Football Talk

Premier League: «Σοκ» για τη Λίβερπουλ από τη Μπράιτον του Ντε Τζέρμπι – Πρώτη νίκη για τον Πότερ με την Τσέλσι! (video)

Premier League: «Σοκ» για τη Λίβερπουλ από τη Μπράιτον του Ντε Τζέρμπι – Πρώτη νίκη για τον Πότερ με την Τσέλσι! (video)

Απίστευτη Μπράιτον, «ατρόμητος» Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι στο ντεμπούτο του και νέο «σοκ» για τη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ, στο 3-3 της 9ης αγωνιστικής της Premier League. Πήγε να το γυρίσει… μόνος του ο Ρομπέρτο Φιρμίνο, το 2-0 των «γλάρων», έγινε 3-2 για τους γηπεδούχους, αλλά το χατ-τρικ του Τροσάρ, χάρισε έναν σπουδαίο βαθμό στους φιλοξενούμενους, που έμειναν όρθιοι για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στο ίδιο γήπεδο. Την ίδια ώρα, μεγάλο τρίποντο της Τσέλσι στο Σέλχαρστ Παρκ με ανατροπή (1-2), με τον Ομπαμεγιάνγκ να ανοίγει λογαριασμό!

 

Ήταν δεδομένο πως η Μπράιτον δεν βρίσκεται τυχαία στην 4η θέση και πως θα επιχειρούσε, ακόμη και στο ντεμπούτο του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, να παίξει ποδόσφαιρο στο Άνφιλντ, αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να περιμένει, πως οι «γλάροι» θα… σοκάρουν την Λίβερπουλ από νωρίς. Πριν φτάσουμε στο… 80΄ και την σοκάρουν ξανά στο τέλος!

Ο λόγος; Διότι, πόσοι θα μπορούσαν να διανοηθούν πως μέχρι και το 18ο λεπτό, η Μπράιτον θα βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 2-0; Ο Τροσάρ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του στο 4ο λεπτό, περνώντας τον Αλεξάντερ Άρνολντ, που έπεσε στο έδαφος με την προσποίηση του Γάλλου, και ολοκληρώνοντας την φάση με ωραίο αριστερό σουτ.

Για να έρθει ο ίδιος παίκτης, 14 λεπτά μετά, και να γίνει ο πρώτος που σκοράρει δις στο πρώτο ημίχρονο στο Άνφιλντ, μετά από 14 χρόνια, σκοράροντας και πάλι με το αριστερό, με το τελείωμά του να μην αφήνει περιθώρια στον Άλισον.

Η Λίβερπουλ βρέθηκε σε «σοκ», είδε τον εαυτό της στο -13 από την κορυφή, αλλά αναζητούσε έναν πρωταγωνιστή. Και τον βρήκε στο πρόσωπο του Ρομπέρτο Φιρμίνο, που αν και δεν συνηθίζει να σκοράρει στην έδρα της, το έκανε πράξη, και όχι μόνο μία φορά.

Ο Βραζιλιάνος μείωσε στο 33’, ισοφάρισε με υπέροχη ατομική προσπάθεια στο 54΄και από εκεί και πέρα, το παιχνίδι έγινε «ροντέο». Η Λίβερπουλ προσπάθησε να προβεί σε ολική ανατροπή, η Μπράιτον χτυπούσε διαρκώς την «πόρτα» από την αριστερή της πτέρυγα, εκμεταλλευόμενη τα ζητήματα του Άρνολντ, αλλά η μπίλια «έκατσε» στους γηπεδούχους…

Από ένα κόρνερ του Άγγλου μπακ, ο Σάντσεθ έκανε άστοχη έξοδο στο 63΄και ο Γουέμπστερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, με τη Μπράιτον να βρίσκεται πίσω στο σκορ σε ματς που προηγείται, για πρώτη φορά μετά από μία διετία. Αυτή την φορά όχι από τη Γουλβς, αλλά από την ομάδα που πέρυσι, κατά πολλούς, στερήθηκε την Premier League εξαιτίας της.

