Football Talk

Λαμία – Λεβαδειακός 1-0: Πήραν το… εξάποντο οι Φθιωτείς – «Άνοιξε λογαριασμό» ο Μποάκι!

Λαμία – Λεβαδειακός 1-0: Πήραν το… εξάποντο οι Φθιωτείς – «Άνοιξε λογαριασμό» ο Μποάκι!

Μετά από πέντε αποτυχημένες προσπάθειες, ήρθε η ώρα ένας από τους δύο να πανηγυρίσει το πρώτο τρίποντο της σεζόν. Και αυτή ήταν η Λαμία. Η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα πήρε μία πολύ σημαντική, για την εξέλιξη της Super League, νίκη (1-0) επί του Λεβαδειακού και έφτασε τους 6 βαθμούς. Έκανε «σεφτέ» ο Μποάκι.

Εξ’ αρχής δεν αναμενόταν πλούσιο το θέαμα και έτσι εξελίχθηκε. Άλλωστε το διακύβευμα ήταν πολύ μεγάλο, άσχετα με το πρώιμο της περιόδου, μιας και η Λαμία με το Λεβαδειακό είναι δύο ομάδες με κοινούς στόχους. Οι Φθιωτείς έπαιξαν όσο χρειαζόταν και πήραν μία πολύτιμη νίκη (1-0) με γκολ του Μποάκι (61') από κοντά. Ξεκίνημα με το.. αριστερό για τον Βέλιτς, με τους Βοιωτούς να παραμένουν στην τελευταία θέση κινούμενοι και πάλι σε ρηχά νερά.

1ο Ημίχρονο

Το ματς στο πρώτο μέρος δεν είχε ιδιαίτερο βαθμό και σε αυτό ίσως οφείλεται και η αγωνιστική απραξία λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων. Η Λαμία είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να μπορεί να φανεί ιδιαίτερα απειλητική για την εστία του Μάρκοβιτς σε αντίθεση με το Λεβαδειακό που στόχευε σε αντεπιθέσεις.

Βέβαια οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ, όταν στο 6΄ ο Μουτίνιο εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπελμόντ σούταρε, με τη μπάλα ωστόσο να κοντράρει ενώ σε δεύτερη προσπάθεια να περνά εκτός εστίας. Οι γηπεδούχοι είχαν αρκετά στημένα αλλά πέρασαν αναξιοποίητα.

Ο δραστήριος Νούνιες θέλησε να πάει στο ένας με έναν, η δεξιά πλευρά των παικτών του Φέστα ήταν πιο κινητική με Τσιλούλη και Σιμόν αλλά το «δίδυμο» Βινίσιους και Λιάγκα ήταν ανίκητο από αέρος και απομάκρυνε οποιαδήποτε υποψία ευκαιρίας μπροστά από τα καρέ του Μάρκοβιτς.

2Ο Ημίχρονο

Στο δεύτερο 45λεπτο, η Λαμία «πατούσε καλύτερα» και απειλούσε με σέντρες και πάλι από τα δεξιά ενώ ανέβηκε ακόμα περισσότερο με την είσοδο των Ντε Βινσέντι, Ασκόφσκι στο 57’.

Στο 60΄ «έριξε την προειδοποιητική βολή» με την πρώτη τελική (κεφαλιά Τσιλούλη) και ένα λεπτό αργότερα άνοιξε το σκορ. Μετά από κόρνερ και αδράνεια των Βοιωτών στο κέντρο της άμυνας τους, ο Μποάκι μπήκε «σφήνα» στην άμυνα των Βοιωτών και σκόραρε από κοντά (61’).

Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης και το πρώτο τέταρτο μετά την επίτευξη του γκολ, η Λαμία πίεσε ασφυκτικά για να διπλασιάσει τα τέρματα, όμως αυτό δεν έγινε. Παρόλα αυτά δεν απειλήθηκε κιόλας, παίρνοντας μία πολύ σημαντική νίκη για την «οικονομία» του πρωταθλήματος.

O MVP

Ο Σωτήρης Τσιλούλης κερδίζει επάξια το ρόλο του κορυφαίου. Ήταν αρκετά δραστήριος, δημιούργησε απειλητικές καταστάσεις, ήταν συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα και συμμετείχε στη φάση του γκολ της Λαμίας.

Η φάση του αγώνα

Σε ένα ματς με λιγοστές καλές στιγμές, δεν θα μπορούσε να μην είναι η φάση του γκολ, η πιο σημαντική. Ο Μποάκι «έσπασε το ρόδι» και χάρισε ένα σημαντικό τρίποτο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Λαμία (Φέστα): Σαράνοφ, Κορνέζος, Σιμόν, Αντέτζο, Γκοράνοφ, Νούνιες (57’ Ασκόφσκι) Τζανδάρης, Σλίβκα (58’ Ντε Βινσέντι), Μπεχαράνο, Τσιλούλης, Μποακιέ( (71’ Μανούσος)

Λεβαδειακός (Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Σκβάρκα, Λιάγκας, Βινίσιους, Βίχος (71΄Παναγιώτου), Μεχία (75’ Τόρο), Βράκας, Μπελμόντ, Τσάπρας, Μουτίνιο, Δούμτσιος (75’ Τσιριγώτης)

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0