Football Talk

Κόσοβο - Κύπρος 5-1: Πάρτι του Μουρίκι και μπαράζ για τη «Μεγαλόνησο» (video)

Κόσοβο - Κύπρος 5-1: Πάρτι του Μουρίκι και μπαράζ για τη «Μεγαλόνησο» (video)

Η Κύπρος παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων κόντρα στο Κόσοβο, ηττήθηκε με σκορ 5-1 (27/09) εκτός έδρας και θα διεκδικήσει την παραμονή της στη League στο Nations League σε αγώνες μπαράζ.

Άδοξο φινάλε είχε η παρουσία της Κύπρου στο Nations League. Παρά το σημαντικό «τρίποντο» κόντρα στην Ελλάδα στην προηγούμενη αγωνιστική, στην 6η και τελευταία της διοργάνωσης, το σύνολο του Τιμούρ Κετσπάγια γνώρισε βαριά εκτός έδρας ήττα με σκορ 5-1 (27/09) από το Κόσοβο.

Κάπως έτσι, παρά τη νίκη της Ελλάδας με 3-1 (27/09) επί της Βόρειας Ιρλανδίας την ίδια ώρα, η Κύπρος θα παίξει την παραμονή της στη League C του Nations League σε αγώνες μπαράζ.

Οι Κοσοβάροι κατάφεραν να πάρουν από νωρίς τα «ηνία» της αναμέτρησης, με τον Μουσλίγια να κάνει το 1-0 μόλις στο 22ο λεπτό. Πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, κατάφεραν να διπλασιάσουν το προβάδισμά τους, με τον Μουρίκι να «τροφοδοτεί» τον Ρουντάντι στο 45+1' και αυτός να κάνει το 2-0.


Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, το ματς εξελίχθηκε σε μία παράσταση με πρωταγωνιστή τον Μουρίκι.

Αρχικά, στο 47ο λεπτό μοίρασε και τη δεύτερη ασίστ του, ενώ πέντε λεπτά αργότερα (52') από δημιουργός έγινε... εκτελεστής, διαμορφώντας το 4-0.

Η Κύπρος βρήκε το γκολ της τιμής με τον Ρομπέρζ στο 81ο λεπτό, αλλά ο Μουρίκι ήταν ασταμάτητος. Τρία λεπτά αργότερα, στο 84', βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα, διαμόρφωσε ως τελικό σκορ το 5-1, υπογράφοντας μία μεγάλη παράσταση για τον ίδιο, αλλά και την... περιπέτεια της «Μεγαλονήσου» στα μπαράζ του Nations League, για να παραμείνει στη League C.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κόσοβο (Αλέν Ζιρές): Ουκάνι, Χαντεργκονάι (89' Κρασνίκι), Ραχμάνι (64' Ντρέσεβιτς), Κριεζίου, Ρουντάνι, Μουσλίγια (89' Εμερλάχου), Φαζλί, Τσελίνα, Ρασάνι (64' Μπιτιγκί), Ζένελι (81' Ράσιτσα), Μουρίκι

Κύπρος (Τιμούρ Κετσπάγια): Παναγή, Ανδρέου, Ρομπέρζ, Κατελάρης, Ιωάννου, Κάστανος (59' Γκόγκιτς), Αρτυματάς, Κυριάκου (46' Χαραλάμπους), Λοΐζου (46' Χριστοφί), Σωτηρίου (72' Κακουλής), Τζιώνης (59' Παπουλής)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0