Football Talk

Ολιβιέ Ζιρού, ο τελευταίος της παρέας που έχει τιμήσει Τσέλσι και Μίλαν! (video)

Ολιβιέ Ζιρού, ο τελευταίος της παρέας που έχει τιμήσει Τσέλσι και Μίλαν! (video)

Το Στάμφορντ Μπριτζ και η Τσέλσι υποδέχονται την Μίλαν για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν τιμήσει διαχρονικά και τις δύο μεγάλες ομάδες και το BN Sports θυμάται μερικούς από αυτούς.

Τσέλσι και Μίλαν αναμετρούνται για τους ομίλους του Champions League και το BN Sports θυμάται μερικούς από τους αρκετούς, είναι η αλήθεια, μεγάλους άσους που έχουν φορέσει την φανέλα και των δύο ιστορικών ομάδων. Από τον τεράστιο Ρουντ Γκούλιτ, μέχρι τον Φερνάντο Τόρες και τον Ολιβιέ Ζιρού, άλλοι κατάφεραν να πετύχουν περισσότερο και άλλοι λιγότερο και στις δύο ομάδες και εμείς παρουσιάζουμε ορισμένες περιπτώσεις.

Ρουντ Γκούλιτ

Ο ιπτάμενος Ολλανδός, Ρουντ Γκούλιτ, έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στη Μίλαν και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όντας ένας από τους κορυφαίους στην ιστορία του αθλήματος. Το καλοκαίρι του 1987, ο Γκούλιτ θα αποφασίσει να πάρει την πρώτη του μεταγραφή στο εξωτερικό για χάρη της Μίλαν, σε μία μετακίνηση ρεκόρ για την εποχή. Μαζί με τους Φρανκ Ράικαρτ και Μάρκο φαν Μπάστεν θα δημιουργήσουν μία από τις καλύτερες ομάδες όλων των εποχών κατακτώντας τρία πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών και δύο ευρωπαϊκά Super Cup, παίζοντας ένα αδιανόητο ποδόσφαιρο.

Τον Ιούλιο του 1995 ο Γκούλιτ θα υπογράψει στην Τσέλσι, στην οποία θα αγωνιστεί για τρία χρόνια, μέχρι το 1998 όταν και θα «κρεμάσει» τα παπούτσια του. Με τους «μπλε» θα αγωνιστεί συνολικά 57 φορές και θα σκοράρει 7 γκολ. Μάλιστα, στα δύο τελευταία του χρόνια στον σύλλογο θα έχει την ιδιότητα του παίκτη-προπονητή!

ruud-gullit-chelsea-signing-1995.jpg

Αντρέι Σεφτσένκο

Ο μεγάλος Ουκρανός επιθετικός έγραψε μία λαμπρή καριέρα με την φανέλα της αγαπημένης του Μίλαν. Στα επτά χρόνια που πέρασε στο Σαν Σίρο από το 1999 έως το 2006, ο Σεφτσένκο σημείωσε 127 γκολ σε 208 εμφανίσεις, βοηθώντας τους «ροσονέρι» να κερδίσουν πολλά τρόπαια, μεταξύ των οποίων και το Champions League της περιόδου 2002-03.  Το καλοκαίρι του 2006 θα γίνει κάτοικος Λονδίνου για χάρη της Τσέλσι, με την αγγλική ομάδα να δίνει στη Μίλαν 44 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της!

Με τους «μπλε» θα αγωνιστεί για δύο χρόνια γράφοντας 77 συμμετοχές με 22 γκολ πριν επιστρέψει στην Ιταλία και τη Μίλαν την σεζόν 2008-09 ως δανεικός για έναν χρόνο.

Ολιβιέ Ζιρού

Να και μία περίπτωση ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται ακόμη και μάλιστα πρωταγωνιστεί με την φανέλα της Μίλαν! Ο Γάλλος Ολιβιέ Ζιρού ακόμα και στα 36 του συνεχίζει να δείχνει την κλάση του σε κάθε αγώνα της Μίλαν. Με τους «ροσονέρι» ο σπουδαίος στράικερ μετράει μέχρι στιγμής 19 γκολ σε 48 εμφανίσεις και συνέβαλε τα μέγιστα στη μαγική περσινή σεζόν της ομάδας και την επιστροφή στην κορυφή της Serie A έπειτα από 11 χρόνια.

Πριν την μετακίνησή του όμως στο Μιλάνο, ο Ζιρού πέρασε τέσσερα υπέροχα χρόνια στην Αγγλία όντας μέλος της Τσέλσι. Το καλοκαίρι του 2018, ο Γάλλος θα άφηνε την Άρσεναλ για τους «μπλε» έναντι 17 εκατ. ευρώ. Στα χρόνια παρουσίας του στο Στάμφορντ Μπριτζ αγωνίστηκε συνολικά 119 φορές, σκοράροντας παράλληλα 39 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Με την Τσέλσι κατάφερε να πανηγυρίσει δύο ευρωπαϊκούς τίτλους, με την αρχή να γίνεται την σεζόν 2018-19 με την κατάκτηση του Europa League ενώ δύο χρόνια αργότερα ήρθε και αυτή του Champions League κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι.

Ερνάν Κρέσπο

Ο Ερνάν Κρέσπο είναι ακόμα ένας παίκτης που αγωνίστηκε στις δύο μεγάλες ομάδες. Ο Αργεντινός επιθετικός εντάχθηκε το 2003 στην Τσέλσι από την άλλη μεγάλη ομάδα του Μιλάνου, την Ίντερ, έναντι 26 εκατ. ευρώ! Η πρώτη του σεζόν στην Αγγλία στέφθηκε με επιτυχία καθώς σημείωσε 12 γκολ σε 31 εμφανίσεις. Την επόμενη χρονιά η έλευση του Ντρογκμπά, ο οποίος πήρε φανέλα βασικού από τον Μουρίνιο, θα φέρει τον δανεισμό του Κρέσπο τη Μίλαν.

Ο δανεισμός του στην Ιταλία ήταν επιτυχημένος, καθώς ο Αργεντινός επιθετικός σημείωσε 18 γκολ σε 40 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων δύο τερμάτων στον τελικό του Champions League το 2005 εναντίον της Λίβερπουλ, τα οποία ωστόσο δεν στάθηκαν αρκετά για τη Μίλαν.

Φερνάντο Τόρες

Η μετακίνησή του στη Τσέλσι τον Ιανουάριο του 2011 από την Λίβερπουλ κόστισε στους Λονδρέζους πάνω από 58 εκατ. ευρώ ωστόσο η παρουσία του στο Στάμφορντ Μπριτζ δεν συνοδεύτηκε με ιδιαίτερη επιτυχία. Ο Ισπανός στράικερ σημείωσε 45 γκολ σε 172 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, με το τέρμα του κόντρα στην Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό του Champions League του 2012 να είναι η κορυφαία στιγμή του με τους «μπλε», μιας και έδωσε την πρόκριση στον τελικό.

Τον Αύγουστο του 2014, ο Τόρες εντάχθηκε στη Μίλαν με διετή δανεισμό. Έκανε συνολικά 10 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, σκοράροντας μόνο μία φορά. Αυτή η μετακίνηση δανεισμού μονιμοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2015, αλλά δόθηκε αμέσως δανεικός στην πρώην ομάδα του, Ατλέτικο Μαδρίτης, για 18 μήνες, μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του το 2016.




Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0