Football Talk

Bundesliga: Τα…ικανοποιητικά ποσά με τα οποία αμείβονται οι διαιτητές κάθε αγωνιστική περίοδο

Bundesliga: Τα…ικανοποιητικά ποσά με τα οποία αμείβονται οι διαιτητές κάθε αγωνιστική περίοδο

Τα συμβόλαια και οι μισθοί των ποδοσφαιριστών είναι πάντα πρώτο θέμα συζήτησης, αλλά μήπως έχουμε αναρωτηθεί ποιοι είναι τα ποσά με τα οποία αμείβονται ανά σεζόν οι διαιτητές; Το BN Sports τα έψαξε, τα βρήκε και σας τα παρουσιάζει.

Η τεράστια εξέλιξη του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, έχει «εκτοξεύσει» σε τεράστιο βαθμό τα χρηματικά ποσά τα οποία δαπανούνται από τους συλλόγους για μεταγραφές, χορηγικές συμφωνίες, νέα γήπεδα και ετήσια συμβόλαια σε ποδοσφαιριστές και προπονητές.

Ωστόσο, αναπόσπαστο κομμάτι του «Βασιλιά των Σπορ» είναι και οι διαιτητές, που διευθύνουν αμέτρητες αναμετρήσεις κάθε σεζόν, με την αμοιβή τους η αλήθεια είναι να περνάει σε…δεύτερη μοίρα. Παρ’ όλα αυτά μια έρευνα δείχνει ότι οι ρέφερι έχουν υπερβολικά αξιόλογα συμβόλαια ανά σεζόν αλλά και μεγάλα ποσά σε περίπτωση επιπλέουν παιχνιδιού κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Επίσης, όπως είναι απόλυτα λογικά το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται ο εκάστοτε διαιτητής, επηρεάζει και το συμβόλαιο του.

Schiedsrichter_imago0041155499h_272464_XL_2.jpg

Αρχικά, ένας elite-class διαιτητής της FIFA έχει συμβόλαιο 82.000 χιλιάδων ευρώ ανά σεζόν, ενώ ο διαιτητής της FIFA αμείβεται με 72.000 χιλιάδες ευρώ. Στην συνέχεια, η ετήσια πληρωμή των ρέφερι της Bundesliga είναι στα 62.000 ευρώ και στην δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος η αμοιβή ανέρχεται στα 41.000 ευρώ.

Επιπλέον, υπάρχει ειδικά ποσά για επιπλέον αγώνες που ενδέχεται να διευθύνουν κατά την διάρκεια μιας σεζόν. Στη Bundesliga η πληρωμή είναι στα 5.600 ευρώ ανά παιχνίδι ενώ στη 2.liga το ποσό ανέρχεται στις 2.800 ευρώ. Ο τέταρτος διαιτητής αμείβεται με 1.400 ευρώ και στο VAR η πληρωμή κυμαίνεται στα 2.100 ευρώ.

Δεδομένα, η ευθύνη ενός διαιτητή είναι αρκετά μεγάλη αφού ένα λάθος μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα και την εξέλιξη ενός παιχνιδιού, αλλά όπως παρατηρούμε τα ποσά με τα οποία αμείβονται, δεν είναι καθόλου άσχημα…

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0