Football Talk

Nations League: Πήρε το βαλκανικό ντέρμπι η Βουλγαρία, το... χαβά του ο Κβαρατσχέλια και η Γεωργία!

Nations League: Πήρε το βαλκανικό ντέρμπι η Βουλγαρία, το... χαβά του ο Κβαρατσχέλια και η Γεωργία!
Στην αυλαία του 4ου ομίλου της Γ' κατηγορίας του Nations League, η Βουλγαρία νίκησε τη Βόρεια Μακεδονία στα Σκόπια (1-0 με σκόρερ τον Ντεσπότοφ), παίζοντας με πάικτη παραπάνω για 80' λεπτά σε μία αναμέτρηση με μεγάλη ένταση και σκληρά μαρκαρίσματα. Έκλεισε με νίκη η πρωτοπόρος Γεωργία (2-1 το Γιβραλτάρ), με τον «δαιμόνιο» Κβαρατσχέλια να βρίσκει ξανά δίχτυα.
Ως είθισται ένα ντέρμπι από τα Βαλκάνια τα έχει όλα. Όπερ και εγένετο το βράδυ της Δευτέρας (26/9) στα Σκόπια. Ένταση, σκληρά μαρκαλίσματα, αποβολές, τεταμένη ατμόσφαιρα, πολλές κάρτες και γκολ. Κάπως έτσι ήταν και η εικόνα του αγώνα ανέμεσα στη Βόρεια Μακεδονία και τη Βουλγαρία για την 6η και τελευταία αγωνιστική του τέταρτου ομίλου της Γ’ Κατηγορίας του Nations League, με τους Βούλγαρους να επικρατούν στο… νήμα με 1-0 και να καταλαμβάνουν εν τέλει τη δεύτερη θέση.

Στο πρώτο ημίχρονο, μόνο ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε, με το ματς να «μυρίζει μπαρούτι» από τα πρώτα λεπτά. Τα αντιαθλητικά μαρκαρισματα διαδέχονταν εκατέρωθεν το ένα το άλλο, μέχρι που στο 13’, ο Τοντορόσκι ξέφυγε ακόμα περισσότερο, χτυπώντας με τι τάπες προτεταμένες τον Πέτκοφ στο γόνατο. Το μαρκάρισμα αυτό ήταν που ανάγκασε τον Βάινμπέργκερ να τον αποβάλει με απευθείας κόκκινη κάρτα και να αλλάξει την αρριθμητική ισορροπία στον αγώνα. Οι δυο ομάδες συνέχισαν νωθρά, δεν βρήκαν ποτέ ρυθμό και έτσι οδηγήθηκαν χωρίς σκορ στην ανάπαυλα.

Τα πάντα άλλαξαν πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι είχαν ανέβει στην αντίπαλη περιοχή για μια στημένη φάση, οι Βούλγαροι χτύπησαν στην κόντρα και με τον Ντεσπότοφ «άνοιξαν» το σκορ, τιμωρώντας το κακό αμυντικό τρανζίσιον των Βορειομακεδόνων (50').

Από εκεί και πέρα οι δυο ομάδες έχασαν πολλές ευκαιρίες για να δώσουν μεγαλύτερη έκταση στο σκορ, όμως καμία δεν τα κατάφερε και έτσι το τελικό 1-0 για την ομάδα του Κρίσταγιτς, σήμανε και την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Κάτι που ίσως αποβεί άκρως σημαντικό μελλοντικά και αφού ολοκληρωθούν τα προκριματικά.

Στο άλλο ματς του ομίλου, νικηφόρα συνέχισε η πρωτοπόρος και προβιβασμένη Γεωργία κερδίζοντας με 2-1 το Γιβραλτάρ εκτός έδρας, σε ένα αδιάφορο ματς. Ο «καυτός» άσος της Νάπολι, Κβίτσα Κβαρατσχέλια χρίστηκε και πάλι σκόρερ, αυτή τη φορά από την άσπρη βούλα (19’). Αυτό ήταν το 5ο γκολ του ταλαντούχου εξτρέμ σε έξι ματς σε αυτόν τον όμιλο, βοηθώντας τα μέγιστα τη Γεωργία να ανέβει κατηγορία. Σκόρερ χρίστηκαν και οι Τσιταισβίλι (48’), με τον Ανεσλέι (75'). Όπως αναμενόταν, το Γιβραλτάρ είναι εκείνο που έπεσε στην 4η κατηγορία.

Γ' Κατηγορία, 4ος Όμιλος:

Γεωργία 16 (16-3)
Βουλγαρία 9 (10-8)
Βόρεια Μακεδονία 7 (7-7)
Γιβραλτάρ 1 (3-18)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0