Football Talk

Nations League: Απέσπασε ισοπαλία και άνοδο στη League A η Σκωτία – Νίκη χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον για την Ιρλανδία

Nations League: Απέσπασε ισοπαλία και άνοδο στη League A η Σκωτία – Νίκη χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον για την Ιρλανδία

Την άνοδο στην πρώτη κατηγορία εξασφάλισε η Σκωτία μετά την «λευκή» ισοπαλία που απέσπασε στην αναμέτρηση με την γηπεδούχο, Ουκρανία. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ιρλανδία επικράτησε με 3-2 της Αρμενίας με γκολ στο τελευταίο λεπτό.  

Ισόπαλος χωρίς γκολ τελείωσε ο αγώνας μεταξύ της Ουκρανίας και την Σκωτίας, με τους Σκωτσέζους να τερματίζουν στην πρώτη θέση του ομίλου και να παίρνουν την άνοδο στη League A του Nations League.

Το σημαντικό αυτό ματς ξεκίνησε χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με τις ομάδες να μένουν προσηλωμένες στο πλάνο και την τακτική των προπονητών. Στο 25’ η Σκωτία κέρδισε πέναλτι με τον Ράιαν Φρέιζερ αλλά το VAR άλλαξε την απόφαση του Έλληνα διαιτητή Τάσου Σιδηρόπουλου, αφού δεν βρήκε κάτι μεμπτό στη φάση. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με την Ουκρανία να έχει μια μικρή υπεροχή, χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει στην επίτευξη κάποιου γκολ.

Αντίστοιχη εικόνα είχε και το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να μην ρισκάρουν και να κρατούν τα μετόπισθεν ασφαλή. Η Ουκρανία που ήθελε την νίκη για να πάρει την άνοδο δεν απείλησε ορθολογικά την Σκωτία και παρά τις συνεχόμενες αλλαγές, το 0-0 δεν άλλαξε έως το σφύριγμα της λήξης, που βρήκε την Σκωτία στην πρώτη θέση, πανηγυρίζοντας την άνοδο στην πρώτη κατηγορία.

Ιρλανδία – Αρμενία 3-2

Στο άλλο ματς ομίλου, η Ιρλανδία κατάφερε να κλείσει με θετικό τρόπο τις υποχρεώσεις της, στο πρώτο γκρουπ της δεύτερης κατηγορίας, νικώντας με 3-2 την Αρμενία, η οποία υποβιβάστηκε στη League C του Nations League.

Στα του αγώνα, η Ιρλανδία ήταν επιβλητική από το ξεκίνημα και βρήκε δίχτυα με τον Τζον Έγκαν στο 18’. Η υπεροχή της συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος διπλασιάζοντας τα γκολ της με τον Ομπαφέμι στο 52’.

Από εκείνο το σημείο του παιχνιδιού, η Αρμενία βελτίωσε την αγωνιστική της εικόνα και μείωσε στο 71’ με τον Ντασιάν και δύο λεπτά αργότερα ισοφάρισε με γκολ του Σπέρτσιαν. Όλα έδειχναν ότι η αναμέτρηση θα έληγε ισόπαλη, ωστόσο στο 89’ ο Ντάρα Όσι κέρδισε πέναλτι για την Ιρλανδία, με τον διαιτητή να αφήνει τους φιλοξενούμενος με εννέα παίκτες. Αρχικά, ο διαιτητής απέβαλε τον Χαμπαρτούζμαν για διαμαρτυρία και τον Άρτακ Ντασιάν με δεύτερη κίτρινη για το χέρι που υπέπεσε στη φάση του πέναλτι.  Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ρόμπι Μπρέιντι δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα σκοράροντας το τελικό 3-2.

Βαθμολογία 1ου ομίλου League B:

1. Σκωτία 6 13 (11-5)

2. Ουκρανία 6 11(10-4)

3. Ιρλανδία 6 7 (8-7)

4. Αρμενία 6 3 (4-17)

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0