Football Talk

ΑΕΛ: Η Βασίλισσα εργαζόταν ολόκληρο το καλοκαίρι για να επέλθει η «βυσσινί θύελλα» (video)

ΑΕΛ: Η Βασίλισσα εργαζόταν ολόκληρο το καλοκαίρι για να επέλθει η «βυσσινί θύελλα» (video)
Από την έδρα του Ναυπακτιακού στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδος ξεκίνησε το φετινό ταξίδι της Λάρισας (σ.σ. πρόκριση με 2-1), η οποία ανανεωμένη... θέλει να αναβιώσει δόξες του παρελθόντος. Το BN Sports παρακολούθησε το ιστορικό καλοκαίρι που προηγήθηκε και σου παρουσιάζει το χρονικό των αλλαγών για την «Βασίλισσα του Κάμπου».
Σχετικά Άρθρα

Αξέχαστη θα μείνει στον κόσμο της ΑΕΛ εκείνη η Τρίτη του Ιούνη (28/06), όταν ο Αλέξης Κούγιας πραγματοποίησε δημόσια εμφάνιση με τον Αχιλλέα Νταβέλη, ανακοινώνοντας την παραχώρηση του μετοχικού κεφαλαίου. Πρώτο το BN Sports είχε μεταδώσει την είδηση, περίπου 1 ώρα πριν την επίσημη ανακοίνωση και όσο οι δύο άνδρες βρισκόταν ακόμη στο Οικονομικό Επιμελητήριο.

Η Λάρισα πήρε και πάλι πνοή, απέκτησε αυτό που τόσα χρόνια επιθυμούσε, έναν ντόπιο επιχειρηματία με σεβασμό στο ειδικό βάρος που επισύρει η βυσσινί φανέλα. Και προς το παρόν παίρνει τα όσα επιθυμεί... Ασφάλεια, δίχως βαρύγδουπες δηλώσεις, με ξεκάθαρο πλάνο που περικλείεται από αμιγώς ποδοσφαιρικά κριτήρια. Βέβαια μπάλα παίζουν και οι φίλοι του συλλόγου, η διαχρονική δύναμη των «βυσσινί», των οποίων το πρώτο δείγμα στην εναρκτήρια προπόνηση που διεξήχθη στο Αλκαζάρ... ήταν εντυπωσιακό. Τι πραγματικά συνέβη τους περασμένους τρεισήμισι μήνες, ώστε πλέον να γίνεται λόγος για νέα σελίδα στην ιστορία του συλλόγου;
αρεε.jpg

Καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό

Στην ΑΕΛ υπήρχε ανάγκη από τεχνοκράτες, ανθρώπους οι οποίοι έχουν διακριτούς ρόλους και γνωρίζουν καλά την ελληνική πραγματικότητα. Ο καθένας από το μετερίζι του. Προπονητής παρέμεινε ο Παναγιώτης Γκουτσίδης, το μοναδικό στοιχείο που επιβίωσε από την διοίκηση Κούγια, κερδίζοντας την θέση του επάξια. Με όλα τα προβλήματα που κυριάρχησαν την περσινή περίοδο, κατόρθωσε να διατηρήσει την προβληματική ομάδα σε τροχιά κορυφής (σ.σ. η οποία χάθηκεαπό την Βέροια). Γυμναστής τερματοφυλάκων ο Λουίτζι Τσενάμο, παλαίμαχος πορτιέρε με προϋπηρεσία στην Super League (σ.σ. Ατρόμητος , Ξάνθη, Λαμία).

Αναφορικά με το οργανωτικό κομμάτι, η έλευση του Στάθη Ταυλαρίδη από την ΑΕΚ, αποτελεί από μόνη της μία δήλωση. Αθλητικός Διευθυντής λοιπόν ένας άνθρωπος με ευρωπαϊκή εμπειρία, διασυνδέσεις, αλλά και παρουσία στην Λάρισα ως ποδοσφαιριστής (σ.σ. 2010/2011). Τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή ανέλαβε ο Τάσος Βενέτης, γέννημα θρέμμα Λαρισαίος, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής  έχει τιμήσει τον σύλλογο με δύο διαφορετικές θητείες (σ.σ. 1993-1003, 2996-2008).