Οι «γλάροι» προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο και να οδηγήσουν το ματς σε 3η ισοπαλία και δικαιώθηκαν για τη λογική τους να παίξουν επίθεση στην… επίθεση! Ισοφάρισαν με τον Τροσάρ, που έκανε χατ-τρικ και απέσπασαν έναν τεράστιο βαθμό στην έδρα της Λίβερπουλ, στο ντεμπούτο του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι!

Παράλληλα, πολύ σημαντική νίκη πανηγύρισε η Τσέλσι, η οποία έκανε το 1-0… 2-1 στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας και είδε τον Γκρέιαμ Πότερ να επικρατεί για πρώτη φορά στον πάγκο της.

Έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά ισοφάρισε με τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, για να έρθει ο Γκάλαχερ στο φινάλε και να διαμορφώσει το τελικό 2-1, που ανεβάζει τους «μπλε» στον βαθμολογικό πίνακα.

Την ίδια ώρα, σπουδαία ήταν και η νίκη της άλλης ομάδας που εδρεύει στο Λίβερπουλ, της Έβερτον, η οποία κατάφερε, αν και είδε εκ νέου την εστία της να «παραβιάζεται», να βγάλει αντίδραση και να φύγει νικήτρια από το «Σεντ Μέρις».

Έμεινε πίσω στο σκορ στο 49’ από τον Αρίμπο, αλλά μέσα σε πέντε λεπτά, κατάφερε να κάνει ό,τι δεν είχε μπορέσει, στα προηγούμενα επτά ματς της στην Premier League. Να σκοράρει δηλαδή δύο φορές.

Ισοφάρισε με τον Κόαντι στο 52’ και εν συνεχεία πήρε το προβάδισμα με το πρώτο γκολ του ΜακΝιλ με την φανέλα της, ύστερα από την 3η ασίστ του Άλεξ Ιγουόμπι στην σεζόν.

Τέλος, μετά το 4-1 της Νιούκαστλ στην έδρα της Φούλαμ, η Μπόρνμουθ απέδειξε για μία ακόμη αγωνιστική, για ποιον λόγο πρέπει να πάψει να θεωρείται φαβορί για τον υποβιβασμό… Γιατί δεν χάνει ματς στην έδρα της από ομάδες που δεν ανήκουν στο Big 6 και γιατί ως στιγμής δεν έχει ηττηθεί σε κανένα παιχνίδι, που δεν έχει για αντίπαλό της, ομάδα από την 6η θέση και κάτω!

Αναδείχθηκε ισόπαλη με 0-0 με τη Μπρέντφορντ, σε ένα ματς που ζήτησε πέναλτι δις, αλλά ο VAR δεν της το επέτρεψε, και έφτασε τους 9 βαθμούς, έναντι 10 της Μπρέντφορντ, έχοντας μάλιστα δεχθεί μόλις ένα γκολ περισσότερο συνολικά από τις «μέλισσες».

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:

Άρσεναλ – Τότεναμ 3-1 (20’ Πάρτεϊ, 49’ Ζεσούς, 67΄ Τσάκα – 31’ Κέιν πεν.)

Κρίσταλ Πάλας – Τσέλσι 1-2 (7’ Έντουαρντ – 38’ Ομπαμεγιάνγκ, 88’ Γκάλαχερ)

Λίβερπουλ – Μπράιτον 3-3 (33’, 54’ Φιρμίνο, 63’ αυτ. Γουέμπστερ– 4’, 18’,83 Τροσάρ)

Μπόρνμουθ – Μπρέντφορντ 0-0

Σαουθάμπτον – Έβερτον 1-2 (49’ Αρίμπο – 52’ Κόαντι, 54’ ΜακΝίλ)

Φούλαμ – Νιούκαστλ 1-4 (88’ Ριντ - 11’ Γουίλσον, 33’ Αλμιρόν, 43’ Λόνγκσταφ, 57’ Αλμιρόν)

Γουέστ Χαμ – Γουλβς (19:30)



Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0