Football Talk

ΑΕΚ: Ο «κορμός» που φτιάχνει ο Αλμέιδα, τα λεπτά συμμετοχής και η εμπιστοσύνη στο ρόστερ (video)

ΑΕΚ: Ο «κορμός» που φτιάχνει ο Αλμέιδα, τα λεπτά συμμετοχής και η εμπιστοσύνη στο ρόστερ (video)

Διαβάστε σε ποιους υπολογίζει περισσότερο ο Ματίας Αλμέιδα σε αυτές τις πρώτες πέντε αγωνιστικές και πώς μοιράζει το χρόνο συμμετοχής.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η πρώτη πεντάδα αγώνων στο πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ στο Αγρίνιο και τώρα διακοπή, λόγω Εθνικών ομάδων. Τα πρώτα πέντε ματς έδειξαν κάποια στοιχεία για τη νέα ΑΕΚ που δημιουργεί ο Ματίας Αλμέιδα. Ακόμη φυσικά είναι η αρχή. Ο προπονητής δουλεύει και δοκιμάζει πράγματα με στόχο τη συνεχόμενη εξέλιξη. Ως τώρα σε αυτές τις πέντε αγωνιστικές ο Αλμέιδα έχει χρησιμοποιήσει 22 ποδοσφαιριστές. Απ’ αυτούς πλέον στο ρόστερ δεν είναι μόνο Αλμπάνης. Στο Αγρίνιο για πρώτη φορά φέτος πήραν χρόνο συμμετοχής οι Μουκουντί και Γαλανόπουλος, μπαίνοντας κι αυτοί στην εξίσωση.

Επί της ουσίας έχουμε δει όλους τους παίκτες να αγωνίζονται και είναι εν δυνάμει βασικοί, εκτός από τον έναν: τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ. Με την επανέναρξη όμως του πρωταθλήματος ο διεθνής Γάλλος μπακ θα μπει κι αυτός στα σχέδια του Αλμέιδα και θα τον δούμε να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Εκτός από τον Σιντιμπέ, δεν έχουμε δει να αγωνίζεται ως τώρα ο τερματοφύλακας Αθανασιάδης, ο Μαχαίρας που ήταν τραυματίας και επανήλθε, όπως και ο Μουστακόπουλος. Μέχρι τώρα ο Αλμέιδα σε όλα τα παιχνίδια του χρησιμοποιεί και τις πέντε αλλαγές του. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι προσπαθεί και ανοίγει το ροτέισον, δείχνει εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές του και έχει μία βάση «κορμού».

Και στα πέντε παιχνίδια έχουν αγωνιστεί οι Πινέδα, Αραούχο, Άμραμπατ, Γκαρσία, Στάνκοβιτς, Σιμάνσκι, Ρότα, Μάνταλος, Βίντα, Χατζισαφί και Τζαβέλλας. Από τέσσερα παιχνίδια έχουν αγωνιστεί οι: Μοχαμάντι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς. Σε τρεις αγώνες οι Τσούμπερ, Ελίασον, ενώ μία συμμετοχή έχουν καταγράψει οι Μουκουντί, Φαν Βέερτ, Φράνσον, Μήτογλου, Γαλανόπουλος και Αλμπάνης, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον στο ρόστερ.

Τα λεπτά συμμετοχής

Μιας και ο λόγος για «κορμό», φαίνονται κάποια πράγματα σχετικά με το χρόνο συμμετοχής που έχουν κάποιοι παίκτες σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές. Ο Στάνκοβιτς είναι πρώτος σε λεπτά συμμετοχής, με 479’ κάτω από τα δοκάρια. Από εκεί και πέρα, ακολουθεί, ο Ντομαγκόι Βίντα, καθώς έχει καταγράψει 468 αγωνιστικά λεπτά (μόνο στην πρεμιέρα έγινε αλλαγή στα τελευταία 11 λεπτά κόντρα στη Λαμία, όπου πήρε τη θέση του ο Μήτογλου). Ακολουθεί ο Τζαβέλλας με 430’, ο Αραούχο με 425’, ο Σιμάνσκι με 417’, ο Πινέδα με 414’ και ο Χατζισαφί με 412’.

Οι υπόλοιποι παίκτες έχουν κάτω από 400 αγωνιστικά λεπτά στο γήπεδο. Από κοντά είναι ο Γιόνσον με 328’ λεπτά, ο Ρότα με 309’, ο Γκατσίνοβιτς με 266’, ο Γκαρσία με 287’, ο Άμραμπατ με 221’, ο Μάνταλος με 224’. Πρόκειται για παίκτες που κάποιοι εξ αυτών και βασικοί έχουν ξεκινήσει, ενώ κάποιοι άλλοι αποτελούν πρώτες επιλογές από τον πάγκο. Επί της ουσίας, ο Αλμέιδα στηρίζεται σε μία βάση παικτών, ενώ και οι υπόλοιποι του ρόστερ δεν μένουν… άπραγοι. Σε πέντε αγώνες έχει χρησιμοποιήσει συνολικά 22 παίκτες, ενώ έρχεται και ο Σιντιμπέ.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0