Τέλος το ιατρικό επιτελείο αναλαμβάνει το Medical Project, υπερσύγχρονο κέντρο αποκατάστασης το οποίο έχει άμεση συνεργασία με την Εθνική Ελλάδος. Επικεφαλείς ο ορθοπεδικός Γιώργος Μπασδέκης και ο φυσικοθεραπευτής Γιώργος Ζαχαρής, ο οποίος αποτελεί αεικίνητο στρατιώτη του συλλόγου, με παρουσία από την διοίκηση Πηλαδάκη μέχρι και σήμερα.
a29a81ffedae815984e04dcc09cbbbdb_L_1.jpg

Αρχηγός και εγγύηση στα γκολπόστ

Kομβικό ρόλο παίζει και η παρουσία του Κωνσταντίνου Θεοδωρόπουλου. Ο 32χρονος πλέον πορτιέρε της ομάδας, προσδίδει αξιοπιστία στο τέρμα και ασφάλεια στα αποδυτήρια. Και αυτός γεννημένος στην Λάρισα, διένυσε αξιοσημείωτη καριέρα στα γήπεδα της πρώτης κατηγορίας, φορώντας μεταξύ άλλων την φανέλα του Πανιωνίου, του Αστέρα Τρίπολης και της Λαμίας.

Από πίσω έρχεται ο Στέφανος Σουλούκος, προϊόν των ακαδημιών του συλλόγου, που σε ηλικία 17 ετών (!) έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στην Super League. Πλέον διανύει τον 21ο χρόνο της ζωής του και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ του εγχώριου ποδοσφαίρου, γεγονός που μαρτυρούν οι σποραδικές κλήσεις από την Εθνική Νέων και Ελπίδων. 
θεο.jpg

«1.500.000 ευρώ σε 70 μέρες»

Τόσα είναι τα χρήματα που δαπάνησε ο Αχιλλέας Νταβέλης σε κάτι παραπάνω από δύο μήνες, για να εξυγιάνει την ομάδα και να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της. Συγκεκριμένα αποπλήρωσε το ποσό των 400.000 (από το σύνολο 600) για να καλυφθούν τα ban που κληρονόμησε, ώστε η Λάρισα να μπορεί να συμμετάσχει στο επερχόμενο πρωτάθλημα. Μαζί με αυτά και οφειλές της περασμένης αγωνιστικής περιόδου σε παίκτες που υπάρχουν ακόμη στο ρόστερ της ομάδας.

Παράλληλα πραγματοποίησε ανακαίνιση στο προπονητικό κέντρο των Δένδρων, ώστε οι αθλητές να εργάζονται με τις καλύτερες, δυνατές συνθήκες. Καινούργια πούλμαν, μερικές επισκευές στο Στάδιο Αλκαζάρ και επένδυση στα social media (σ.σ. των οποίων η εικόνα άλλαξε ριζικά)... όλα αυτά με σκοπό η ΑΕΛ να θυμίσει και πάλι ΑΕΛ.
αχι.jpg

Οπαδοί και εισιτήρια διαρκείας

Η πρώτη προπόνηση έκανε τον γύρο του κόσμου και το κοινωνικό φαινόμενο των οπαδών της Λάρισας εμφανίστηκε ξανά στο προσκηνιο. Χιλιάδες υποστηρικτές της ομάδας δήλωσαν βροντερό παρόν και με ένα εξαιρετικό pyro show έκαναν μέχρι και τον σοβαρό πρόεδρο της ομάδας να χοροπηδάει, απαθανατίζοντας την στιγμή. Το είχε πολύ ανάγκη αυτό η πόλη.

Στην πορεία δημιουργήθηκε μία μικρή παρεξήγηση, η οποία αφορούσε τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας... καθώς υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για την υπερκοστολόγηση. Σεβόμενη την άποψη των πολλών, η διοίκηση της ΑΕΛ αναθεώρησε τις τιμές και επανήλθε με νέα πολύ πιο ελκυστικά πακέτα. Μένει να φανεί αν μετά από διαδοχικά έτη αποχής (σ.σ. λόγω της κόντρας των οργανωμένων με τον Αλέξη Κούγια), θα υπάρξει επιστροφή στις κερκίδες... με το πρώτο δείγμα μέχρι και σήμερα να είναι θετικό.

Αγωνιστική δράση και ρόστερ

Όπως είναι ήδη γνωστό η έναρξη της Super League 2 δεν έχει οριστεί ακόμη, οπότε και ο σχεδιασμός γίνεται με διαφορετικά δεδομένα. Ενδεικτικά ένας πίνακας με τους παίκτες που απαρτίζουν την ομάδα αυτή την στιγμή.

202209291801427634.jpg

Οι φιλικές αναμετρήσεις της Λάρισας:

1. ΑΕΛ - Αιολικός 1-0

2. ΑΕΛ - Παναχαϊκή 1-0

3. ΑΕΛ - Προοδευτική 2-2

4. ΑΕΛ - ΑΕ Μυκόνου 1-0

4. ΑΕΛ - ΑΕ Κηφισιάς 1-1

5. Νίκη Βόλου - ΑΕΛ 0-2

6. ΑΕΛ - Βόλος ΝΠΣ 1-0



*Πηγή aelfc.gr 

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0