Football Talk

Σαουθάμπτον – Έβερτον 1-2: Ένα τρελό 5λεπτο ήταν αρκετό για να γραφτεί η ιστορία του αγώνα!

Σαουθάμπτον – Έβερτον 1-2: Ένα τρελό 5λεπτο ήταν αρκετό για να γραφτεί η ιστορία του αγώνα!

Το εκρηκτικό ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν αυτό που έκρινε τελικά και την αναμέτρηση ανάμεσα σε Σαουθάμπτον και Έβερτον. Ο Τζο Αρίμπο έβαλε μπροστά τους «Αγίους» στο 49’, με την Έβερτον να ανατρέπει το σκορ μέσα σε δύο λεπτά, με σκόρερ τους Κόνορ Κόντι (52’) και Ντουάιτ Μακνίλ (54’).

Σαουθάμπτον και Έβερτον αναμετρήθηκαν στο στάδιο «Σεντ Μέρις» για την 9η αγωνιστική της Premier League. Οι δύο ομάδες δεν ήταν ιδιαίτερα δημιουργικές στο πρώτο ημίχρονο. Έτσι, τα πρώτα 45 λεπτά κύλησαν σχετικά γρήγορα, χωρίς κάτι αξιοσημείωτο.

Η εκκίνηση του δεύτερου μέρους, ωστόσο, ήταν τελείως διαφορετική. Οι «Άγιοι» άνοιξαν το σκορ στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησαν στο δεύτερο μέρος. Στο 49’ η μπάλα στρώθηκε στον Τζο Αρίμπο, ο οποίος με όμορφο σουτ σκόραρε για την ομάδα του Ραλφ Χάσενχιουτλ.

Η Έβερτον, όμως, δεν πτοήθηκε ιδιαιτέρως. Το αντίθετο μάλιστα. Βρήκε άμεσα απάντηση, μόλις 3 λεπτά μετά το γκολ που δέχτηκε, με σκόρερ τον Κόνορ Κόντι. Ύστερα από ένα φάουλ που κέρδισε στην αριστερή πλευρά, ο Ονάνα γύρισε τη μπάλα με κεφαλιά στη μικρή περιοχή, όπου ο Κόντι με κοντινό σουτ έκανε το 1-1.

Τα «ζαχαρωτά» δεν έμειναν εκεί ωστόσο. Στο 54’ έκαναν την ολοκληρωτική ανατροπή με το γκολ του Ντουάιτ Μακνίλ. Ο Ιβόμπι έκανε τη σέντρα πολύ όμορφα από τη δεξιά μεριά, βρίσκοντας τον Μακνίλ. Ο τελευταίος σούταρε με δύναμη από την αριστερή πλευρά της μικρής περιοχής και δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Σαουθάμπτον, Μπαζούνου, γράφοντας το 1-2.

Από εκείνη τη στιγμή οι γηπεδούχοι ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα. Πίεσαν την Έβερτον και δημιούργησαν αρκετές τελικές προσπάθειες, χωρίς όμως κάτι αξιοσημείωτο. Έτσι, η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ, έφυγε με το τρίποντο από το «Σεντ Μέρις», φτάνοντας τους 10 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Ενδεκάδες:

Σαουθάμπτον: Μπαζούνου, Γουόκερ-Πίτερς, Μπέλα-Κότσαπ, Τσαλέτα-Τσαρ, Λαριός (60’ Περό), Σ. Άρμστρονγκ (89’ Ελγιουνούσι), Γουόρντ-Πράους, Μέιτλαντ-Νάιλς (67’ Έντοζι), Αρίμπο, Μάρα (60’ Α. Άρμστρονγκ), Άνταμς

Έβερτον: Πίκφορντ, Κόλμαν, Κόντι, Ταρκόφσκι, Μικολένκο, Ονάνα (74’ Ντέιβις), Γκεγέ, Ιβόμπι, Μακνίλ (74’ Γκόρντον), Γκρέι (90+1’ Ντουκουρέ), Μοπέ (88’ Ροντόν)

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0