Football Talk

Αρχηγοί από…κούνια: Ο Μπέλιγχαμ και οι νεότεροι αρχηγοί στην ιστορία του σύγχρονου ποδοσφαίρου!

Αρχηγοί από…κούνια: Ο Μπέλιγχαμ και οι νεότεροι αρχηγοί στην ιστορία του σύγχρονου ποδοσφαίρου!

Ο Τζούντ Μπέλινγχαμ στην αναμέτρηση με την Κολωνία έγινε ο νεαρότερος αρχηγός στην ιστορία της Ντόρτμουντ και της Bundesliga και το BN Sports σας παρουσιάζει τους μικρότερους ηλικιακά παίκτες που φόρεσαν το περιβραχιόνιο των ομάδων τους.

Συνήθως στο ποδόσφαιρο, την αρχηγεία σε ένα σύλλογο την αναλαμβάνει ένας έμπειρος παίκτης με παραστάσεις στην ποδοσφαιρική του καριέρα και έχοντας ζήσει πολλά είτε θετικά είτε αρνητικά με την εκάστοτε ομάδα.

Ωστόσο, πάντοτε θα υπάρχει η εξαίρεση του κανόνα και ο Τζούντ Μπέλινγχαμ το αποδεικνύει με ξεκάθαρο τρόπο αφού στην Σαββατιάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση της Ντόρτμουντ με την Κολωνία και σε ηλικία 19 ετών έγινε ο νεαρότερος αρχηγός στην ιστορία των Βεστφαλών και της Bundesliga. Δυστυχώς για εκείνον, δεν κατάφερε να συνδυάσει αυτό το σπουδαίο επίτευγμα με νίκη αφού η ομάδα του Εντίν Τέρζιτς ηττήθηκε με 3-2 από τους «τράγους».

Έτσι, το BN Sports σας θυμίζει τους πέντε νεότερους ηλικιακά ποδοσφαιριστές, που φόρεσαν το περιβραχιόνιο των ομάδων τους στο παρελθόν.

  • Κρίστοφερ Άγερ
maxresdefault_40.jpg

Ήταν 7 Απριλίου του 2015 όταν ο Κρίστοφερ Άγερ σε ηλικία 16 ετών με την φανέλα της Νορβηγικής Στάρτ γινόταν ο μικρότερος αρχηγός τόσο της ομάδας του όσο και του πρωταθλήματος. Όλα αυτά, την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος απέναντι στην Λίλεστρομ, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 1-1. Ο Δανός γεννημένος στις 17 Απριλίου 1998 άνηκε στην Σέλτικ αλλά εκείνη την χρονική περίοδο είχε δοθεί δανεικός στην ομάδα της Σκανδιναβικής χώρας. Επτά χρόνια αργότερα αποτελεί βασικός στέλεχος στην Μπρέντφορντ που αγωνίζεται στην Premier League.

  • Μαμαντού Σακό
hi-res-120100499_crop_north.jpg

Στις 17 Ιουνίου του 2007 ο Μαμαντού Σακό, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν. Όμως, εκείνο το καλοκαίρι ο προπονητής των Παριζιάνων, Πολ Λε Γκεν συμπεριέλαβε τον Γάλλο αμυντικό στους αρχηγούς για την επόμενη σεζόν.

Μάλιστα, στις 20 Οκτωβρίου του ίδιου έτος και στην αναμέτρηση με την Βαλεσιέν, ο τεχνικός της Γαλλικής ομάδας ώστε να…αφυπνίσει από τις κακές εμφανίσεις τον Παουλέτα που φορούσε το περιβραχιόνιο, έδωσε την αρχηγία στον Σακό και σε ηλικία 17 ετών και οκτώ μηνών έγινε ο νεαρότερος αρχηγός στην ιστορία του συλλόγου όπως επίσης και ο μικρότερος παίκτης που υπήρξε ποτέ αρχηγός ομάδας στη Ligue 1. Αυτή τη χρονική περίοδο, αγωνίζεται στην Κρίσταλ Πάλας, όπου είναι μέλος της από το 2017.

  • Ματίας Ντε Λιχτ
ajax-v-vitesse-eredivisie-5cd148b452523fc284000037.webp

Ο Ολλανδός αμυντικός που αγωνίζεται στην Μπάγερν Μονάχου, υπήρξε ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα που έβγαλε η ακαδημία του Άγιαξ και η πορεία του μέχρι στιγμής το αποτυπώνει με χαρακτηριστικό τρόπο. Αξίζει να τονιστεί όμως, ότι τον Μάρτιο του 2018 και σε μια αναμέτρηση του Ολλανδικού πρωταθλήματος έγινε ο νεότερος αρχηγός του Άγιαξ σε ηλικία 18 ετών, μετά τον τραυματισμό του υπέστη ο Τζόελ Βέλτμαν. Επίσης, τον Φεβρουάριο του 2019 σε ηλικία 19 ετών και 186 ημερών, έγινε μικρότερος ποδοσφαιριστής που φοράει το περιβραχιόνιο σε νοκ-άουτ αγώνα Champions League και ο λόγος γίνεται για την ισόπαλη αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης και την πρώτη αγωνιστική της φάσης των «16».

  • Ρούμπεν Νέβες
2D9C30DF00000578-0-image-a-41_1445437870924.jpg

Ήταν 15 Οκτωβρίου του 2015 όταν η Πόρτο επικρατούσε με 2-0 επί της Μακάμπι Τελ Αβιβ σε μια αναμέτρηση του Champions League για την φάση των ομίλων. Αρχηγός για εκείνο το παιχνίδι χρίστηκε ο Ρούμπεν Νέβες και σε ηλικία 18 ετών και 221 ημέρων έγινε ο μικρότερος παίκτης που ξεκίνησε βασικός σε παιχνίδι της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Από τον Ιούλιο του 2017 αγωνίζεται στο αγγλικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Γούλβς, ενώ έχει σταθερή παρουσία στις κλήσεις της Εθνικής Πορτογαλίας.

  • Πατρίκ Βιέιρα
tumblr_osixew95C61wnzah8o9_1280.jpg

Ο σπουδαίος κεντρικός χαφ, Πατρίκ Βιέιρα ξεκίνησε την καριέρα του στην γαλλική ομάδων των Καννών και στα 17 του έτη έκανε το επίσημο ντεμπούτο του. Το 1995 και συγκεκριμένα στην ηλικία των 19 χρίστηκε αρχηγός της γαλλικής ομάδας σε έναν αγώνα πρωταθλήματος αφού είχε συμπεριληφθεί στους αρχηγούς του συλλόγου από το ξεκίνημα της σεζόν. Η συνέχεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας του σε Μίλαν, Άρσεναλ, Γιουβέντους, Ίντερ και Μάντσεστερ Σίτι είναι γεμάτη από επιτυχίες, δόξα και πολλούς τίτλους αποτελώντας έναν από τους καλύτερους μέσους που αγωνίστηκε στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0