Football Talk

Μπαρτσελόνα: Κουντέ, Αραούχο κι ένας Οκτώβριος «do or die», θέτουν σε κίνδυνο όλη τη σεζόν!

Μπαρτσελόνα: Κουντέ, Αραούχο κι ένας Οκτώβριος «do or die», θέτουν σε κίνδυνο όλη τη σεζόν!
Χειρότερο σενάριο δεν μπορούσε να προκύψει για την Μπαρτσελόνα. Χωρίς Κουντέ και Αραούχο σε έναν Οκτώβριο που «καίει» και έτσι απλά, οι στόχοι μίας -κρίσιμης- σεζόν, είναι στον... αέρα!
Η διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων λόγω Nations League βρήκε την Μπαρτσελόνα σε μία ονειρεμένη κατάσταση, κυρίως εντός συνόρων, με πέντες νίκες σε έξι ματς, στο -2 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, που έχει το «απόλυτο».

Ενώ όλα τα «φώτα» στρέφονται -δικαιολογημένα εν μέρει- προς τον φοβερό και τρομερό, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, δεν παραβλέπεται το γεγονός πως έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, μιας και έχει μαζέψει μόνο μία φορά την μπάλα από τα δίχτυα της.

Το momentum έδειχνε ιδανικό για την πρώτη μεγάλη «μάχη» της φετινής La Liga, το πρώτο clasico της σεζόν, που είναι προγραμματισμένο για τις 16 Οκτωβρίου (17:15) στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Με τους Κουντέ-Αραούχο εκτός, όμως, τους βασικούς στόπερ της, μήπως τα δεδομένα αλλάζουν; 

Οι διαθέσιμοι για να αναπληρώσουν το κενό, Πικέ, Κρίστενσεν και Γκαρσία, θα ήταν λύσεις υπεραρκετές για πολλές ομάδες. Όχι πως δεν είναι για την Μπαρτσελόνα, αλλά όταν αντικαθιστάς τους δύο κεντρικούς σου αμυντικούς στις αρχές Οκτωβρίου, κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πως η «συνταγή» θα πετύχει. Και το timing είναι εξαιρετικά κακό, για μία τέτοια αναγκαστική αλλαγή πλάνων.

Καλώς ή κακώς, η φετινή σεζόν είναι ειδικών συνθηκών λόγω Μουντιάλ. Πέραν του Clasico που με τη Ρεάλ Μαδρίτης να μην... χαρίζει βαθμό στο ξεκίνημα, κρίνεται κομβικό, έως τις 21 Νοεμβρίου και την εναρκτήρια αναμέτρηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι «μπλαουγκράνα» θα έχουν παίξει 14 ματς στο ισπανικό πρωτάθλημα. Σχεδόν ολόκληρο τον πρώτο γύρο.

Παράλληλα, στην 1η Νοεμβρίου δίνουν το τελευταίο τους ματς στους ομίλους του Champions League, μία διοργάνωση στην οποία έχουν «ποντάρει» πολλά φέτος, λόγω των πανάκριβων μεταγραφών τους στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, αλλά και εξαιτίας της περσινής αποτυχίας.

Με δεδομένο πως ο Αραούχο θα χάσει και το Μουντιάλ, ενώ ο Κούντε θα μείνει στα «πιτς» σίγουρα για τέσσερις εβδομάδες, χωρίς να συνυπολογίζεται το διάστημα αποκατάστασής του, γίνεται αντιληπτό πως ο Τσάβι θα χρειαστεί να βγάλει τις εναπομείνασες τέσσερις αγωνιστικές των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με ένα ρόστερ που δεν θα περίμενε.

Αν και στη La Liga υπάρχει χρόνος για να «καλυφθεί» το χαμένο έδαφος και μετά το Μουντιάλ του Κατάρ, στο Champions League το «ποτάμι» δεν γυρίζει πίσω.

I Will Miss Him a Lot-' Xavi Talks Aubameyang's Exit | Heavy.com

Η Μπαρτσελόνα θα ριχτεί σε έναν Οκτώβριο που «καίει», με δύο ματς κόντρα στην Ίντερ κι ένα απέναντι σε Μπάγερν Μονάχου και Βικτόρια Πλζεν, χωρίς τα δύο βασικά της όπλα στην άμυνα. Η αποστολή πρέπει να βγει εις πέρας. Από τη στιγμή που οι Καταλανοί ισοβαθμούν με τους «νερατζούρι» με τρεις βαθμούς μετά από δύο αγωνιστικές και οι δυο τους πιθανολογείται πως θα «παλέψουν» για το 2ο εισιτήριο για τους «16», περιθώριο λάθους δεν υπάρχει.

Εν ολίγοις, ο κίνδυνος να μείνει εκτός στόχων από τα μισά της σεζόν είναι υπαρκτός κι αν το γόητρο μπορεί να περάσει σε δεύτερη μοίρα, τα οικονομικά οφέλη μιας πορείας ανάλογης του μεγέθους και των χρημάτων που δαπάνησε το καλοκαίρι, δεν το επιτρέπουν.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0