Football Talk

Παρί Σεν Ζερμέν - Νις 2-1: Συνεχίζει το «τρένο» του Γκαλτιέ με λυτρωτή τον Κιλιάν Εμπαπέ

Παρί Σεν Ζερμέν - Νις 2-1: Συνεχίζει το «τρένο» του Γκαλτιέ με λυτρωτή τον Κιλιάν Εμπαπέ
Το Παρκ Ντε Πρενς άνοιξε τις πύλες του και υποδέχτηκε τη Νις, απέναντι στην οποία η Παρί Σεν Ζερμέν πέτυχε δύσκολη νίκη με σκορ 2-1.

Το απόλυτο 9/9 έκανε η Παρί του Κριστόφ Γκαλτιέ στην Ligue 1, απέναντι στην πρώην ομάδα του. Μία υπέροχη εκτέλεση του Λιονέλ Μέσι και ο gamechanger Εμπαπέ, που πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, διασφάλισαν την 9η επικράτηση των «μπλε» στο πρωτάθλημα.

Σε γενικές γραμμές ανώτεροι οι Παριζιάνοι στο πρώτο μέρος, όπου είχαν συντρηπτικά την κατοχή υπέρ τους (σ.σ. 65%-35%), χωρίς ωστόσο να κατορθώνουν να βρουν τις μεγάλες φάσεις. Την λύση έδωσε ο Λιονέλ Μέσι στο 29ο λεπτό, όταν με απευθείας εκτέλεση φάουλ άφησε άναυδο τον Κάσπερ Σμάιχελ.

Διαφορετική η εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου, με τη Νις να μπαίνει πιο αποφασιστική, να κρατάει μπάλα στα πόδια της και εν τέλει να φτάνει στην ισοφάριση. Δεν πέρασαν δύο λεπτά από την επανέναρξη του παιχνιδιού... ώστε να στεφθεί ο Λαμπόρντ σκόρερ, έπειτα από αδράνεια της άμυνα των γηπεδούχων που τον έβγαλε αντιμέτωπο με τον Ντοναρούμα

Και εκεί που φαινόταν ότι η ομάδα του Γκαλτιέ θα αντιμετωπίσει την πρώτη φετινή απώλεια βαθμών, ήρθε ο Εμπαπέ για να... «καθαρίσει». Περίπου 7 λεπτά πριν συμπλήρωση των 90', δέχτηκε ασίστ από τον Μουκελιέ και από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.


Παρί Σεν Ζερμέν:
 Ντοναρούμα, Μουκιελέ, Μαρκίνιος, Σέρχιο Ράμος, Χακίμι, Βιτίνια, Φαμπιάν Ρουίζ (72' Σάντες - 88' Ντανίλο)), Μπερνάτ (58' Μέντες), Μέσι (88' Σαράμπια), Νεϊμάρ, Εκιτικέ (58' Εμπαπέ)

Νις: Σμάιχελ, Ατάλ (76' Λοτόμπα), Βίτι, Ντάντε, Μπαρντ, Ροζάριο, Λεμινά (72' Μπεκά - Μπεκά), Μπάρκλεϊ (61' Πεπέ), Ράμσεϊ (61' Τουράμ), Ντιόπ, Λαμπόρντ (83' Ντελόρ)

Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0