Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 6-3: Ποιο ντέρμπι; Ευκαιρία για χατ-τρικ, ιστορικά ρεκόρ και… διασυρμός για τους «κόκκινους διαβόλους»! (video)

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 6-3: Ποιο ντέρμπι; Ευκαιρία για χατ-τρικ, ιστορικά ρεκόρ και… διασυρμός για τους «κόκκινους διαβόλους»! (video)

Το 188ο ντέρμπι του Μάντσεστερ, ήταν αυτό που έλαβε χώρα στο Έτιχαντ, ανάμεσα στη Σίτι και τη Γιουνάιτεντ. Ήταν όμως ντέρμπι; Διότι το τελικό 6-3 των «πολιτών», μόνο αυτό δεν δείχνει, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ και τον Φιλ Φόντεν να πετυχαίνουν από ένα χατ-τρικ!

Υπόθεση μισής ώρας αποδείχθηκε το ντέρμπι του Μάντσεστερ, με τη Σίτι να επικρατεί πανεύκολα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να διασύρει την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ με 6-3 και να πανηγυρίζει την 3η συνεχόμενη νίκη της απέναντι στη συμπολίτισσα, μόλις για πρώτη φορά μετά από τη σεζόν 2013-14.

Πώς φτάσαμε στο «βαρύ» 6-3, που μοιραία… ξυπνά μνήμες από το «Why always me» του Μάριο Μπαλοτέλι; Ο Φιλ Φόντεν άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό και μετά παρακολουθήσαμε μία παράσταση του Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ο Νορβηγός έκανε το 2-0 στο 34’ και επί της ουσίας «ρέφαρε» για την ευκαιρία που απώλεσε στο ξεκίνημα, για να έρθει τρία λεπτά μετά, να πάρει και 2η ασίστ από τον Κέβιν Ντε Μπρόινε και να γίνει μόλις ο δεύτερος παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, που σκοράρει δις σε ντέρμπι του Μάντσεστερ, μετά τον Μάριο Μπαλοτέλι, δίχως να έχει συμπληρώσει τα 23 του χρόνια.

Θα ρωτούσε κανείς… Μπορεί να γίνει χειρότερο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Ναι, μπορούσε, με τον Φόντεν να κάνει το 4-0 στο 44ο λεπτό, ύστερα από ασίστ του Χάαλαντ και να φτάνει τα 50 γκολ με τους «πολίτες», σηματοδοτώντας μόλις την 2η φορά που οι «κόκκινοι διάβολοι» δέχονται 4 γκολ στο πρώτο μέρος, εκτός έδρας, σε ολόκληρη την ιστορία τους.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Άντονι μείωσε με εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ, στο 56ο λεπτό, αλλά από εκεί και πέρα, αντιληφθήκαμε άπαντες για ποιο λόγο ζούμε στην εποχή… Χάαλαντ και Πεπ!

Ο Νορβηγός έκανε το 3ο συνεχόμενο χατ-τρικ του εντός έδρας, όντας ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier League που το πραγματοποιεί και στο 73’, έδωσε ακόμη μία ασίστ, την 2η δική του στο ματς, στον Φόντεν, για να συμπληρώσει και αυτός, τον πίνακα των σκόρερ.

Έξι γκολ, δύο χατ-τρικ και ιστορικός διασυρμός για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που απλά μείωσε εκ νέου στο 82΄ και το 90' με τον Μαρσιάλ, σώζοντας κάπως τα προσχήματα, με τη Μάντσεστερ Σίτι να βρίσκεται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα και την αντίπαλό της στους 12 βαθμούς, ούσα 6η, διαθέτοντας την χειρότερη ανασταλτική λειτουργία από τις 7 πρώτες ομάδες της κατάταξης!

 

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ (41΄ Γκόμεθ), Ακάντζι, Ακέ, Κανσέλο, Ντε Μπρόινε, Γκουντογκάν, Σίλβα, Φόντεν, Χάαλαντ, Γκρίλις 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Νταλότ, Βαράν (40' Λίντελοφ), Μαρτίνες, Μαλάσια (46' Μαλάσια), ΜακΤόμινεϊ (59' Κασεμίρο), Έρικσεν, Άντονι, Φερνάντες, Σάντσο (70' Φρεντ), Ράσφορντ (59' Μαρσιάλ)




Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0