Football Talk

Η κίνηση-ματ του Γιοβάνοβιτς και η ανάγκη των… καινούριων! (video)

Η κίνηση-ματ του Γιοβάνοβιτς  και η ανάγκη των… καινούριων! (video)

Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει την νέα εβδομάδα προπονήσεων, μετά από ένα πολύ σημαντικό διπλό στην Τούμπα, έχοντας ανοίξει τη βαθμολογική διαφορά. Ποια ήταν η κίνηση-ματ που κλείδωσε τον ΠΑΟΚ και πόσο σημαντικό είναι να μπουν στην εξίσωση Τρουιγιέ και Τσοκάι.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ο Παναθηναϊκός από τον πρωί της Τρίτης (4/10) μπαίνει στην έναρξη των προπονήσεων της νέας εβδομάδας. Το «διπλό» στην Τούμπα ήταν μια ένα τεράστιο επίτευγμα αν κανείς αναλογιστεί πως πραγματοποιήθηκε. Η ολοκληρωτική αυτή αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, ανήκει αποκλειστικά στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος είναι φόβος και τόμος για τους αντίπαλους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χουάνκαρ στο BN Sport, την περσινή χρονιά όταν ο Παναθηναϊκός όταν βρισκόταν πίσω στο σκορ, δεν ήταν εύκολο να κάνει την ανατροπή. Φέτος όμως, βρέθηκε δύο φορές πίσω. Πρώτα με την ΑΕΚ και τώρα με τον ΠΑΟΚ, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο. Όχι μόνο δεν υπήρξε καθίζηση, αλλά η ομάδα ξεδιπλώθηκε και «έπνιξε» τον αντίπαλο.

Η κίνηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αλλάξει πλευρές τον Αϊτόρ με τον Μπερνάρντ ήταν καθοριστική. Ο Βραζιλιάνος δεν νιώθει άνετα από την δεξιά πλευρά, ενώ η μετατόπιση του… αφηνιασμένου Αϊτόρ στο δεξί άκρο τον έφερε να μαρκάρεται με τον Αντρέ Βιερίνια, του οποίου ο Ισπανός υπερέχει στα τρεξίματα. Έτσι μάλιστα επιχειρεί να αναπτυχθεί ο Παναθηναϊκός και έτσι πετυχαίνει το πρώτο γκολ του ο Ισπανός winger.

Για να μην αδικούμε όμως και την μεσαία γραμμή, η οποία λειτουργεί άψογα και συμβάλλει σημαντικά στην δουλειά των επιθετικών, Κουρμπέλης, Πέρεθ και Τσέριν για άλλο ένα παιχνίδι μπορούν να εισπράξουν τα εύσημα με την σειρά τους. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης, είπαμε και το πρωί της Δευτέρας (4/10), είχε καθοριστική συμμετοχή στο ντέρμπι, καθώς στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης μπήκε «λυσσασμένος» επικρατώντας συνολικά σε 5 από τις 7 προσωπικές αμυντικές μονομαχίες που έδωσε. Το ποσοστό των επιτυχημένων πασών του μάλιστα, άγγιξε το 82% (27/33). Είναι μάλιστα αυτός, από τον οποίο ξεκινάει η φάση του πρώτου γκολ, όταν με «θράσος» παίρνει την μπάλα από τον Νάρεϊ και μοιράζει για τον Ρούμπεν.

Στον κεντρικό τομέα όμως, για να είμαστε ειλικρινής αυτός που έχει τα ηνία την δημιουργίας και έχει κάνει τη διαφορά είναι ο Ρούμπεν Πέρεθ. Ο Ισπανός, δεν είναι η πρώτη φορά που ψάχνει τέτοιες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Είναι κάτι το οποίο είναι δουλεμένο στην προπόνηση, είναι εντολή του Γιοβάνοβιτς και ο ίδιος έχει τα εφόδια να το υλοποιήσει, με ακρίβεια στις μεγάλες μπαλιές, προσφέροντας όμως παράλληλα και ασφάλεια στις μεταβιβάσεις του, αγγίζοντας ποσοστό του 88% (49/56). Το μοναδικό λάθος που μπορεί να του καταλογιστεί κάποιος είναι αυτό από το οποίο ο Παναθηναϊκός δέχεται το πρώτο γκολ της σεζόν από την ΑΕΚ.

Για να μπορέσει όμως η μεσαία γραμμή να υποστηρίζει την ομάδα πρέπει να... πάρει ανάσες. Οι προσθήκες των Τρουιγιέ και Τσοκάι είναι ακόμη φρέσκες, όμως σιγά-σιγά πρέπει να πάρουν χρόνο συμμετοχής για να μπορέσουν να συμβάλουν. Παιχνίδια σαν αυτά με τον Αστέρα Τρίπολης είναι «ταμάμ» για να δοκιμάσει ο προπονητής μικροπράγματα και μικροαλλαγές, οπότε υπάρχουν πιθανότητες να δούμε ένα δείγμα των νεοαποκτηθέντων.

Όλα αυτά πρέπει να γίνουν, για να μπουν κανονικά στην εξίσωση του συνόλου όλοι οι ποδοσφαιριστές και να πληθύνουν οι επιλογές του Σέρβου τεχνικού, ο οποίος βέβαια λατρεύει την ομοιογένεια και δεν είναι… φαν των αλλαγών στους ποδοσφαιριστές της αρχικής ενδεκάδας.

5681585_1.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0