Football Talk

Ίντερ - Μπαρτσελόνα 1-0: Νίκη-χρυσάφι με «υπογραφή» Τσαλχάνογλου και... μπελάδες για τους Καταλανούς! (video)

Ίντερ - Μπαρτσελόνα 1-0: Νίκη-χρυσάφι με «υπογραφή» Τσαλχάνογλου και... μπελάδες για τους Καταλανούς! (video)
Η Ίντερ επικράτησε με σκορ 1-0 (04/10) της Μπαρτσελόνα, χάρις το φοβερό γκολ του Τσαλχάνογλου και πήρε ένα μικρό, αλλά άκρως σημαντικό, προβάδισμα πρόκρισης από τους ομίλους του Champions League!

Ήταν καλύτερη κατά διαστήματα και κατάφερε να μετουσιώσει την κυριαρχία της σε ένα γκολ, που της φάνηκε υπέρ-αρκετό! Η Ίντερ πήρε «χρυσή» νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα (04/10, 1-0) και πλέον βρίσκεται στη 2η θέση και το +3 από τους «μπλαουγκράνα», στον τρίτο όμιλο του Champions League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Χακάν Τσαλχάνογλου, που με τη δική του «ζωγραφιά» στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, έκρινε το ματς!


Η Ίντερ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ορμή της έδρας της στα πρώτα λεπτά. Ως ένα σημείο τα κατάφερε, μιας και είχε σημαντικές ευκαιρίες με τους Τσαλχάνογλου (7') και Μικιταριάν (20'), ωστόσο, καμία από τις δύο δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 29' τα κατάφερε με τον Κορέα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η «απάντηση» της Μπαρτσελόνα ήρθε στο 36ο λεπτό, με τον Ντεμπελέ να κάνει την ατομική ενέργεια, να «πατά» περιοχή, να σουτάρει, αλλά την μπάλα να καταλήγει εκτός εστίας.

Εν τέλει, οι «νερατζούρι» βρήκαν τη λύση στον «γόρδιο δεσμό» της άμυνας των Καταλανών στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους.

Μετά από φάση διαρκείας στα «καρέ» της Μπαρτσελόνα, η μπάλα στρώθηκε στον Τσαλχάνογλου, που με ένα πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Τερ Στέγκεν, για να «γράψει» το 1-0 για την Ίντερ!

 

Στο δεύτερο ημίχρονο το σύνολο του Τσάβι προσπάθησε να βγάλει αντίδραση.

Αρχικά, στο 61ο λεπτό, ο πολύ δραστήριος Ντεμπελέ μπήκε στην περιοχή και πάλι, πέρασε τον Ονάνα, αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι! Έξι λεπτά αργότερα, ο Πέδρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά μετά από επανεξέταση του γκολ στο VAR, διαπιστώθηκε πως υπήρχε χέρι στην αρχή της φάσης και ακυρώθηκε.

Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να πιέζει, αλλά λίγο η προσήλωση της Ίντερ στα αμυντικά της καθήκοντα, λίγο η αδυναμία των Καταλανών να μετουσιώσουν σε κάτι μεγαλύτερο την κατοχή της μπάλας, το σκορ δεν άλλαξε, «σφραγίζοντας» μία σπουδαία νίκη για τους Ιταλούς, μιας και πλέον, έχουν το πάνω «χέρι» στην υπόθεση-πρόκριση.

Από την άλλη, ο Τσάβι καλείται να βρει λύσεις έως την επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων, την ερχόμενη Τετάρτη (12/10, 22:00) αν δεν θέλει να δει τους Καταλανούς να αποκλείονται πρόωρα για δεύτερη σερί χρονιά από το Champions League.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ονάνα, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι (76' Ατσέρμπι), Μπαστόνι, Νταρμιάν (76' Γκόσενς), Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου (85' Ασλάνι), Μικιταριάν, Ντιμάρκο (76' Ντάμφρις), Κορέα (56΄ Κορέα), Μαρτίνες

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Σέρχι Ρομπέρτο, Κρίστενσεν (58' Πικέ), Γκαρσία, Αλόνσο (63' Μπαλντέ), Γκάβι (83' Κεσιέ), Μπουσκέτς, Πέδρι, Ραφίνια (63' Φάτι), Λεβαντόφσκι, Ντεμπελέ

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0