Football Talk

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 1-4: Πρώτο χατ-τρικ στην Ελλάδα για Καρέλη και επιστροφή στις νίκες για την ομάδα του Αναστασίου!

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 1-4: Πρώτο χατ-τρικ στην Ελλάδα για Καρέλη και επιστροφή στις νίκες για την ομάδα του Αναστασίου!

Μεγάλη εμφάνιση από το Νίκο Καρέλη, που πέτυχε τρία γκολ στους «Ζωσιμάδες». Ο Παναιτωλικός κέρδισε εύκολα τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, επιστρέφοντας στις νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Μαγεία» από τον Νίκο Καρέλη και άνετο πέρασμα από τα Γιάννενα. ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός αναμετρήθηκαν για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, με την ομάδα του Αγρινίου να επικρατεί εύκολα με 1-4. Το ματς κρίθηκε από τα πολύ καλά τελειώματα του Έλληνα επιθετικού, που σημείωσε τα τρία από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του, πετυχαίνοντας το πρώτο του χατ-τρικ στη Σούπερ Λιγκ.

1ο Ημίχρονο

Ιδιαίτερα εύστοχες αποδείχθηκαν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο στους «Ζωσιμάδες». Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου κατάφερε να σκοράρει στις δύο πρώτες της προσπάθειες. Στο 7’ ο Μλάντεν άλλαξε παιχνίδι για τον Μόρσεϊ, ο οποίος απέφυγε ωραία το μαρκάρισμα του Σόρια και πλάσαρε ιδανικά για το 0-1.

Σχεδόν 20 λεπτά αργότερα η ομάδα του Αγρινίου διπλασίασε το προβάδισμά της. Ο Χατζηθεοδωρίδης γέμισε τη μπάλα, έπειτα από απομάκρυνση των γηπεδούχων, με τον Λάρσον να τη γυρνά στο ύψος της μικρής περιοχής. Εκεί ο Καρέλης, στο 25’, έγραψε εύκολα το 0-2.

Η μείωση του σκορ για τους Ηπειρώτες ήρθε από στημένη φάση. Στο 34’ ο Μορέιρα εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Εραμούσπε με πολύ ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-2. Μάλιστα, 4 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Σταματελόπουλος έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, όταν βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι στον Ανέστη, αλλά το τελείωμά του ήταν κακό, στέλνοντας τη μπάλα πολύ άουτ.

2ο Ημίχρονο

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και πίεσε για την ισοφάριση. Ο Παναιτωλικός, όμως, ήταν εκείνος που έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει για τρίτη φορά. Ο Ντουάρτε έκανε τη σέντρα-σουτ από δεξιά στο 61', με την μπάλα να κατευθύνεται προς την εστία και τον Σούλη να την απομακρύνει πολύ δύσκολα.

Τελικά, το πέτυχε δέκα λεπτά αργότερα. Μετά από γέμισμα, από κερδισμένο φάουλ στο κέντρο του γηπέδου (71'), ο Κορνέλιους πήρε την κεφαλιά και ο Καρέλης τσίμπησε όμορφα τη μπάλα, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Ο αγώνας τελείωσε οριστικά στο 87’. Ο Καρέλης βγήκε στην αντεπίθεση, με τον ΠΑΣ να έχει ανέβει πιέζοντας για να μειώσει. Ο επιθετικός του Παναιτωλικού πλάσαρε ιδανικά τον γκολκίπερ των Ηπειρωτών, πετυχαίνοντας χατ-τρικ, εξαντλώντας τις όποιες πιθανότητες των γηπεδούχων για κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

 

MVP

Πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης ήταν αναμφίβολα ο Νίκος Καρέλης. Ο Έλληνας φορ πέτυχε τα τρία από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του και την οδήγησε σε ακόμα μία νίκη. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του στο ελληνικό πρωτάθλημα! Είχε πετύχει άλλο ένα, με την φανέλα της Γκενκ, σε αγώνα κυπέλλου το 2016.

H φάση του αγώνα

Η στιγμή που έκρινε την αναμέτρηση ήταν το τρίτο γκολ του Παναιτωλικού. Στο σημείο εκείνο οι γηπεδούχοι πίεζαν για την ισοφάριση, όμως η έμπνευση του Καρέλη να τσιμπήσει αμέσως τη μπάλα, μετά την κεφαλιά του Κορνέλιους, δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Σούλη, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Από εκεί και έπειτα ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε ότι δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος): Σούλης, Σόρια, Μπαγκαλιάνης, Εραμούσπε, Ποζνάνσκι (81’ Λώλης), Λιάσος (59’ Τζίμας), Καραχάλιος, Κιάκος, Ροσέρο, Μορέιρα (81’ Μπάλαν), Σταματελόπουλος (72’ Παμλίδης)

Παναιτωλικός (Αναστασίου): Ανέστης, Μπακάκης (85’ Αποστολάκης), Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Σενγκέλια (58’ Κολοβός), Ντουάρτε, Μλάντεν (80’ Φλόρες), Ντίας (59’ Μάρτενσον), Μόρσεϊ (59’ Νταγκό), Καρέλης

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0