Football Talk

Nations League: Ο Λιβάγια «έστειλε» την Κροατία στο Final-4, σώζωντας τη Γαλλία! (video)

Nations League: Ο Λιβάγια «έστειλε» την Κροατία στο Final-4, σώζωντας τη Γαλλία! (video)
Η Γαλλία παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων για ακόμα μία φορά, ηττήθηκε με 2-0 (25/09) από τη Δανία, αλλά ο Μάρκο Λιβάγια την έσωσε από τον υποβιβασμό, «στρώνοντας» παράλληλα, τον δρόμο προς τη νίκη της Κροατίας επί της Αυστρίας (25/09, 3-1), που την έστειλε στο Final-4 του Nations League!
Ο άλλοτε σταρ της ΑΕΚ, Μάρκο Λιβάγια, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην 6η και τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου της League A του Nations League!

Αρχικά, «άνοιξε» τον δρόμο για την εκτός έδρας νίκη της Κροατίας επί της Αυστρίας με σκορ 3-1 (25/09), «χαρίζοντας» παράλληλα την παραμονή στην πρώτη κατηγορία στη Γαλλία!

Κάκιστη εμφάνιση των «τρικολόρ» για ακόμα μία φορά, που ηττήθηκαν από τη Δανία (25/09, 2-0) μιας και όταν οι Γκριεζμάν-Εμπαπέ... ξύπνησαν, ο Σμάιχελ αποφάσισε να κατεβάσει ρολά!

Η Γαλλία παρατάχθηκε με όλα της τα «όπλα» κόντρα στη Δανία, αλλά όπως φάνηκε, αυτό δεν ήταν αρκετό. Οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει καλά τους «διαδρόμους» και στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε, ευτύχησαν να σκοράρουν.

Στο 34ο λεπτό, ο Ντάμσγκααρντ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ντόλμπεργκ με κοντινή προβολή, «έγραψε» του 1-0, βάζοντας τους «τρικολόρ» στα... σχοινιά. Ωστόσο, η κατάσταση για το σύνολο του Ντεσάν έγινε ακόμα πιο δύσκολη πέντε λεπτά αργότερα.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ και φάση διαρκείας, η μπάλα «στρώθηκε» στον Σκοβ Όλσεν που με δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, έδωσε προβάδισμα «ασφαλείας» στην ομάδα του!

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στο δεύτερο ημίχρονο και να ξαναμπούν στο παιχνίδι, αλλά τόσο ο Αντουάν Γκριεζμάν στο 52', όσο και ο Κιλιάν Εμπαπέ στο 67', δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Κάσπερ Σμάιχελ. Ωστόσο, αυτό το σπουδαίο 2-0 δεν στάθηκε αρκετό για να δώσει στους Δανούς την πρώτη θέση του ομίλου και κατά συνέπεια το «εισιτήριο» για το Final-4 του Ιουνίου. Ο λόγος; Ο άλλοτε σταρ της ΑΕΚ, Μάρκο Λιβάγια!

Στο έτερο ματς του ομίλου, παρότι αγωνιζόταν μακριά από την έδρα της, η Κροατία μπήκε πιο δυναμικά στο ματς και μετά από υπέροχη ομαδική ενέργεια στο 7ο λεπτό, έβγαλε τον Μόντριτς σε θέση βολής κι αυτός δεν λάθεψε, ανοίγοντας το σκορ. Η Αυστρία «απάντησε» άμεσα με τον Μπαουμγκάρτνερ στο 9ο λεπτό και ήλπιζε στην ολική ανατροπή, που θα τη διατηρούσε στη League A. Υπολόγιζε, όμως, χωρίς τον Μάρκο Λιβάγια.

Αρχικά, ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ και νυν της Χάιντουκ, μετά από σέντρα του Πέρισιτς στο δεύτερο δοκάρι, έδωσε ξανά το προβάδισμα στη χώρα του, με κοντινή κεφαλιά στο 69'. Τρία λεπτά αργότερα (72'), με ένα γκολ «copy-paste», ο Ντέγιαν Λόβρεν διαμόρφωσε το τελικό 3-1, σφραγίζοντας μία σπουδαία νίκη για το σύνολο του Ζλάτκο Ντάλιτς, που θα δώσει το «παρών» στο Final-4 του Nations League τον Ιούνιο του 2023.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της League A:

Δανία - Γαλλία 2-0 (34' Ντόλμπεργκ, 39' Όλσεν)

Αυστρία - Κροατία 1-3 (9' Μπαουμγκάρτνερ - 7' Μόντριτς, 69' Λιβάγια, 72' Λόβρεν)

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:

1. Κροατία 13 6 (8-6)
2. Δανία 12 6 (9-5)
3. Γαλλία 5 6 (5-7)
4. Αυστρία 4 6 (6-10)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0