Football Talk

ΑΕΚ: Όλα όσα δούλεψε ο Αλμέιδα με τους παίκτες του στα Σπάτα και το «δυνατό» δίτερμα (video)

ΑΕΚ: Όλα όσα δούλεψε ο Αλμέιδα με τους παίκτες του στα Σπάτα και το «δυνατό» δίτερμα (video)
Διαβάστε τι έγινε στην προπόνηση της ΑΕΚ το πρωί της Τετάρτης – ToBN Sportsήταν εκεί…

Περίπου δύο ώρες κράτησε και η προπόνηση της Τετάρτης (28/9) για την ΑΕΚ στα Σπάτα. Ο Ματίας Αλμέιδα δούλεψε με τους παίκτες στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, στην κυκλοφορία μπάλας, στην ανάκτηση και τη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και αντίστροφα, όπως και στις επιθέσεις από τα άκρα.

Η προπόνηση έκλεισε με ένα δίτερμα. Σας αρχίσουμε από το τελευταίο. Στο δίτερμα, διάρκειας περίπου 20λεπτών, ο Αλμέιδα με τους συνεργάτες του δε διέκοψαν καθόλου τη ροή του. Ούτε μία στιγμή δεν σφύριξε ο προπονητής για να διακόψει το παιχνίδι και να δώσει κάποια εντολή.

Οι ομάδες ουσιαστικά ήταν «ανακατεμένες», ωστόσο μπορούν να βγουν κάποια συμπεράσματα με την τοποθέτηση στο χώρο κάποιων παικτών. Για παράδειγμα στην ίδια ομάδα ήταν οι ΒίνταΜουκουντί, τους οποίους και ο Αλμέιδα ετοιμάζει για το παιχνίδι της Δευτέρας με τον Ιωνικό στη Φιλαδέλφεια.


Στην ίδια ομάδα με τους Βίντα και Μουκουντί ήταν και οι Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς – θυμίζουμε οι Μάνταλος, Πινέδα έλειπαν λόγω υποχρεώσεων που είχαν με τις Εθνικές τους ομάδες. Σημαντικό το γεγονός ο Λιβάι Γκαρσία έπαιξε ξανά στην κορυφή της επίθεσης και μάλιστα πέτυχε δύο υπέροχα γκολ, όπως υπέροχο ήταν και του Γερολέμου με «ψαλιδάκι» έπειτα από σέντρα του Σιμάνσκι.

Ο Ελίασον δοκιμάστηκε και στα δύο άκρα, ενώ ο Σιντιμπέ ως δεξιός μπακ. Ο Γάλλος έδειξε στην προπόνηση ότι σταδιακά ανεβάζει ρυθμό, δείχνοντας και μεγάλη διάθεση και πάθος σε όλο το πρόγραμμα. Μάλιστα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης, έμεινε στο γήπεδο και έκανε κάποιους επιπλέουν γύρους τρεξίματος. Σημαντική επίσης η παρουσία και η απόδοση του Γαλανόπουλου. Ο χαφ της ΑΕΚ και καλά τρεξίματα είχε και δυο γκολ πέτυχε στο δίτερμα και κλεψίματα έκανε, με την ομάδα του να κερδίζει (4-3) με γκολ του Μαχαίρα στο τέλος και να πανηγυρίζεται έξαλλα.

Πριν το δίτερμα ο Αλμέιδα χώρισε τους παίκτες του σε δυο γκρουπ. Το πρώτο δούλευε μαζί του και αφορούσε την ανάκτηση της μπάλας, το ένας εναντίον – ενός και τη γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και το αντίθετο. Το δεύτερο γκρουπ δούλευε στο άλλο μισό του γηπέδου με το συνεργάτη του, Ομάρ Ζαρίφ. Στην κυκλοφορία της μπάλας σε μικρό χώρο και μετά στην ανάπτυξη από τα άκρα. Από εκεί γινόταν η σέντρα και στο «κουτί» υπήρχαν δυο φορ και δυο αμυντικοί.

Οσον αφορά το ιατρικό δελτίο, ο Τσούμπερ έκανε μέρος του προγράμματος, ενώ οι Φαν Βέερτ και Τζαβέλλας ατομικό.

Θοδωρής Καρβουνιάρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0