Football Talk

Nations League: «Καρδιακό» για την Πορτογαλία στο φινάλε – Η Ισπανία στο final four, η Τσεχία στην League B! (video)

Nations League: «Καρδιακό» για την Πορτογαλία στο φινάλε – Η Ισπανία στο final four, η Τσεχία στην League B! (video)

Η Ισπανία με γκολ του Μοράτα στο 88’ «έκλεψε» την πρωτιά και την πρόκριση στο final four του Nations League από την Πορτογαλία. Το «πάλεψε» η Τσεχία, αλλά ηττήθηκε από την Ελβετία (2-1) και υποβιβάστηκε στην League Β, με τον Βάτσλικ να αποχωρεί τραυματίας από την αναμέτρηση.

Η εθνική ομάδα της Ισπανίας ήθελε μόνο τη νίκη στην Μπράγκα ώστε να τερματίσει εκείνη στην πρώτη θέση του ομίλου και να πάρει το εισιτήριο για το final four του Nations League και τα κατάφερε με δραματικό τρόπο. Ο Αλβάρο Μοράτα στο 88’ παραβίασε την εστία του Ντιόγκο Κόστα με προβολή μέσα από την μικρή περιοχή και χάρισε τη νίκη στη «φούρια ρόχα». Η φάση ξεκίνησε από μια βαθιά μπαλιά του Ντάνι Καρβαχάλ στην πλάτη της άμυνας των Πορτογάλων, με τον Νίκο Γουίλιαμς να παίζει «με τη μια» για τον επιθετικό της Ατλέτικο, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει προ κενής εστίας.

Η αναμέτρηση ήταν αρκετά ανοικτή και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουν. Στην μεγαλύτερη εξ αυτών, ο Φεράν Τόρες έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι στο 42’. Από την πλευρά τον Πορτογάλων, οι Ζότα (33’), Μπρούνο Φερνάντες (38’) και Κριστιάνο Ρονάλντο (47’) είδαν τον Ουνάι Σιμόν να σταματά τις προσπάθειές τους. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μάλιστα είχε μεγάλη ευκαιρία στο 90’, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ της Ισπανίας απέκρουσε το σουτ με τα πόδια.

FdsJT0mWIAICrRT.jpg

Στο έτερο ματς του ομίλου, η Τσεχία ήθελε αποκλειστικά τη νίκη για να αποφύγει τον υποβιβασμό στην League B, αλλά δεν «χαμογέλασε». Το ματς μάλιστα ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, αλλά το σουτ του Βιλκάνοβα σταμάτησε στο δοκάρι. Η Ελβετία, που ανέβασε ρυθμό μετά το 20ο λεπτό, βρήκε δύο γκολ μέσα σε 62’ δευτερόλεπτα, με τον Φρόιλερ να σκοράρει στο 29’ και τον Εμπολό στο 30’, θέτοντας έτσι τις βάσεις για τη νίκη.

FdsIgCyWIAUFx6V.jpg

Οι Τσέχοι αν και ήταν με την πλάτη στον τοίχο, προσπάθησαν να αντιδράσουν, είχαν δοκάρι με τον Τσουφάλ στο 42’, ενώ έφτασαν στη μείωση του σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Πάτρικ Σικ. Στην συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα μάλιστα, κέρδισαν πέναλτι, με τον Σόμερ ωστόσο να αποκρούει την εκτέλεση του Σούτσεκ και να διατηρεί το 2-1.

Fdr9isgXEAgp4jT.jpg

Η ομάδα του Τόμας Βάτσλικ, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή στο ημίχρονο λόγω προβλήματος στον δεξί ώμο, πάλεψε για την ισοφάριση στο φινάλε, αλλά είδε ακόμα μια φορά την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι, μετά από κεφαλιά του Κούχτα στο 88’.

Τα αποτελέσματα της 6ης και τελευταία αγωνιστικής του ομίλου:

Ελβετία – Τσεχία 2-1 (29’ Φρόιλερ, 30’ Εμπολό – 45’ Σικ)

Πορτογαλία – Ισπανία 0-1 (88’ Μοράτα)

Βαθμολογία (6 αγώνες)

Ισπανία 11 (8-5)

Πορτογαλία 10 (11-3)

Ελβετία 9 (6-9)

Τσεχία 4 (5-13)

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0