Football Talk

4+1 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών με…ασυνήθιστες επιλογές αριθμού στη φανέλα

4+1 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών με…ασυνήθιστες επιλογές αριθμού στη φανέλα

Η επιλογή του Αλέξανδρου Πασχαλάκη να επιλέξει τον αριθμό «91» ως παίκτης του Ολυμπιακού προκάλεσε εντυπώσεις και το BN Sports θυμάται 4+1 αντίστοιχα παραδείγματα, με…περίεργους αριθμούς στο πίσω μέρος της φανέλας.

Στο ποδόσφαιρο έχουν δημιουργεί μερικές «παραδόσεις» που δύσκολα αλλάζουν, με τους αριθμούς στο πίσω μέρος της φανέλας να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Σχεδόν κάθε θέση στον αγωνιστικό χώρο έχει και τον…δικό της αριθμό, όπως ο τερματοφύλακας το «1», ο στόπερ το «4», ο αμυντικός χαφ το «6», ο επιτελικός χαφ το «10» και ο σέντερ-φορ το «9».

Παρ’ όλα αυτά, όπως σε όλα τα πράγματα στην ζωή υπάρχουν οι εξαιρέσεις του κανόνα, με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να αποτελεί μια από αυτές επιλέγοντας τον αριθμό «91» στην φανέλα με τον Ολυμπιακό, προσθέτοντας το όνομα του σε μια λίστα με ποδοσφαιριστές που φόρεσαν φανέλες με αρκετά παράδοξους αριθμούς προκαλώντας μεγάλη εντύπωση στον φίλαθλο κόσμο. Έτσι, με αφορμή την επιλογή του Έλληνα γκολκίπερ το BN Sports ανακαλεί 4+1 περιπτώσεις διάσημων ποδοσφαιριστών που στο παρελθόν, επέλεξαν «περίεργους» αριθμούς στο πίσω μέρος της φανέλας.

Ιβάν Ζαμοράνο – 8+1

zamorano.jpg

Αδιαμφισβήτητα, η πιο παράξενη περίπτωση της εν λόγω λίστας. Ο Ιβάν Ζαμοράνο μετακόμισε στο Μιλανό για λογαριασμό της Ίντερ το 1996 με το «9» καλυμμένο από τον σούπερ-σταρ της εποχής, Ρονάλντο Ναζάριο. Έτσι, δεν είχε άλλη επιλογή από το να διαλέξει το διπλάσιο του, «18» προσθέτοντας και ένα σύμβολο συν στη μέση για να το κάνει εννέα. Ο Χιλιανός μπορεί να μην έφτασε τα επίπεδα του Ρονάλντο, αλλά σκόραρε στον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 1997, με την Ίντερ να κατακτά το τρόπαιο.

Νίκλας Μπέντνερ – 52

40dcc5a567bdda48fc536d48484d76ef.jpg

Λαμβάνοντας υπόψη την προσωπικότητα του, δεν μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση η επιλογή του Νίκλας Μπέντνερ να φορέσει την φανέλα της Άρσεναλ με τον αριθμό «52», λέγοντας: «Επέλεξα να φορέσω το «52» γιατί είναι ένας ιδιαίτερος αριθμός για μένα προσωπικά και ελπίζω ότι θα μου φέρει καλή τύχη για τη νέα σεζόν». Να σημειωθεί, ότι όταν αγωνίστηκε στην Γερμανία για την Βόλφσμπουργκ συνέχισε τις εγωκεντρικές επιλογές επιλέγοντας τον αριθμό «3». Ασυγχώρητος

Σαμουέλ Ετό – 5

football-samuel-etoo-etoo-everton-press-media-shirt_3196202_1.jpg

Το καλοκαίρι του 2014 ο Σαμουέλ Ετό υπέγραψε στην Έβερτον, σε ένα πέρασμα που μένει στις μνήμες των φίλαθλων μονάχα για την επιλογή του να φορέσει το «5» στην θέση του σέντερ-φορ. Εν τέλει, η παρουσία του στο Goodison Park ήταν αρκετά σύντομη, με απολογισμό στην Premier League 14 ματς τρία γκολ και μια ασίστ.

Βιλιάμ Γκαλάς – 10

William-Gallas.jpg

Όταν φαντάζεσαι έναν ποδοσφαιριστή με το «10» το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι ένας παίκτης με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, επαφή με τα δίχτυα και σε καμία περίπτωση, ο Βιλιάμ Γκαλάς. Ο Γάλλος αμυντικός…κληρονόμησε την φανέλα με το «10» από τον σπουδαίο Ντένις Μπέργκαμπ, έπειτα από την σκέψη του Αρσέν Βενγκέρ να μην επιβαρύνει τους επιθετικούς των «κανονιέρηδων» με ενδεχόμενες συγκρίσεις με τον Ολλανδό.

Χιχάμ Ζερουάλι – 0

15377068683180.jpg

Ο αείμνηστος Χιχάμ Ζερουάλι το 1999 υπέγραψε στην Σκωτσέζικη Άμπερντιν επιλέγοντας το «0» στο πίσω μέρος της φανέλας. Άμεσα, έγινε αγαπημένο «παιδί» της εξέδρας αποκαλώντας τον με «Zero» σε όλο το διάστημα της παρουσίας του στην Σκωτία. Το 2004 ενεπλάκη σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα χάνοντας άδικα την ζωή του. Επίσης, οι ποδοσφαιρικές ενώσεις της Σκωτίας και της Αγγλίας αποφάσισαν να θέσουν εκτός νόμου τους παίκτες που φορούσαν τη φανέλα με το «0», κάνοντας τον Ζερουάλι τον μοναδικό ποδοσφαιριστή την φανέλα με το συγκεκριμένο νούμερο.

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0