Football Talk

Nations League: Έσπασαν... καρδιές στο Αγγλία - Γερμανία, νίκη στον «τελικό πρωτιάς» για Ιταλία!

Nations League: Έσπασαν... καρδιές στο Αγγλία - Γερμανία, νίκη στον «τελικό πρωτιάς» για Ιταλία!

Η Ιταλία πήρε τον «τελικό» (2-0) στην έδρα της Ουγγαρίας και εξασφάλισε την πρωτιά στον όμιλο του Nations League, την ώρα που η Αγγλία και Γερμανία σκόραραν έξι γκολ σε ένα ματς με απίστευτο τέλος και… κανέναν νικητή (3-3)!

Φοβερό φινάλε στον 3ο όμιλο της Α’ κατηγορίας του Nations League. Η Ιταλία κατάφερε να πετύχει τον στόχο της και να φύγει νικήτρια από την έδρα της Ουγγαρίας με 2-0, μια νίκη που της χαρίζει το εισιτήριο για το final four της διοργάνωσης. Αναμφίβολα όμως το ματς της βραδιάς ήταν αυτό μεταξύ Αγγλίας και Γερμανίας, με τα «τρία λιοντάρια» να ανατρέπουν το 0-2 του 67’ σε 3-2 στο 83’ αλλά στο τέλος να… χύνουν την καρδάρα με το γάλα και το ματς να ολοκληρώνεται με σκορ 3-3!

Η Ιταλία πήγε στην Βουδαπέστη με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα της χάριζε την πρωτιά στον όμιλο και την πρόκριση στο final four του Nations League και τα κατάφερε. Η «Σκουάντρα Ατζούρα» εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες που δημιούργησε και έφτασε στο «τρίποντο» με σκορ 2-0. Οι Ούγγροι έβγαλαν όρεξη στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν ήταν αρκετό και έτσι μετά από μια εξαιρετική παρουσία στην διοργάνωση, περιορίζονται στην δεύτερη θέση του ομίλου.

Το σκορ στον αγώνα άνοιξε ο Ρασπαντόρι στο 27’ έπειτα από ολέθριο λάθος του γκολκίπερ Γκουλάσι, ενώ το 2-0 «έγραψε» ο Ντιμάρκο στο 52’ με σουτ μέσα από την περιοχή. Μάλιστα, η Ουγγαρία έχασε ανεπανάληπτη «τριπλή» ευκαιρία λίγα δευτερόλεπτα πριν το δεύτερο γκολ των Ιταλών για να ισοφαρίσει.

Fdms8fjXwBIPeQH.jpg

Μπορεί το Ουγγαρία – Ιταλία να είχε το όνομα του «τελικού», αλλά το ματς του Γουέμπλεϊ είχε… την χάρη! Αγγλία και Γερμανία μας χάρισαν ένα τρομερό ματς με έξι γκολ, αλλά χωρίς νικητή!

Τα «τρία λιοντάρια» έπεσαν θύμα των… δικό τους αμυντικών λαθών και το «πλήρωσαν», καθώς βρέθηκαν νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο πίσω στο σκορ. Συγκεκριμένα, στο 52’ ο Χάρι Μαγκουάιρ αφού πρώτα «δώρισε» την μπάλα στον Τζαμάλ Μουσιάλα, έπειτα τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή, δίνοντας την ευκαιρία στον Γκουντογκάν να σκοράρει από την άσπρη βούλα.

Στο 67’ ο Κάι Χάβερτς με ένα έξοχο σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Νικ Πόουπ για το 2-0, αλλά κάπου εκεί ανέλαβαν δράση οι αλλαγές του Σάουθγκεϊτ. Ο Άγγλος τεχνικός πέρασε στον αγωνιστικό χώρο Μάουντ και Σακά σε μια προσπάθεια να φτάσει στην ανατροπή και το πέτυχε.

Αρχικά, ο Λουκ Σο με σουτ μέσα από την μικρή περιοχή μείωσε σε 2-1 στο 72’, για να ακολουθήσει στο 75’ συνεργασία Σακά – Μάουντ και ένα εξαιρετικό σουτ του τελευταίου από τα όρια της περιοχής που δεν άφησε περιθώρια στον Τερ Στέγκεν.

Fdm7Tp0XwBE5G-n.jpg

Οι Άγγλοι βέβαια δεν σταμάτησαν εκεί την αντεπίθεσή τους, με τον Μπέλιγχαμ να κερδίζει πέναλτι από άτσαλο μαρκάρισμα του Σλότερμπεκ, το οποίο καταλογίστηκε με τη χρήση του VAR στο 83’. Ο Χάρι Κέιν ανέλαβε την εκτέλεση και έφερε «τούμπα» το ματς. Η Γερμανία ωστόσο δεν είχε πει την… τελευταία λέξη και «πλήγωσε» ξανά τους γηπεδούχους, μετά από δικό τους λάθος.

Ο Σανέ εξαπέλυσε ένα μακρινό σουτ στο 87’ με τον Πόουπ να κάνει ασθενής απόκρουση και τον Κάι Χάβερτς που ακολούθησε την φάση να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με προβολή.

Fdm7ZapaAAAAAuW.jpg

«Ήρωας» του ματς για την Γερμανία βέβαια ήταν ο Τερ Στέγκεν, ο οποίος πραγαμτοποίησε καθοριστικές επεμβάσεις, όπως στο τετ-α-τετ του Μπουκάγιο Σάκα στις καθυστερήσεις του ματς, γλιτώνοντας την ομάδα του από την ήττα.

Έτσι, μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας αγωνιστικής του ομίλου, η Ιταλία παίρνει το «εισιτήριο» για το final four του Nations League, εκεί όπου βρίσκονται ήδη Κροατία και Ολλανδία, ενώ η Αγγλία υποβιβάζεται στην Β΄κατηγορία, όπου θα αγωνιστεί και η Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του ομίλου:

Ουγγαρία – Ιταλία 0-2 (27’ Ρασπαντόρι, 52’ Ντιμάρκο)

Αγγλία – Γερμανία 3-3 (72’ Σο, 75’ Μάουντ, 83 Κέιν – 52’ Γκουντογκάν, 67’, 87’ Χάβερτς)

Βαθμολογία ομίλου (6 αγώνες)

Ιταλία 11 (8-7)

Ουγγαρία 10 (8-5)

Γερμανία 7 (11-9)

Αγγλία 3 (4-10)

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0