Football Talk

Champions League, 2ος όμιλος: Θρίαμβος για την Μπριζ και κορυφή με το απόλυτο – Νίκη «ανάσα» για την Πόρτο! (video)

Champions League, 2ος όμιλος: Θρίαμβος για την Μπριζ και κορυφή με το απόλυτο – Νίκη «ανάσα» για την Πόρτο! (video)

Υπερηχητική η Κλαμπ Μπριζ και απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, κέρδισε με 2-0 στο Βέλγιο και είναι μόνη πρώτη στον δεύτερο όμιλο με εννέα βαθμούς. Επιτέλους νίκη για την Πόρτο που, με το ίδιο σκορ, έκαμψε την αντίσταση της Μπάγερν Λεβερκούζεν στο «Ντραγκάο».

Χωρίς πολλά αξιόλογα πράγματα ήταν το πρώτο ημίχρονο ανάμεσα σε Κλαμπ Μπριζ και Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους τελική εντός εστίας. Στο 36’ ο Τζουντγκλά έπαιξε πανέμορφα το 1-2 με τον Σόουα, φτάνοντας μέχρι την τελική γραμμή, όπου και γύρισε την μπάλα στον τελευταίο για να τη σπρώξει στα δίχτυα. Έτσι, οι Βέλγοι πήγαν με το προβάδισμα στο ημίχρονο.

Ιδιαίτερα εύστοχοι αποδείχτηκαν και στο δεύτερο μέρος οι παίκτες της Μπριζ. Στην δεύτερή τους τελική στην εστία του Όμπλακ στο 62’ κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Ο Τζουντγκλά εκμεταλλεύτηκε την κακή απομάκρυνση της άμυνας των Μαδριλένων και με πλασέ πέτυχε το 2-0.

Μεγάλη ευκαιρία για να μειώσουν το σκορ έχασαν οι «ροχιμπλάνκος» στο 77’. Ο Ιστβάν Κόβαξ, διαιτητής της αναμέτρησης, καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Ατλέτικο έπειτα από την ανατροπή του Κούνια από τον Νίλσεν. Ο Γκριζμάν, ωστόσο, που ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Ακόμα μία τεράστια νίκη για την Κλαμπ Μπριζ, που συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον όμιλο κάνοντας το τρία στα τρία, λυγίζοντας και την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε.


Στο έτερο ματς του ομίλου μεταξύ Πόρτο και Μπάγερν Λεβερκούζεν, το πρώτο μέρος ήταν αρκετά φτωχό, με εξαίρεση την τρελή φάση που καταγράφηκε στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου. Τότε, οι «δράκοι» βρήκαν το γκολ με τον Ταρέμι, ωστόσο με την χρήση του VAR ακυρώθηκε. Ο διαιτητής, Άντονι Τέιλορ, είδε ότι στην αμέσως προηγούμενη φάση είχε προηγηθεί χέρι του Κάρμο, αμυντικού της Πόρτο, μέσα στην μεγάλη περιοχή των Πορτογάλων. Έτσι, έδωσε πέναλτι για τις «ασπιρίνες», στο οποίο όμως αστόχησε ο Πάτρικ Σικ, καθώς ο Ντιόγκο Κόστα διάλεξε τη σωστή γωνία.


Η Πόρτο στο δεύτερο ημίχρονο ήταν δημιουργική και εν τέλει βρήκε το γκολ στο 69’. Βγήκε στην αντεπίθεση από τα δεξιά, ο Ταρέμι έκανε τη σέντρα και ο Ζαϊντού με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Οι παίκτες του Σέρτζιο Κονσεϊσάο κλείδωσαν την υπόθεση νίκη με το γκολ του Γκαλένο τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90. Ο Ταρέμι πέρασε πολύ ωραία τη μπάλα στον Βραζιλιάνο, ο οποίος σούταρε σημειώνοντας το 2-0. Η Λεβερκούζεν έμεινε, μάλιστα, με παίκτη λιγότερο στο 88', όταν ο Φριμπόνγκ δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Σπουδαίο τρίποντο για τους Πορτογάλους, που πετυχαίνουν την πρώτη τους νίκη στον όμιλο. Μετά και την ήττα της Ατλέτικο στο Βέλγιο, πίσω από την Μπριζ που βρίσκεται στην κορυφή, υπάρχει πλέον τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα στην ομάδα της Μαδρίτης, την Λεβερκούζεν και την Πόρτο.


Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

Κλαμπ Μπριζ – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0 (36’ Σόουα, 62’ Τζουντγκλά)

Πόρτο – Μπάγερν Λεβερκούζεν 2-0 (69’ Ζαϊντού, 87’ Γκαλένο)


H Βαθμολογία 2ου ομίλου:

1. Κλαμπ Μπριζ 9 3 (7-0)

2. Μπάγερν Λεβερκούζεν 3 3 (2-3)

3. Πόρτο 3 3 (3-6)

4. Ατλέτικο Μαδρίτης 3 3 (2-5)

 

Επόμενη αγωνιστική (12/10):

Ατλέτικο Μαδρίτης – Κλαμπ Μπριζ (19:45)

Μπάγερν Λεβερκούζεν – Πόρτο (22:00)


Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0