Football Talk

Nations League: Πρώτοι και... καλύτεροι οι Σέρβοι - Δεν γλίτωσε τον υποβιβασμό η Σουηδία (video)

Nations League: Πρώτοι και... καλύτεροι οι Σέρβοι - Δεν γλίτωσε τον υποβιβασμό η Σουηδία (video)
Ολοκληρώθηκε και η τελευταία αγωνιστική στον 4ο όμιλο της Β' κατηγορίας του Nations League, με την Σερβία να πάιρνει μεγάλη νίκη στην έδρα των Νορβηγών, αποτέλεσμα που της έδωσε την άνοδο στην Α' κατηγορία! Στο άλλο ματς του ομίλου, η Σουηδία δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό, καθώς έμεινε στο 1-1 με την Σλοβενία.
Ήταν τελικός μόνο στα... χαρτιά! Η Σερβία πέρασε αέρας" από την έδρα της Νορβηγίας και τερμάτισε πρώτη στον 4ο όμιλο της Β'κατηγορίας του Nations League. Το συγκρότημα του Στοΐκοβιτς δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Χάαλαντ και την παρέα του, εκμεταλλεύοντας κάθε λάθος των γηπεδούχων. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 42' ο Ντούσαν Βλάχοβιτς άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Ο Τάντιτς με μία εξαιρετική κάθετη βρήκε τον Φίλιπ Κόστιτς, ο οποίος με τη σειρά του έκανε το γύρισμα για τον άσο της Γιουβέντους που έβαλε μπροστά την ομάδα του.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως ακριβώς έκλεισε το πρώτο, με τους Σέρβους να σκοράρουν! Στο 54' ο Ίλιτς θα δώσει στον Μίτροβιτς, με τον επιθετικό της Φούλαμ να κάνει το σουτ και να διπλασιάζει τα τέρματα για την Σερβία. Στο 76' ο Σέρβος στράικερ θα χάσει μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά, με τον Νίλαντ να λέει όχι με τρομερή απόκρουση. Στα εναπομείναντα λεπτά η κατάσταση δεν άλλαξε, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν δίκαια τη νίκη και την άνοδο!

Στον άλλο αγώνα του ομίλου Σουηδία και Σλοβενία αγωνίστηκαν για την παραμονή στη Β' κατηγορία. Οι Σλοβένοι κατάφεραν να φύγουν με χρυσό βαθμό από την Friends Arena και να στείλουν τους Σουηδούς στον υποβιβασμό. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ όταν στο 28 ο Σέσκο ύστερα από πολύ ωραία σέντρα του Στογιάνοβιτς, έπιασε ένα απίστευτο σουτ στη κίνηση, με τον Όλσεν να είναι ανήμπορος να αντιδράσει. Στο 42' οι γηπεδούχοι θα καταφέρουν να φέρουν το ματς σε ισορροπία, με τον Φόρσμπεργκ να σκοράρει με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο.

Στο δεύτερο μέρος, οι Σουηδοί θα χάσουν δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες με τον Κλάεσον στο 47' και στο 62', με τον άσο των γηπεδούχων να αστοχεί και τις δύο φορές από καλή θέση για γκολ. Στη συνέχεια, οι Σλοβένοι αμύνθηκαν όπως έπρεπε και με σχετική ευκολία κράτησαν το 1-1 και πήραν δίκαια την παραμονή στην κατηγορία.


Τα αποτελέσματα της 6ης και τελευταία αγωνιστικής του ομίλου:

Νορβηγία Σερβία  0-2  (42' Βλάχοβιτς, 54' Μίτροβιτς)

Σουηδία – Σλοβενία 1-1 (42'Φόρσμπεργκ, 28' Σέσκο)

Βαθμολογία (6 αγώνες)

Σερβία 13  (13-5)

Νορβηγία 10 (7-7)

Σλοβενία 6 (6-10)

Σουηδία 4 (7-11)



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0