Football Talk

Nations League: Πήρε ντέρμπι και πρωτιά με ηγέτη Φαν Ντάικ - «Διπλό» παραμονής με Σφιντέρσκι η Πολωνία

Nations League: Πήρε ντέρμπι και πρωτιά με ηγέτη Φαν Ντάικ - «Διπλό» παραμονής με Σφιντέρσκι η Πολωνία

Η Ολλανδία με σκόρερ τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ επικράτησε του Βελγίου δίνοντας στην ομάδα του την πρώτη θέση στον όμιλο. Στο άλλο ματς, η Πολωνία με σκορ 1-0 έμεινε στην πρώτη κατηγορία, υποβιβάζοντας την Ουαλία του Γκάρεθ Μπέιλ.

Με τον Βίρτζιλ Φαν να αναλαμβάνει καθήκοντα εκτελεστή, η Ολλανδία νίκησε εντός έδρας με 1-0 το Βέλγιο στο ντέρμπι του 4ου ομίλου και τερμάτισε στην πρώτη θέση, εξασφαλίζοντας θέση στα play-off του Nations League.


Όσον αφορά τον αγώνα, τα πρώτα λεπτά  εμπεριείχαν αρκετές μονομαχίες και τακτική με απώτερο σκοπό την αποφυγή των λαθών. Οι ευκαιρίες των δύο ομάδων ήταν ισορροπημένες χωρίς καμία να μπορεί να απειλήσει την εστία των Πάσβιρ και Κουρτουά αντίστοιχα, με την κατοχή της μπάλας να βρίσκεται στο 50%-50%.

Στο δεύτερο μέρος, η Ολλανδία βελτίωσε την αγωνιστική της εικόνα και στο 73’ ο αρχηγός της, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, σκόραρε έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γάκπο. Στη συνέχεια το Βέλγιο προσπάθησε να μειώσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Αυτή η νίκη στέλνει τους «οράνιε» στα play-off του Nations League. Παράλληλα, η Ολλανδία πηγαίνει στο Μουντιάλ με όσο γίνεται καλύτερη ψυχολογία για μια διάκριση μετά το 2014 και την 3η θέση που είχαν κατακτήσει.

Ουαλία – Πολωνία 0-1

Με σκόρερ έναν παίκτη που υπηρέτησε τον ΠΑΟΚ στο παρελθόν, τον Κάρολ Σφιντέρσκι η Πολωνία «άλωσε» την έδρα της Ουαλίας με 1-0 και παρέμεινε στην 3η θέση κάτι που την κρατάει στην πρώτη κατηγορία του Nations League.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Ουαλία να προσπαθεί να γίνει απειλητική εκμεταλλευόμενη την έδρα της, χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα, αφού η άμυνα της Πολωνίας εξουδετέρωνε τις απειλές των γηπεδούχων. Μετά το ημίωρο το παιχνίδι ισορρόπησε με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να γίνουν δημιουργικοί με αδυναμία ωστόσο στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, όπως τελείωσε το πρώτο. Με την Πολωνία να έχει ανεβάσει την απόδοση της και στο 57’ «βρήκε» δίχτυα με τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚΚάρολ Σφιντέρσκι. Οι φιλοξενούμενοι κυκλοφόρησαν υπέροχα την μπάλα και ο Λεβαντόφσκι με ένα υπέροχο τακουνάκι, μοίρασε τον Σφιντέρσκι όπου άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Μετά το γκολ, η Πολωνία με την εμπειρία της διαφύλαξε το σημαντικό αυτό αποτέλεσμα και…έφυγε από την έδρα της Ουαλίας με νίκη, παραμονή στην πρώτη κατηγορία και πολύ καλή ψυχολογία ενόψει Μουντιάλ.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της League A:

Ολλανδία – Βέλγιο 1-0 (73’ Φαν Ντάικ)

Ουαλία – Πολωνία 0-1 (57’ Σβιντέρσκι)

Βαθμολογία 4ου γκρουπ πρώτου ομίλου δυναμικότητας

  • Ολλανδία 5 16
  • Βέλγιο 5 10
  • Πολωνία 5 7
  • Ουαλία 5 1

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0