Football Talk

ΕΓΚΑΙΝΙΑ OPAP ARENA: Η ΑΕΚ γιόρτασε με δόξα και τιμές το νέο (και παλιό) σπίτι της!

ΕΓΚΑΙΝΙΑ OPAP ARENA: Η ΑΕΚ γιόρτασε με δόξα και τιμές το νέο (και παλιό) σπίτι της!

Η OPAP Arena είναι με κάθε επισημότητα η νέα έδρα της ΑΕΚ. Το BN Sports παρακολούθησε από πολύ κοντά το άνοιγμα των θυρών της «Αγίας Σοφίας». Κατέγραψε λεπτό προς λεπτό τα προεόρτια, την προσέλευση των οπαδών, τους επίσημους που παραβρέθηκαν εκεί, το όλο τελετουργικό στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Ιστορική στιγμή. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ. Μετά από 19 χρόνια και 4 μήνες η Νέα Φιλαδέλφεια αποκτά και πάλι το «καμάρι» της. Το γήπεδο της Ένωσης. Η «Αγία Σοφία» ή αλλιώς OPAP Arena, χωρητικότητας 32.000 θέσεων, κατασκευάστηκε στη θέση του παλιού γηπέδου της και οι «κιτρινόμαυροι» έδωσαν ραντεβού με το… παρελθόν.

Οι Θοδωρής Καρβουνιάρης, Φάνης Τσοκανάς και Βασίλης Βασιλείου ήταν από νωρίς στο σημείο της ημέρας και βραδιάς την Παρασκευή (30/9) στην Αττική. Όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Χοροί, τραγούδια, συνθήματα άρχισαν από το μεσημέρι μέχρι να βραδιάσει. Οι τελευταίες διορθώσεις έγιναν ακόμα και την τελευταία στιγμή, ώστε όλα να είναι στην εντέλεια.

Οπαδοί απ’ όλα τα σημεία του κόσμου. Ο Ηλίας από την Κύπρο, φοιτητής στη Ρωσία. Το ανέφερε ότι έφτασε στην Αθήνα λες και ήταν δίπλα. Αμ δε. Ο Γιάννης Ψαράκης τα έβαλε κάτω, υπολόγισε αποστάσεις και διάρκεια ταξιδιού. Για να δει την αγαπημένη ομάδα του. Για να απολαύσει το νέο (και παλιό) σπίτι. Η Κωνσταντινούπολη φώναξε βροντερό παρών. Φίλοι του Πέρα Κλουμπ, σύλλογος συνυφασμένος με την ΑΕΚ, έκαναν το ταξίδι για να παραβρεθούν στα υπέρλαμπρα εγκαίνια.

Γήπεδο το οποίο επιμελήθηκε ο Project Manager της OPAP Arena, Δημήτρης Ανδριόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε στο Φάνη Τσοκανά ότι δεν «φοβήθηκε» ποτέ για την ολοκλήρωση του έργου. Το παλιό ήταν το «Νίκος Γκούμας». Αλλά και αυτό έδωσε το παρών, με τον δικό του… ξεχωριστό τρόπο. Οι οπαδοί της Ένωσης κατέκλεισαν από νωρίς τις κερκίδες του ναού τους. Οι πύλες άνοιξαν στις 17.00, τα πρώτα πανό κρεμάστηκαν και τα πρώτα… δάκρυα δεν άργησαν να κυλήσουν. Νωρίτερα, η μπουτίκ έγινε χώρος συγκέντρωσης μεγάλης μερίδας των οπαδών, που περίμεναν πως και πως το άνοιγμά της.

Το… χορό έσυρε (κυριολεκτικά) ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Συμμετείχε στους εορτασμούς των φίλων της Ένωσης και σε ποντιακό τραγούδι δεν έμεινε αμέτοχος. Τα χαμόγελα και τα γέλια, έγιναν δάκρυα χαράς. Βούρκωσε ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ κατά τη στιγμή της αποθέωσής του. Οι δηλώσεις του εν συνεχεία ήταν σημαδιακές. Συγκίνησαν κάθε οπαδό της ομάδας. Έκανε λόγο για το «φυλαχτό κάθε ΑΕΚτζη».

Πρόσωπο της βραδιάς, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Νεστορίδης. Η θρυλική μορφή της ΑΕΚ κατέφθασε στο γήπεδο με τους δύο γιούς του. Φωτογραφήθηκε κατά την είσοδό του στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά εισήλθε και στο χορτάρι της OPAP Arena για να γνωρίσει την αποθέωση από τους φίλους του συλλόγου. Φυσικά και οι υπόλοιποι παλαίμαχοι έδωσαν το παρών στο νέο «κιτρινόμαυρο» στολίδι.  Προς το τέλος της εκδήλωσης, έκανε τον γύρο του θριάμβου και ο Οδυσσέας!


Η ΑΕΚ μπήκε από την Παρασκευή (30/09) στο νέο υπέρλαμπρο στολίδι της. Η προσφυγιά τελείωσε. Η OPAP Arena ήρθε για να μείνει. 

* Όλο το συντακτικό team του BN Sports εργάστηκε για τη σημερινή σημαδιακή ημέρα και βραδιά. Θυμηθείτε το Live που ξεκίνησε από τις 15.30 και επιμελήθηκαν οι Αντώνης Νιανιάς, Αντώνης Κεφαλωνίτης, Δημήτρης Φεραδούρος, Έκτορας Σταυρόπουλος, Δημήτρης Μανάκος, Μάνος Φυρογένης και Φοίβος Πεφάνης.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0