Football Talk

Αήττητος, πρώτος και... το μάτι τους γυαλίζει στον Παναθηναϊκό!

Αήττητος, πρώτος και... το μάτι τους γυαλίζει στον Παναθηναϊκό!

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει απτόητος και αήττητος στην πρώτη θέση της βαθμολογικής κατάταξης, με τον Αϊτόρ να… πετάει φωτιές και ακόμη μια ανατροπή να βγαίνει από το «μανίκι» του!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Δεν εκτροχιάζεται με τίποτα αυτό το τρένο! Ακόμη ένα τρίποντο για τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη και το γήπεδο της Τούμπας. Ακόμη ένα τρίποντο, βγαλμένο από το «μανίκι» του Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα. Ο Ισπανός είναι με διαφορά ο πιο παραγωγικός ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος από την έναρξη των περσινών play off μέχρι και σήμερα.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά όμως. Ο Παναθηναϊκός, παρατάχθηκε στην Τούμπα με τον Μπερνάρντ να παίρνει την θέση του Παλάσιος στην αρχική ενδεκάδα και για πρώτη φορά ήταν βασικός για τους «πράσινους». Ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς δεν ήταν στη διάθεση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, παρόλο που ταξίδεψε μαζί με την ομάδα στην Θεσσαλονίκη, λόγω στομαχικών ενοχλήσεων. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει τον ρυθμό της αναμέτρησης και τον ΠΑΟΚ να πιέζει σε όλο το γήπεδο. Μοναδικές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους στο πρώτο μισό ήταν μια σέντρα του Ζίβκοβιτς και το γκολ του Νέλσον Ολιβέιρα, το οποίο ξεκίνησε από λάθος του Μπρινιόλι. Ο Ιταλός είχε κακές επιλογές και δεν έλειψε να γίνει το κακό.

Ο απολογισμός του Παναθηναϊκού, ήταν ένα απειλητικό σουτ του Αϊτόρ στο 12’ και μερικές ευκαιρίες από τον Αντράζ Σπόραρ, ο οποίος αν δεν είχε επιλέξει να πάρει μόνος του ένα σουτ στο 37’, οι «πράσινοι» μπορεί να είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Αϊτόρ να βρίσκεται σε πολύ καλή θέση με χώρο και προϋποθέσεις. Κάπως έτσι, το «τριφύλλι» πήγε στο ημίχρονο με το σκορ εις βάρος του.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, όλα άλλαξαν. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και το μάτι τους… γυάλιζε. Έβγαλαν ένταση, πάθος και μαχητικότητα, ένα μέταλλο που έχει περάσει για τα καλά στην ομάδα ο Σέρβος τεχνικός. Την ώρα που βρίσκεται πίσω στο σκορ και η πίεση «χτυπάει κόκκινο», βρίσκει το σθένος να… μαζέψει τα κομμάτια του και να ανασυνταχθεί. Γεγονός που τα προηγούμενα χρόνια, κάτι τέτοιο «απουσίαζε» για τα καλά.

Τα εύσημα και τον τίτλο για τον MVP της αναμέτρησης παίρνει ξεκάθαρα ο Αϊτόρ όμως. Με μια καταπληκτική κίνηση, προσποιήθηκε στον Κοτάρσκι και εν συνεχεία ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, με την οποία ο Παναθηναϊκός έφυγε με ένα τόσο σημαντικό τρίποντο από την Τούμπα. Ο Ισπανός winger συνεχίζει να εντυπωσιάζει, καθώς για 12ο συνεχόμενο παιχνίδι στο οποίο ο Παναθηναϊκός σκοράρει έχει συμμετοχή. Εκτός αυτού, απέναντι στον ΠΑΟΚ, τον οποίο έχει αντιμετωπίσει 6 φορές με το «τριφύλλι», μετράει ισάριθμα γκολ. Στο 90ο λεπτό, ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλόγισε πέναλτι εις βάρος του Χόρντουρ Μάγκνουσον και του Παναθηναϊκού, το οποίο ανακλήθηκε με την χρήση του VAR, σωστά.

Πλέον το «τριφύλλι» συνεχίζει να διατηρεί το αήττητο, έχοντας κάνει το 6/6 και παράλληλα έχει επικρατήσει και στα δύο ντέρμπι που έχει κληθεί να δώσει έως τώρα. Και τα δύο μάλιστα με ανατροπή στο σκορ, πρώτα την ΑΕΚ και τώρα με τον ΠΑΟΚ. Η ομοιογένεια της περσινής σεζόν, έχει βοηθήσει στο έπακρο την ομάδα να αποκτήσει ψυχολογία και να κάνει το βήμα παραπάνω. Η ικανοποίηση για αυτή τη μεγάλη εμφάνιση, απεικονίστηκε στα πρόσωπα όλων των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι κατά την αποχώρηση τους από το γήπεδο έλαμπαν από ευτυχία.

Η… μπάλα όμως θα κρατηθεί χαμηλά και για αυτό πρέπει να είμαστε όλοι βέβαιοι. Είχαμε αναφέρει και πριν το παιχνίδι πως δεν τελείωσε πρωτάθλημα με μια νίκη σε ένα ντέρμπι και ο δρόμος είναι «μακρύς» ακόμη. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς το γνωρίζει πολύ καλά αυτό και ξέρει ακριβώς πως να το διαχειριστεί. 6/6 λοιπόν και… συνεχίζουμε!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0