Football Talk

Nations League: Νίκησε αλλά δεν απέφυγε τον υποβιβασμό η Ρουμανία – Άνετο «διπλό» για την Φινλανδία στην έδρα του Μαυροβουνίου

Nations League: Νίκησε αλλά δεν απέφυγε τον υποβιβασμό η Ρουμανία – Άνετο «διπλό» για την Φινλανδία στην έδρα του Μαυροβουνίου

Η Ρουμανία «διέλυσε» με 4-1 την Βοσνία αλλά δεν απέφυγε τον υποβιβασμό στην τρίτη κατηγορία του Nations League αφού Φινλανδία έκανε το «χρέος» της και πήρε μια σημαντική νίκη επί του Μαυροβουνίου εξασφαλίζοντας την παραμονή στην League B.

Η Ρουμανία επικράτησε με το ευρύ 4-1 της Βοσνίας αλλά η νίκη δεν της ήταν αρκετή για να παραμείνει στην δεύτερη κατηγορία του Nations League, αφού η Φινλανδία πέρασε…σαν σίφουνας από το Μαυροβούνιο νικώντας με 2-0.

Όσον αφορά τον αγώνα, η Ρουμανία έχοντας την υποχρέωση να νικήσει την αναμέτρηση, μπήκε πολύ δυνατά και είχε την υπεροχή. Στο 38’ σκόραρε με τον Μαν πηγαίνοντας με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος είχε ανάλογη συνέχεια με το πρώτο αφού στο 73’ οι γηπεδούχοι πέτυχαν το 2-0 με τον Πούσκας, με την Βοσνία να…απαντάει άμεσα με τον Τζέκο και να μειώνει στο 77’. Το γκολ των Βόσνιων λειτούργησε…ευεργετικά για τους παίκτες του Ιορντανέσκου αφού ανέβασαν την απόδοση τους και στο 79’ «σφράγισαν» την νίκη με τον Ράτιου. Το τελικό 4-1 για την Ρουμανία διαμόρφωσε ο Πούσκας στο 86’.

Μαυροβούνιο – Φινλανδία 0-2

Η Φινλανδία ταξίδεψε στο Μαυροβούνιο και γνώριζε ότι με νίκη θα εξασφάλιζε την παραμονή της στην δεύτερη κατηγορία, ανεξάρτητα με το τι θα συνέβαινε στο άλλο ματς του ομίλου. Κάτι που πέτυχε με σχετικά άνετο τρόπο αφού εκμεταλλευόμενη την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε στο πρώτο ημίχρονο η αντίπαλο της, νίκησε με 2-0 και παρέμεινε στην League B του Nations League.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με το Μαυροβούνιο να βγάζει μια στο νευρικότητα στο παιχνίδι και στα μαρκαρίσματα του. Μάλιστα στα πρώτα 19 λεπτά είχε αντικρίσει πέντε κάρτες, εκ των οποίων η μια ήταν δεύτερη κίτρινή στον κεντρικό αμυντικό Ζάρκο Τομάσεβιτς, όπου αποβλήθηκε στο 17’ αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Η Φινλανδία έχοντας ένα παίκτη περισσότερο, βελτίωσε την εικόνα της χωρίς ωστόσο να βρει κάποιο γκολ στο πρώτο μέρος.

Κάτι που πέτυχε δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Όλιβερ Άντμαν να «ανοίγει» το σκορ δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του Κάνερβα. Μάλιστα, η Φινλανδία εκμεταλλευόμενη το μομέντουμ και την ψυχολογία που είχε, πέντε λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα της με τον Μπέντζαμιν Κάλμαν να σκοράρει  το 2-0, ένα σκορ που δεν άλλαξε έως το τέλος, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει την Φινλανδία στη 2η θέση και το Μαυροβούνιο στην 3η θέση του ομίλου.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της League Β:

Ρουμανία – Βοσνία 4-1 (38’ Μαν, 73’ , 86’ Πούσκας, 79’ Ράτιου – 77΄Τζέκο)

Μαυροβούνιο – Φινλανδία 0-2 (47’ Άντμαν, 53’ Κάλμαν)

Βαθμολογία 3ου γκρουπ του δεύτερου ομίλου δυναμικότητας

  • Βοσνία 6 11
  • Φινλανδία 6 8
  • Μαυροβούνιο 6 7
  • Ρουμανία 6 7

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0