Football Talk

Τόμας Μίλερ: Έγινε 100άρης σε ασίστ και βρίσκεται πλάι στο… Μέσι

Τόμας Μίλερ: Έγινε 100άρης σε ασίστ και βρίσκεται πλάι στο… Μέσι

Ο Τόμας Μίλερ είναι γνωστός για τον αλτρουισμό του. Ο άσος της Μπάγερν έφτασε τις 100 ασίστ από τη σεζόν 2015-2016 και μετέπειτα και μπήκε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ. Μάλιστα έγινε μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο που το καταφέρνει αυτό, στο εν λόγω διάστημα, μετά τον… πολύ Λιονέλ Μέσι.

Στο παιχνίδι ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και τη Λεβερκούζεν για την 8η αγωνιστική της Bundesliga, καταγράφηκε ένα αξιοσημείωτο στατιστικό. Στο δεύτερο γκολ της ομάδας του Μονάχου, ο Τόμας Μίλερ τροφοδότησε τον Τζαμάλ Μουσιάλα, ο οποίος σκόραρε το 2-0 των Βαυαρών. Αυτή ήταν η τρίτη ασίστ του έμπειρου στράικερ στη φετινή σεζόν σε 8 παιχνίδια. Αποτελεί, ωστόσο, συνολικά την 100η του από τη σεζόν 2015-2016 μέχρι σήμερα.

Ο επιθετικός των Βαυαρών αρέσκεται στο να τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του. Κορυφαία του χρόνια ως προς τις τελικές πάσες είναι η σεζόν 2019-2020. Τότε είχε δημιουργήσει 21 ασίστ. Τις δύο τελευταίες χρονιές μοίρασε από 18.

Ο μοναδικός που έχει καταφέρει να ξεπεράσει τις 100 στο ίδιο χρονικό διάστημα, έως τώρα, είναι ο Λιονέλ Μέσι. Και το πέτυχε μόλις πριν από λίγο καιρό. Ο Αργεντινός επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν έχει μοιράσει φέτος 7 ασίστ σε 8 συμμετοχές. Συνολικά από την σεζόν 2015-2016 έχει δώσει 111.

Πρόκειται για δύο πολύ σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Είναι γνωστοί για την έφεσή τους στο σκοράρισμα. Ωστόσο, το συγκεκριμένο στατιστικό δείχνει ότι είναι και σπουδαίοι πασαδόροι. Η σεζόν έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της. Και σκοπεύουν να βοηθήσουν τις ομάδες τους με κάθε τρόπο. Όπως βέβαια και τις χώρες τους στο επερχόμενο Μουντιάλ του Κατάρ.

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0