Football Talk

Champions League, 1ος Όμιλος: Δύο στημένα χάρισαν τη νίκη στη Λίβερπουλ – H Νάπολι διέσυρε τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ! (video)

Champions League, 1ος Όμιλος: Δύο στημένα χάρισαν τη νίκη στη Λίβερπουλ – H Νάπολι διέσυρε τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ! (video)

Ο εφιάλτης του Άγιαξ σταμάτησε στο 6 επεισόδιο.  Η Νάπολι «διέλυσε» με 6-1 τους Ολλανδούς που προηγήθηκαν στο «παρθενικό» μεταξύ τους ματς. Χωρίς να φορτσάρει και με δύο στημένα, ανέβηκε μόνη δεύτερη η Λίβερπουλ (2-0 τη Ρέιντζερς). Βασικός και καθοριστικός ο Τσιμίκας καθώς στο 85’ αποσόβησε βέβαια γκολ.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται λένε, ή καλύτερα από το απόγευμα στην προκειμένη και το Champions League επέστρεψε δυναμικά μετά τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες. Άλλη μία εντυπωσιακή βραδιά με πολλά γκολ, 9 εκ των οποίων μπήκαν στον πρώτο όμιλο.

Στο Άνφιλντ, δεν υπήρχαν περιθώρια για απώλειες στο «στρατόπεδο» της Λίβερπουλ και το γρήγορο γκολ του Αλεξάντερ Άρνολντ (7'), από απευθείας εκτέλεση φάουλ, απομάκρυνε την όποια πίεση.

Οι Reds ήταν πολύ καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά στο πρώτο μισό θα μπορούσαν να είχαν διευρύνει το προβάδισμά τους και να είχαν «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη. Ακόμα και έτσι όμως στην αρχή του δεύτερου 45λεπτου πήραν σκορ ασφαλείας, όταν ο Μοχάμεντ Σαλάχ βρήκε δίχτυα από την άσπρη βούλα (53’), μετά το πέναλτι που κέρδισε με το θράσος του ο Λουίς Ντίας και έκανε το 2-0.

Από εκεί και πέρα και αφού απέκτησε ένα «μαξιλαράκι ασφαλείας» η αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν έθελξε με την απόδοσή της. Κατέβασε κάπως το ρυθμό του πρώτου ημίχρονου και παρολίγον να το «πλήρωνε» στο φινάλε.

Εκεί ήταν όμως ο κεφάτος και θετικός για άλλο ένα ματς Κώστας Τσιμίκας ο οποίος εκδίωξε τη μπάλα σχεδόν πάνω στη γραμμή και αποσόβησε σίγουρη επίτευξη τέρματος. Στην αμέσως επόμενη φάση (86’) ο Τσόλακ που είχε περάσει ως αλλαγή νωρίτερα είχε την ευκαιρία να μειώσει ωστόσο ο Άλισον είχε αντίθετη άποψη. Κάπως έτσι, στο… ρελαντί και χωρίς να εντυπωσιάσει, η Λίβερπουλ έφτασε τους 6 βαθμούς και καταδιώκει μόνη τη Νάπολι.

Στο άλλο ματς του ομίλου «έλαμψε το άστρο» του ιταλικού νότου. Άγιαξ και Νάπολι δεν είχαν αναμετρηθεί ποτέ ξανά σε επίσημη αναμέτρηση της UEFA και οι «Παρτενοπέι» φρόντισαν να κάνουν στους Ολλανδούς αξέχαστο το «παρθενικό» τους ματς. Και όλα αυτά ενώ βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Από την αρχή προμηνυόταν ένα ανοιχτό παιχνίδι, δεδομένου ότι και οι δυο τους είναι φύσει επιθετικές ομάδες και αυτό φάνηκε σχεδόν με το... καλημέρα. 

Ο «Αίαντας» ήταν αυτός που προηγήθηκε στο 9′ με το σουτ του Τέιλορ που βρήκε στον Κούντους και κατέληξε στα δίχτυα. Και ενώ η εξέλιξη αυτή δεν ήταν και το καλύτερο δείγμα, η Νάπολι τα «φύλαγε» όλα για τη συνέχεια. Η ομάδα του Σπαλέτι ισοφάρισε στο 18′ με ωραία κεφαλιά του Ρασπαντόρι. Οι «Παρτενοπέι» βρίσκονταν συχνά πυκνά στα καρέ του Άγιαξ, πίεζαν και στο 33' δικαιώθηκαν με κεφαλιά του Ντι Λορέντσο από τη «γλυκιά» σέντρα του Κβαρατσχέλια (2-1). Οι Ναπολιτάνοι έκλεισαν το ημίχρονο με ακόμα ένα τέρμα όταν Ανγκισά έκλεψε, έβγαλε τον Ζιελίνσκι στον κενό χώρο και ο τελευταίος δεν αστόχησε.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη και το πάρτι συνεχίστηκε. Η Νάπολι πίεζε, ο Άγιαξ αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα και στο 47’, όλοι έγιναν στο «ίδιο έργο θεατές». Ο Ανγκισά έκλεψε ξανά, μοίρασε στον Ρασπαντόρι και ο Ιταλός πέτυχε το 4-1. Το 5-1 ήρθε στο 63′ με τον «δαιμόνιο» Κβαρατσχέλια, ο οποίος άλλαξε ωραία με τον Ρασπαντόρι και σκόραρε αν και τραυματίας. Η αποβολή του Τάντιτς στο 73′ έκανε ακόμα πιο δύσκολη τη βραδιά για τον «Αίαντα», κυρίως για το επόμενο ματς. Η Νάπολι δεν κατέβασε ρυθμό ούτε εκεί όμως και στο 81′ πέτυχε το 6-1 με τον Σιμεόνε. Ο ίδιος παίκτης στο 89′ είχε και οριζόντιο δοκάρι για το 7ο (!) γκολ σε μία εκκωφαντική εμφάνιση που μάλλον ο Άγιαξ δεν έπρεπε να είχε προηγηθεί.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0