Football Talk

Nations League: Σπόραρ εναντίον Χάαλαντ σημειώσατε… άσσο και νίκη με ανατροπή για τη Σλοβενία! (video)

Nations League: Σπόραρ εναντίον Χάαλαντ σημειώσατε… άσσο και νίκη με ανατροπή για τη Σλοβενία! (video)
Μία πολύ μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Σλοβενία επί της Νορβηγίας με 2-1, με τους γηπεδούχους να ανατρέπουν την κατάσταση και στην άτυπη μονομαχία ανάμεσα σε Σπόραρ και Χάαλαντ, να επικρατεί ο πρώτος!

Μπορεί η Νορβηγία να βρισκόταν στην πρώτη θέση του 4ου ομίλου της δεύτερης κατηγορίας, ούσα αήττητη στα πρώτα τέσσερα ματς του Nations League, όμως το σερί σταμάτησε στην έδρα της Σλοβενίας, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 2-1.

Πώς όμως φτάσαμε στην πρώτη νίκη της Σλοβενίας στον θεσμό και στην κατάληψη της 3ης θέσης με 5 βαθμούς, μία αγωνιστική πριν το τέλος; Όλα έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ άνοιξε το σκορ στο 47ο λεπτό, συνεχίζοντας το σερί που τον θέλει να έχει γκολ σε όλα τα φετινά ματς, είτε σε συλλογικό είτε σε εθνικό επίπεδο, αλλά εν συνεχεία, δράση ανέλαβε ο Σπόραρ του Παναθηναϊκού.

Ο επιθετικός των «πρασίνων» ισοφάρισε στο 69ο λεπτό, ύστερα από ασίστ του Σέσκο, για να έρθει ο τελευταίος και να ολοκληρώσει την ανατροπή στο 81’ με τρομερό σουτ, σημειώνοντας το τρίτο του γκολ στα τέσσερα τελευταία ματς με Σάλτσμπουργκ και Σλοβενία.

Κάπως έτσι, οι γηπεδούχοι επικράτησαν για πρώτη φορά εντός του 2022, μετά το ματς απέναντι στην Κύπρο τον Νοέμβριο με το ίδιο σκορ, ενώ η Νορβηγία, που είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 88’, συνέχισε την παράδοση που την θέλει να μην επικρατεί των Σλοβένων εκτός έδρας, τα 17 τελευταία χρόνια.

Σλοβενία: Όμπλακ, Καρνίτσκικ (89’ Μπρέκαλο), Μπλάζιτς, Μπιολ, Σίκοσεκ, Στογιάνοβιτς, Γκνέζντα (94’ Στάνκοβιτς), Κούρτιτς, Βέρμπιτς (69’ Λόβριτς), Σπόραρ (88’ Κρνιγκότζ), Σέσκο

Νορβηγία: Νίλαντ, Ράιερσον, Χάντσε, Όστιγκαρντ, Μέλινγκ, Έντεγκααρντ (71΄Άουσρνες), Μπέργκε, Τόρσβεντ (61’ Τόρσμπι), Σόρλοτ (62΄ Λάρσεν), Ελιονούσι (70’ Ντάελι), Χάαλαντ


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0