Football Talk

ΑΕΚ - Ιωνικός 4-1: Νέα Φιλαδέλφεια σημαίνει... επίθεση - Ιστορικό «πάρτι» εντός κι εκτός γηπέδου! (video)

ΑΕΚ - Ιωνικός 4-1: Νέα Φιλαδέλφεια σημαίνει... επίθεση - Ιστορικό «πάρτι» εντός κι εκτός γηπέδου! (video)
Η ΑΕΚ έστησε ένα απίστευτο «πάρτι» εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου στην επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια, αφού επικράτησε με 4-1 (03/10) του Ιωνικού με τον κόσμο της να δίνει ρεσιτάλ στις εξέδρες!

Ονειρεμένο «ντεμπούτο» από την ΑΕΚ στην OPAP Arena! Η επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 19,5 χρόνια συνδυάστηκε με ένα «πάρτι» επί του Ιωνικού -αγωνιστικά- αφού επικράτησε με σκορ 4-1 (03/10) στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League, κι ένα ακόμα στις κερκίδες, όπου οι φίλοι της έδωσαν... ρεσιτάλ! Τόσο με το συγκλονιστικό πανό που «σήκωσαν», στη μνήμη όσοι έφυγαν από τη ζωή δίχως να προλάβουν το νέο γήπεδο, όσο και με τη φωνή τους, μία ώρα πριν ξεκινήσει το ματς, έως ότου τελειώσει.

Μαγική εμφάνιση από τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς που έγινε ο πρώτος παίκτης που σκόραρε στην OPAP Arena -Σέρβος στην καταγωγή, όπως και ο Ίλια Ίβιτς, ο τελευταίος σκόρερ στο Νίκος Γκούμας- αλλά και από τον Αραούχο που βρήκε στο 62' το γκολ το οποίο έψαχνε σαν... τρελός!


1ο ημίχρονο

Από το πρώτο μόλις λεπτό, η ΑΕΚ έδειξε διάθεση να μπει με «ορμή» στην αναμέτρηση. Άλλωστε, ήταν τέτοια η ατμόσφαιρα στην OPAP Arena που δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς.

Ο Λιβάι Γκαρσία στο 2' έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος της μεγάλης περιοχής, σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Όπως αποδείχθηκε, ήταν απλώς η προειδοποιητική βολή!

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς πήρε την μπάλα από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ στην απέναντι γωνία, έκανε το 1-0 για την ΑΕΚ! Το τι ακολούθησε, δεν περιγράφεται με λόγια...

 

Η ΑΕΚ δεν σταμάτησε να πιέζει και κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο. Εν τέλει, η κυριαρχία της μετουσιώθηκε και σε δεύτερο γκολ, πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου της αναμέτρησης.

Στο 26ο λεπτό, ο Πινέδα έβγαλε τον Ελίασον στην «πλάτη» της άμυνας του Ιωνικού, αυτός βρήκε με εξαιρετική σέντρα τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 2-0 για την «Ένωση»!

 

Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους, ο πρώτος λόγος παρέμεινε στην ΑΕΚ. Ενδεικτικό πως «έκλεισε» με την κατοχή της μπάλας υπέρ της σε ένα ποσοστό της τάξεως του 66%, με 13 ευκαιρίες για γκολ και καμία του αντιπάλου της! Το 2-0, ωστόσο, παρέμεινε ως σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

2ο ημίχρονο

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, παρά την απειλή του Ιωαννίδη στο 51'. Η ΑΕΚ «απάντησε» επτά λεπτά αργότερα.

Στο 58ο λεπτό, ο Ελίασον έφυγε στην κόντρα, γύρισε υπέροχα την μπάλα προς τον Πινέδα, που την κοντρόλαρε, σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά είδε την προσπάθειά του να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη!

 

Ό,τι δεν κατάφερε ο Μεξικανός, το έπραξε τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σέρχιο Αραούχο, που έψαχνε το γκολ σαν τρελός!

Στο 62' έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής, βρήκε τον ελεύθερο χώρο να εκτελέσει και με τη βοήθεια μιας κόντρας, έκανε το 3-0! Σκορ που έμελλε να αλλάξει γρήγορα...

 

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς ήταν εξαιρετικός, όπως και ο Ελίασον, οπότε η συνεργασία τους στο 66ο λεπτό, δεν θα μπορούσε να έχει άλλη κατάληξη. Ο Σουηδός εξτρέμ έβγαλε μία σέντρα ακριβείας κι ο Σέρβος μεσοεπιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά στο ματς, κάνοντας το 4-0 για την ΑΕΚ!

 

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, η ΑΕΚ δεν «έσβησε» τις μηχανές της. Απείλησε με κεφαλιά του Βίντα στο 74' και με τον Τσούμπερ στο 78', αλλά δεν κατάφερε να πετύχει και πέμπτο γκολ.

Εν τέλει, ο Ιωνικός κατάφερε να βρει δίχτυα με τον Ελευθεριάδη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμορφώντας το 4-1 ως τελικό σκορ, ενός ιστορικού ματς.

O MVP

Η αλήθεια είναι πως δεν υστέρησε κανείς. Ο Πινέδα «μάγευε» στον άξονα, ο Μουκουντί «καθάριζε» τα πάντα, αλλά τα δύο γκολ του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, τον καθιστούν τον πολυτιμότερο του αγώνα.

Η φάση του αγώνα

Δεν θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε άλλη, πλην του γκολ του Γκατσίνοβιτς. Το πρώτο γκολ της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά από 19,5 χρόνια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μοχαμάντι, Βίντα, Μουκουντί, Σιμάνσκι, Πινέδα (70' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (82' Γαλανόπουλος), Ελίασον (70' Άμραμπατ), Γκαρσία (70' Τσούμπερ), Αραούχο (88' Κοσίδης)

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιριγώτης (87' Σάκιτς), Αντούνες (67΄ Μίλο), Κάνιας, Τσίμπσαχ (46' Φαντιγκά), Βαλεριάνος, Λοβέρα, Οφόσου (67' Ελευθεριάδης), Ιωαννίδης (67' Μάντζης)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0