Football Talk

Ελλάδα - Κύπρος: 28 ραντεβού, 5 επίσημα και παράσταση για έναν ρόλο (video)

Ελλάδα - Κύπρος: 28 ραντεβού, 5 επίσημα και παράσταση για έναν ρόλο (video)
Η ΑΕΚ Arena της Λάρνακας ανοίγει τις πύλες της και υποδέχεται την Ελλάδα, η οποία με την Κύπρο έχει μακρύ παρελθόν. Με αφορμή την αναμέτρηση του Σαββάτου (24/09, 21:45), to ΒΝ Sports σου παρουσιάζει τα μεγάλα ραντεβού των δύο μονομάχων!

Το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο και οι φιλικές - οικογενειακές σχέσεις μένουν εκτός, όταν μπαίνει στην μέση η βαθμολογική συγκομιδή. Ελλάδα και Κύπρος, Κύπρος και Ελλάδα έχουν συναντηθεί στο παρελθόν 28 φορές, αλλά μόλις 5... σε επίσημη διοργάνωση. Η προϊστορία δείχνει γαλανόλευκη, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετράει το απόλυτο σε νίκες, παράδοση την οποία θέλει να συνεχίσει και σήμερα ο Γκουστάβο Πογέτ. Μέχρι την αποψινή σέντρα στην Λάρνακα... ιδού τα προηγούμενα ραντεβού!

1. Kύπρος - Ελλάδα 2-4 (03/12/1986)
H πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε επί κυπριακού εδάφους, στο Μακάρειο Στάδιο της Λευκωσίας για τα Προκριματικά του Euro 1988, σε μία αναμέτρηση γεμάτη τέρματα, μπροστά σε 15.000 φιλάθλους. Σκόρερ για την Ελλάδα οι ΑντωνίουΠαπαϊωάννουΜπατσινίλας και Αναστόπουλος, ενώ για τους αντιπάλους οι Χριστοφή και Σαββίδης. Άλλη εποχή, 26 χρόνια πίσω με μία Εθνική που απαρτιζόταν από σπουδαίες προσωπικότητες. 

2. Ελλάδα - Κύπρος 3-1 (14/01/1987)

Το Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών υποδέχτηκε την Κύπρο, με 40.000 θεατές να συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν τους παίκτες του Μίλτου Αποστόλου. Παρόμοια εξέλιξη με την αναμέτρηση του πρώτου γύρου, με την γαλανόλευκη να επικρατεί ξανά με δύο γκολ διαφορά. Ο Αναστόπουλος είχε δώσει το προβάδισμα, για να έρθει η απάντηση από τον Σάββα. Ακολούθησαν δύο διαδοχικά τέρματα του Μπονόβα και του Αλενατόρε, για να σημειωθεί το απόλυτο 2/2 στα προκριματικά.

3. Ελλάδα - Κύπρος 2-0 (7/10/2016)

Σχεδόν τρεις δεκαετίες αργότερα, το Γεώργιος Καραϊσκάκης φόρεσε τα καλά του για το τρίτο ραντεβού μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών. Με προσέλευση 16.500 φιλάθλων, η Ελλάδα δεν δυσκολεύτηκε να πάρει το τρίποντο, με τους Κώστα Μήτρογλου και Πέτρο Μάνταλο να χαρίζουν τη νίκη. Έτσι η ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε επιβεβαίωσε την παράδοση και περίμενε πλέον τον επαναληπτικό της Λευκωσίας, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

4. Κύπρος - Ελλάδα 1-2 (7/10/2017)

Ακριβώς έναν χρόνο μετά, οι δύο ομάδες ξανασυναντήθηκαν στο Νέο ΓΣΠ της Λευκωσίας. Πιθανότατα η δυσκολότερη αναμέτρηση της σχετικής λίστας, με την Εθνική να ζορίζεται αλλά στο τέλος να χαμογελά. Προβάδισμα για τους οικοδεσπότες με τον Πιέρο Σωτηρίου, το οποίο διήρκησε για περίπου ένα τέταρτο... καθώς Μήτρογλου και Τζιόλης ανέτρεψαν το σκορ σε διάστημα τριών λεπτών.

5. Ελλάδα - Κύπρος 3-0 (09/06/2022)

Η τελευταία συνάντηση μεταξύ των δυο τους, για πρώτη φορά στα πλαίσια του UEFA Nations League. Αυτή την φορά ο Βόλος και το Πανθεσσαλικό Στάδιο υποδέχτηκαν την Κύπρο, με τους φίλους της γαλανόλευκης να παρακολουθούν όμορφο ποδόσφαιρο από τους Έλληνες διεθνείς. Τελικό σκορ 3-0, με τους Μπακασέτα και Παυλίδη να καθαρίζουν ουσιαστικά την αναμέτρηση από το πρώτο ημίχρονο και τον Λημνιό να βάζει το κερασάκι στην τούρτα. 



Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0