τα 21 ματς που έχει δώσει επί αγγλικού εδάφους!

Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έκανε δύο τα γκολ της ομάδας του στο 56’, πανηγυρίζοντας επιτέλους στο Champions League, για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια και το γκολ του κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης.


Το 2-0 πριν την συμπλήρωση μίας ώρας, έδωσε ψυχολογία στην Τσέλσι και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τον Ρις Τζέιμς στο 62’, με τον Άγγλο να σημειώνει γκολ και ασίστ, στο 100ο του ματς με τους «μπλε» σε όλες τις διοργανώσεις, δίνοντας στην ομάδα του το πρώτο της φετινό τρίποντο!


Τσέλσι:
Κέπα, Φοφανά, Τιάγκο Σίλβα, Κουλιμπαλί, Τζέιμς, Κόβασιτς (66’  Ζορζίνιο), Λόφτους-Τσικ, Μάουντ (74' Χάβερτς), Τσίλγουελ, Ομπαμεγιάνγκ (65΄ Γκάλαχερ), Στέρλινγκ (75' Μπρόγια)

Μίλαν: Ταταρουσάνου, Ντεστ, Καλούλου, Τομόρι, Μπάλο-Τουρέ, Τονάλι, Μπενασέρ (73' Πομπέγκα), Κρούνιτς (65’ Κρούνιτς), Ντε Κέτελαρ (65’ Ρέμπιτς), Λεάο (72' Ντίας), Ζιρού (73' Οριγκί)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0