Football Talk

Έλαμψε ο… τιμωρημένος Σπόραρ, πήρε χρόνο και επιστρέφει ο Μάγκνουσον - Ο απολογισμός των «πράσινων» διεθνών!

Έλαμψε ο… τιμωρημένος Σπόραρ, πήρε χρόνο και επιστρέφει ο Μάγκνουσον - Ο απολογισμός των «πράσινων» διεθνών!
Τέλος καλό, όλα καλά με τους 7 διεθνής ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, οι οποίοι επιστρέφουν στην κανονικότητα του «τριφυλλιού», χωρίς προβλήματα και ξεκινάνε δουλειά για... ΠΑΟΚ!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Μπαίνουμε και επίσημα σε ρυθμούς… Τούμπας. Οι διεθνής ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές ομάδες και η προετοιμασία για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ βρίσκεται προ των πυλών. Ευτυχώς, για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, δεν υπήρξε κανένα απρόοπτο με τους διεθνής και όλοι επέστρεψαν… αρτιμελής.

Το καλό για τον Σέρβο τεχνικό, είναι πως οι 7 διεθνής οι οποίοι απουσίαζαν πήραν λεπτά συμμετοχής. Αρχίζοντας από την αμυντική γραμμή ο Χόρντουρ Μάγκνουσον, πέρασε έναν ελαφρύ τραυματισμό, ο οποίος τον κράτησε εκτός για σχεδόν 10 μέρες. Σε αυτό το διάστημα όμως, η καλή παρουσία του Αχιλλέα Πούγγουρα τον κράτησε εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγαλύτερο διάστημα από αυτά που ήταν αναμενόμενο δεδομένου του τραυματισμού του. Πρακτικά, παρέμεινε εκτός στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ενώ από την 3η αγωνιστική και έπειτα ήταν διαθέσιμος. Με την Ισλανδία έπαιξε για δύο 90λεπτα και επιστρέφει σε καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας από αυτό που έφυγε.

Συνεχίζοντας, οι τρεις Σλοβένοι τα πήγανε περίφημα. Ο απολογισμός τους; Μια νίκη επί της Νορβηγίας του Έρλινγκ Χάαλαντ και μια ισοπαλία με την Σουηδία. Ο Άνταμ Τσέριν ήταν αυτός που κέρδισε τα περισσότερα λεπτά συμμέτοχής με δύο «γεμάτα» παιχνίδια. Εξάλλου, ο μέσος του Παναθηναϊκού έχει εξασφαλισμένη την θέση του στην ενδεκάδα, καθώς οι εξαιρετικές εμφανίσεις του με το «τριφύλλι» του έχουν δώσει το συγκεκριμένο προνόμιο.

Ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς, είναι αλήθεια πως χρειάζεται επιπλέον χρόνο για να προσαρμοστεί και να μπορέσει να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στον αγωνιστικό χώρο. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός και στα δύο παιχνίδια της Σλοβενίας πήρε λεπτά συμμετοχής. Στον πρώτο αγώνα 70’, ενώ στον δεύτερο 84’. Μάλιστα, στον αγώνα της Τρίτης (27/8) αποχώρησε με κράμπες, δείγμα της ανέτοιμης φυσικής του κατάστασης.

Από την άλλη ο Αντράζ Σπόραρ αγωνίστηκε μόνο στο πρώτο παιχνίδι με την Νορβηγία και μάλιστα πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης (1-1) με το οποίο η Σλοβενία ξεκίνησε την ανατροπή. Ο λόγος της απουσίας του στην δεύτερη αναμέτρηση δεν ήταν αγωνιστικός, αλλά λόγω μιας κίτρινης κάρτας που δέχτηκε, έπρεπε να εκτίσει ποινή λόγω συσσωρευμένων καρτών.

Στα δικά μας παιδιά τώρα, της Ελλάδας, οι εκπρόσωποι ήταν ο Δημήτρης Κουρμπέλης και ο Φώτης Ιωαννίδης. Στο παιχνίδι με την Κύπρο η παρουσία του πρώτου δεν είχε κάτι αξιοσημείωτο, καθώς η γενική εικόνα της ομάδας δεν ήταν καλή. Στον αγώνα της Τρίτης (27/8) όμως, ήταν ένα από τα πρόσωπα που ξεχώρισε και έκανε τη διαφορά. Ο Ιωαννίδης, στην πρώτη αναμέτρηση δεν συμμετείχε, ενώ απέναντι στην Βόρεια Ιρλανδία η παρουσία του στα 67’ που αγωνίστηκε δεν ήταν καλή, με τον Τάσο Δουβίκα να κάνει τη διαφορά κατά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο.

Τέλος, για τον Αλβανό, Ένις Τσοκάι, δεν μπορεί να γίνει κάποιο σχόλιο, αφού σε δύο αναμετρήσεις η συμμετοχή του ήταν μηδαμινή. Στον αγώνα απέναντι στο Ισραήλ παρακολούθησε τον αγώνα από τον πάγκο καθ’ όλη τη διάρκεια, ενώ με την Ισλανδία ΄πήρε μόνο 8 λεπτά συμμετοχής.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0