Football Talk

Σαλάχ: Έφτασε Ανρί, Φαν Νίστελροϊ και κυνηγά Ντρογκμπά, Αγουέρο!

Σαλάχ: Έφτασε Ανρί, Φαν Νίστελροϊ και κυνηγά Ντρογκμπά, Αγουέρο!

Τα 35 γκολ στο Champions League με τη φανέλα της Λίβερπουλ έφτασε ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Είναι, πλέον, δεύτερος στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ για αγγλική ομάδα στη διοργάνωση, μαζί με τον Τιερί Ανρί και τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ. Στην κορυφή βρίσκεται ο Ντιντιέ Ντρογκμπά και ο Κουν Αγουέρο (36 γκολ).

Με το γκολ που πέτυχε στον αγώνα της Τρίτης (4/10) απέναντι στη Ρέιντζερς (2-0), ο Μοχάμεντ Σαλάχ έφτασε συνολικά τα 35 σε 59 συμμετοχές στο UEFA Champions League, αγωνιζόμενος για τη Λίβερπουλ. Αυτή αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επίδοση για ποδοσφαιριστή αγγλικής ομάδας στη διοργάνωση. Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας είναι ο Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι) και ο Κουν Αγουέρο (Μάντσεστερ Σίτι).

Η πιο παραγωγική σεζόν του Αιγύπτιου επιθετικού ήταν αναμφίβολα αυτή του 2017-2018. Τότε, σημείωσε δέκα γκολ σε 13 συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, οδηγώντας τους «κόκκινους» μέχρι τον τελικό. Εκεί έχασαν τον τίτλο από την Ρεάλ Μαδρίτης, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1. Δεν άργησε, όμως, να στεφθεί πρωταθλητής, καθώς την αμέσως επόμενη σεζόν, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κέρδισε την «κούπα με τα μεγάλα αυτιά».

Τη δεύτερη θέση μοιράζεται ο «Φαραώ» μαζί με τους Τιερί Ανρί και Ρουντ Φαν Νίστελροϊ. Ο Γάλλος επιθετικός αγωνίστηκε σε 76 παιχνίδια με την Άρσεναλ, σκοράροντας επίσης 35 φορές. Ο Ολλανδός, που φόρεσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έγραψε 43 συμμετοχές, πετυχαίνοντας τον ίδιο αριθμό τερμάτων.

Η κορυφή της συγκεκριμένης λίστας ανήκει στον Ντιντιέ Ντρογκμπά και τον Κουν Αγουέρο. Ο Ιβοριανός πρώην επιθετικός της Τσέλσι, βρήκε δίχτυα 36 φορές, παίζοντας με τους «μπλε» σε 74 ματς στο Champions League, οδηγώντας τους μάλιστα και στην κατάκτηση του τίτλου το 2012. Από την άλλη, ο Αργεντινός, πρώην αρχηγός της Σίτι, σκόραρε επίσης σε 36 περιπτώσεις, συμμετέχοντας σε 64 παιχνίδια.

Ένα γκολ θέλει ακόμα ο Σαλάχ για να πιάσει κορυφή και δύο για να γράψει ιστορία. Θέμα χρόνου είναι, λοιπόν, για τον Αιγύπτιο, ώστε να χριστεί ως ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία των αγγλικών ομάδων στο UEFA Champions League.

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0