Football Talk

Άγιαξ – Νάπολι: «Παρθενικό» ματς επί εποχής UEFA με θρύλους να κοιτάζουν από... ψηλά

Άγιαξ – Νάπολι: «Παρθενικό» ματς επί εποχής UEFA με θρύλους να κοιτάζουν από... ψηλά

Ποτέ στα χρονικά της UEFA δεν έχουν αναμετρηθεί μεταξύ τους ο Άγιαξ και η Νάπολι. Το ματς που θα γίνει στην Ολλανδία για τον Α’ όμιλο του UEFA Champions League θα αποτελέσει την πρώτη σύγκρουση ανάμεσά τους σε διοργανώσεις της UEFA.

Δύο μεγάλες ομάδες με συνεχή παρουσία στην Ευρώπη κάθε χρόνο και όμως δεν έχουν αναμετρηθεί μεταξύ τους. Τουλάχιστον, σε επίπεδο διοργανώσεων της UEFA. Πρόκειται φυσικά για τον Άγιαξ και τη Νάπολι, που η κλήρωση τις έβγαλε στον Α’ όμιλο του φετινού Champions League, μαζί με Λίβερπουλ και Ρέιντζερς.

Το παιχνίδι στην «Γιόχαν Κρόιφ Arena» (4/10) θα είναι η πρώτη φορά που θα τεθούν αντιμέτωποι οι δύο σύλλογοι έπειτα από 52 ολόκληρα χρόνια. Το μακρινό 1970, ο «Αίαντας» είχε κληρωθεί με τους Ιταλούς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Εκθέσεων, ή αλλιώς το σημερινό Europa League. Ωστόσο, εκείνη την εποχή η διοργάνωση δεν τελούσε υπό την αιγίδα της UEFA. Τότε, οι «παρτενοπέι» είχαν κερδίσει τον πρώτο αγώνα στην Ιταλία με 1-0, αλλά γνώρισαν τη συντριβή στον επαναληπτικό από τους Ολλανδούς, γνωρίζοντας την ήττα με 4-0.

Τώρα, η ομάδα του Άλφρεντ Σρέντερ θα υποδεχτεί τη Νάπολι του Λουτσιάνο Σπαλέτι στα πλαίσια των ομίλων της 3ης αγωνιστικής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Άγιαξ θέλει να επανέλθει στα νικηφόρα αποτελέσματα, έπειτα από το χαμένο ματς στο «Άνφιλντ» από τη Λίβερπουλ (2-1). Στην αντίπερα όχθη, οι Ιταλοί πάνε για την τρίτη σερί νίκη, επιθυμώντας να φτάσουν τους εννέα βαθμούς.

Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι από κάπου… ψηλά στον ουρανό θα παρακολουθούν μαζί το παιχνίδι και δύο θρύλοι των ομάδων. Ο λόγος, βέβαια, για τους Γιόχαν Κρόιφ και Ντιέγκο Μαραντόνα, που «έφυγαν» πριν από μερικά χρόνια και αγαπήθηκαν όσο κανείς άλλος από τους οπαδούς του Άγιαξ και της Νάπολι αντίστοιχα. Πράγμα που δηλώνεται ολοφάνερα και από την ονομασία των δύο γηπέδων.

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0