Football Talk

ΑΕΚ: Το «κοντέρ» μηδένισε κι αρχίζει να γράφει σπουδαίες ημέρες από την αρχή (video)

ΑΕΚ: Το «κοντέρ» μηδένισε κι αρχίζει να γράφει σπουδαίες ημέρες από την αρχή (video)
Τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, από «μάτια» που δεν γνώρισαν το Νίκος Γκούμας, αλλά ορκίζονται πως το «έζησαν».
Σχετικά Άρθρα

Τα 19,5 χρόνια αναμονής ήταν πολλά. Πάρα πολλά. Κι όταν πέρασαν και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, δεν ήταν εύκολα διαχειρίσιμο. Ειδικά για εκείνους, μεταξύ αυτών κι εγώ, οι οποίοι δεν πρόλαβαν την «αύρα» του Νίκος Γκούμας. Εν ολίγοις, ήρθαν αντιμετώποι με ένα θέαμα που πριν από μοναδικό, ήταν πρωτόγνωρο.

Από το πρωί της Παρασκευής, η Νέα Φιλαδέλφεια σου έδινε την εντύπωση πως ο χρόνος έχει σταματήσει. Πως απλώς περίμενε το πρώτο «γέμισμα» του νέου γηπέδου, για να αρχίσει ξανά να κινείται.

«Κιτρινόμαυρο» παντού, αμάξια να «καίνε» τα ηχεία τους παίζοντας τον ύμνο της ΑΕΚ από τις 11:00 το πρωί, άγνωστοι να κάθονται στην ίδια παρέα μιλώντας για ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν, αλλά και το μέλλον. Kάπως έτσι προέκυψε η γνωριμία με τον Ηλία, που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη και είναι αντιπροσωπευτική της ημέρας.

Οι 33.000 τυχεροί που βρέθηκαν στα εγκαίνια της OPAP Arena απέδειξαν με τη φωνή τους, πως θα έκαναν τα πάντα για να βρεθούν εκεί.


Δακρυσμένα μάτια από χαρά και συγκίνηση, εικόνες από εποχές που άλλοι τις βίωσαν κι άλλοι απλώς μεγάλωσαν ακούγοντας για αυτές, κι ένας κόσμος που σου έδινε την εντύπωση πως αν η γιορτή διαρκούσε 3 ημέρες, όχι μόνο δεν θα έφευγε, αλλά δεν θα έπαιρνε τα μάτια του από τον αγωνιστικό χώρο.

Η ΑΕΚ χώρεσε μέσα σε 3.30 ώρες την ιστορία 98 χρόνων, μέσω μίας τελετή-κόσμημα. Από την προσφυγιά, τις ρίζες, τους ιδρυτές της, έως τη σύγχρονη ιστορία της. Παρένθεση: Όσοι εμπνεύστηκαν και συνέβαλαν σε αυτό το υπερθέαμα, σύλλογοι, καλλιτέχνες, εθελοντές, παλαίμαχοι, παρουσιαστές και προφανώς οι άνθρωποι της «Ένωσης», έχουν κάθε λόγο να νιώθουν περήφανοι. Από εκεί και πέρα, ο λόγος στα συναισθήματα.



Η εικόνα του δακρυσμένου θρύλου της ΑΕΚ, Κώστα Νεστορίδη, με το κασκόλ ανά χείρας ή του Ντέμη Νικολαΐδη να «χαζεύει» το πάρτι της Original, δεν απέχει από τις σκηνές που εκτυλίσσονταν στις εξέδρες. Εκεί που ο καθενάς έβρισκε το δικό του ερέθισμα για να κλάψει, την ώρα που άλλοι απλώς κρατούσαν το κεφάλι τους με δυσπιστία. Σαν να νόμιζαν πως βλέπουν την κερκίδα του Νίκος Γκούμας στο YouTube.

Θα χρειαστούν καιρό για να το συνηθίσουν. Άλλωστε, από χθες (30/09) εντάθηκαν τα κρούσματα αυπνίας. Ο χρόνος, όμως, είναι με το μέρος τους. Η νέα πραγματικότητα της ΑΕΚ είναι αυτή!


Το φινάλε -να με συμπαθάτε- είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.

Φίλος, πριν ακόμη ξεκινήσει η τελετή, μου έστειλε μήνυμα από την απέναντι θύρα: «Είναι η καλύτερη μέρα της ζωής μου!»

Αδερφέ μου Κυριάκο, σου απαντάω από εδώ: Δεν μπορείς να φανταστείς τις ημέρες που έρχονται!

Το «κοντέρ» μηδένισε και αρχίζει να γράφει σπουδαίες ημέρες από την άρχη. Όπως είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο άνθρωπος που υποσχέθηκε την κατασκευή του γηπέδου και την έκανε πράξη, «από σήμερα η ΑΕΚ ιδρύεται ξανά!»

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0