Football Talk

Μίτσελ: «Σαν να παίζουμε με Ατλέτικο, Γιουβέντους και Γιουνάιτεντ»!

Μίτσελ: «Σαν να παίζουμε με Ατλέτικο, Γιουβέντους και Γιουνάιτεντ»!

Ο Μίτσελ ετοιμάζεται για το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στη δεύτερη θητεία του στον πάγκο του Ολυμπιακού και μίλησε στη  συνέντευξη Τύπου του αγώνα της Πέμπτης (6/10) κόντρα στην Καραμπάγκ για την κρισιμότητα του ματς, τους τραυματίες και την αλλαγή του κλίματος.

Η επιστροφή του Μίτσελ στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» αποτελεί από μόνο του ένα γεγονός που προσελκύει τα «φώτα της δημοσιότητας» συνεπώς η πρώτη του ευρωπαϊκή συνέντευξη τύπου, στη δεύτερη θητεία του αναμενόταν με ενδιαφέρον.

Ο Ισπανός τεχνικός και ο Ματιέ Βαλμπουενά εκπροσώπησαν τους Πειραιώτες και είχαν αρκετά να πουν.

Πιο αναλυτικά, όσα ανέφερε ο Μίτσελ από μέρος του:

Για το αν μπορεί ο Ολυμπιακός τη νίκη αύριο και τι θα σημαίνει αυτή: «Ναι (λέει ο Μίτσελ και ακούγονται κάποια γέλια μετά γιατί το είπε στα ελληνικά). Και στα 2 ερωτήματα η απάντηση είναι ναι και θέλουμε και μπορούμε να νικήσουμε αύριο. Είμαστε ομάδα με πρεστίζ στην Ευρώπη. Τα προβλήματά μας δεν σταματάνε με τη νίκη με τον Ατρόμητο. Σίγουρα και εγώ και ο σύλλογος πιστεύουμε πως έγινε το πρώτο βήμα αλλά πρέπει να συνεχίσουμε».

Τον Ουί Τζο και την κατάστασή του: «Όλοι οι παίκτες που έχουμε στη λίστα είναι διαθέσιμοι για να αγωνιστούν. Θα το επιβεβαιώσουμε και μετά την προπόνηση. Όλοι έχουν επανέλθει από τους τραυματισμούς τους».

Το επίπεδο δυσκολίας με τη Καραμπάγκ και τις επισημάνσεις του Ίνμπομ Χουάνγκ ότι επιστρέφοντας από την Εθνική, βρήκε παίκτες να χαμογελούν: «Για μένα θα είναι σαν να παίζουμε με Γιουβέντους, Ατλέτικο και Γιουνάιτεντ. Δεν θα αλλάξει κάτι πάνω σε αυτό. Έχω τεράστιο σεβασμό για τη Καραμπάγκ και κάθε αντίπαλο. Τη Καραμπάγκ που παίζει καλό ποδόσφαιρο και έχει παρουσία στην Ευρώπη. Κάθε αντίπαλο τον σέβομαι.

Όσο για τη δήλωση του Χουάνγκ είμαι χαρούμενος για αυτό όμως, όπως είπε και ο Ματιέ, αυτοί που πρέπει να το δείξουν είναι οι παίκτες. Αυτή τη στιγμή οι παίκτες πρέπει να δείξουν για το τι είναι ικανοί να κάνουν. Να μας δείξουν για το τι είναι ικανοί και γιατί είναι εδώ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Δεν υπάρχει γυρισμός ως προς αυτό. Να το κάνουν και στην προπόνηση και στους αγώνες. Να μας φέρουν όχι γέλια αλλά χαμόγελα.

Για το πως μπορεί να αλλάξει το κλίμα για να έρθει η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη μετά από 10 αγώνες: «Είναι μία αρνητική ισορροπία. Όμως δεν θα σταθούμε εκεί. Έχω βρει σωστή συμπεριφορά, σωστή στάση και ανταγωνισμό. Εάν με ρωτούσατε πριν έρθει θα σας έλεγα αυτά θα ήθελα να βρω. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για το παρελθόν αλλά κάτι για το μέλλον.

Για το εάν θα είναι η 700ή συμμετοχή του Βαλμπουενά και το σχήμα: «Ναι έχω αποφασίσει για την 11άδα. Ναι θα μπορούμε να είναι ένας παίκτης που θα γιορτάσει τα 700 παιχνίδια. Μπορούμε να παίξουμε με... 16 παίκτες, όπως λέω στους παίκτες μου. Κανείς δεν πίστευε πως ο Ματιέ θα ήταν πρωταγωνιστής στο προηγούμενο ματς αλλά μπήκε και ήταν καταπληκτικός»

Βαλμπουενά: «Μετά το ματς με τον Άρη, ήταν δεδομένο πως έπρεπε να αλλάξουν τα πράγματα»

Έπειτα το λόγο πήρε ο βραχύσωμος βετεράνος, Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος είπε:

Τα 700 ματς στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο και Εθνική: «Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Νιώθω ευχαρίστηση να παίζω ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα. Είμαι ευτυχισμένος. Σήμερα ξεκινά νέα ιστορία με νέο προπονητή, τον Μίτσελ. Θα ήθελα πολύ αύριο να νικήσουμε είτε παίξω αύριο είτε όχι. Το θέλουμε πολύ. Ο αριθμός αυτός είναι κάτι που με κάνει πολύ περήφανο».

Την αλλαγή του Μίτσελ στον Ολυμπιακό και το εάν μπορεί να αλλάξει την εικόνα του Ολυμπιακού και στην Ευρώπη: «Δεν έχουμε ξεκινήσει καλά τη χρονιά. Έχουμε αλλάξει 2 φορές προπονητή. Χάσαμε βαθμούς στο πρωτάθλημα και έχουμε μηδέν βαθμούς στην Ευρώπη. Έχουμε έναν προπονητή με εμπειρία, ιδέες και που ξέρει καλά το τι σημαίνει αυτός ο σύλλογος. Έχει τη διάθεση αλλά εξαρτάται από εμάς τους παίκτες».

Θα πρέπει να δείξουμε πως πρέπει να παλεύουμε για τον Ολυμπιακό. Να νικήσουμε και αύριο όπως και στο πρώτο ματς του Μίτσελ. Είναι πολύ σημαντικό να τα δώσουμε όλα για να αλλάξουμε την εικόνα μας».

Το τι άλλαξε και στο ματς με τον Ατρόμητο είχε πιο καλή εικόνα ο Ολυμπιακός: «Νομίζω ότι έγινε μία καλή αρχή. Μετά την ήττα με τον Άρη ήταν δεδομένο πως έπρεπε να αλλάξουν τα πράγματα. Κάναμε ένα καλό ματς με πολλές ευκαιρίες. Υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης».



www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0