Football Talk

ΑΕΚ: Απόψε στη Φιλαδέλφεια γράφεται Ιστορία…

ΑΕΚ: Απόψε στη Φιλαδέλφεια γράφεται Ιστορία…

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ιωνικό (20:00 Cosmote TV 1) στο πρώτο ματς που θα δώσει στην OPAP Arena. «Ντελίριο» από τους οπαδούς της που ετοιμάζουν εκρηκτική ατμόσφαιρα – Τα σχέδια του Αλμέιδα για το παιχνίδι

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Ήταν 3 Μάϊου του 2003. Είναι 3 Οκτωβρίου του 2022. Πέρασαν 19 χρόνια από το τελευταίο ματς της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια (αυτό κόντρα στον Άρη για το πρωτάθλημα) μέχρι το επόμενο που είναι απόψε με τον Ιωνικό, στις 20:00. Οι στιγμές που βιώνει η ΑΕΚ είναι ιστορικές. Όλες θα γραφτούν στο βιβλίο της ιστορία της. Το αποψινό παιχνίδι της Ένωσης, το πρώτο που θα δώσει στην OPAP Arena της Νέας Φιλαδέλφεια δεν θα το ξεχάσει ποτέ και κανείς…

Οι πόρτες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 5 το απόγευμα. Τρεις ώρες δηλαδή πριν την έναρξη της αναμέτρησης και είναι δεδομένο πως από πάρα πολύ νωρίς ο λαός της θα αρχίσει να παίρνει θέση στις εξέδρες του. Η ατμόσφαιρα που ετοιμάζεται να δημιουργήσουν οι οπαδοί της ΑΕΚ αναμένεται εκρηκτική. Ήδη η ORIGINAL έδωσε το σύνθημα, όπου σε ανακοίνωσή της καλωσορίζει την επιστροφή της ΑΕΚ στη φυσική της έδρα και τονίζει πως «απόψε… αφήνουμε λαρύγγια και ψυχή για 90 λεπτά»!

Όλη η ΑΕΚ λοιπόν ζει και αναπνέει για το αποψινό ιστορικό ματς με τον Ιωνικό. Εννοείται πως υπάρχουν και αγωνιστικά πράγματα στο προσκήνιο, άσχετα αν ο κόσμος, όπως είναι λογικό έχει επικεντρωθεί στην επιστροφή στο σπίτι του. Ο Ματίας Αλμέιδα προσπάθησε μέσα στο κλίμα εφορίας που επικρατεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους και συγκεντρωμένους τους παίκτες του. Υπάρχει πάντως εύλογη πίεση στα αποδυτήρια, λόγω της αποψινής ιδιαίτερης αναμέτρησης.

Τα αγωνιστικά προβλήματα δε λείπουν για τον προπονητή. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Τζαβέλλας, Φαν Βεερτ, ενώ χθες αποκλείστηκαν και οι Γιόνσον, Χατζισαφί, μιας και αμφότεροι έχουν θέματα υγείας που δεν τους επιτρέπει να ζήσουν μέσα στο γήπεδο τις ιστορικές στιγμές που θα εξελιχθούν.

Στα θετικά η επιστροφή του Τσούμπερ, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και η παρθενική παρουσία του Σιντιμπέ σε αποστολή της ΑΕΚ. Ο Αλμέιδα αναμένεται να παρατάξει την ΑΕΚ με διάταξη 4-4-1-1. Τον Στάνκοβιτς στο τέρμα, τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι στην άμυνα. Τον Σιμάνσκι με τον Πινέδα αμυντικά χαφ, στα άκρα τους ΓκατσίνοβιτςΕλίασον και στην επίθεση τον Αραούχο με τον Λιβάι Γκαρσία. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί επίσης ο Τσούμπερ, αντί του Ελίασον, όπως και ο Σιντιμπέ αντί του Ρότα.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0