Football Talk

Κύπρος – Ελλάδα: Ένα ματς με… γκολ, θέαμα, και… δύο πρωταγωνιστές! (video)

Κύπρος – Ελλάδα: Ένα ματς με… γκολ, θέαμα, και… δύο πρωταγωνιστές! (video)
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής του Nations League, ανάμεσα στην Κύπρο και την Ελλάδα, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να έχει ναι μεν πανηγυρίσει τον προβιβασμό στην δεύτερη κατηγορία του θεσμού, αλλά να αναζητά το 5Χ5, σε ένα ματς που είχε ανέκαθεν, γκολ, θέαμα και ιδιαίτερους πρωταγωνιστές.

Και η μεγάλη ώρα για την Εθνική μας ομάδα είναι τώρα, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να έχει ταξιδέψει στην Κύπρο, προκειμένου να την αντιμετωπίσει για την 5η στροφή του Nations League.

Ένα ματς που από βαθμολογικής πλευράς, δεν έχει μεγάλη σημασία για την Ελλάδα, μιας και έχει εξασφαλίσει τον προβιβασμό της στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του θεσμού, αλλά από την άλλη πλευρά, στόχος των διεθνών μας και του Γκουστάβο Πογέτ είναι να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους, να κάνουν το 5Χ5 και να ολοκληρώσουν ιδανικά τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, στην τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία στη Ριζούπολη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι αναμετρήσεις ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα, ανεξαρτήτου έδρας, έχουν πάντα… κάτι να προσφέρουν. Χαρακτηρίζονται από γκολ και θέαμα και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως στις 9 αναμετρήσεις, δεν έχουμε παρακολουθήσει ούτε μία «λευκή» ισοπαλία.

Απεναντίας μάλιστα, έχουν επιτευχθεί αθροιστικά 30 γκολ, πράγμα που σημαίνει πως κατά μέσο όρο, παρακολουθούμε από τρία γκολ σε κάθε ενενηντάλεπτο, την ώρα που τα μικρότερα σκορ που έχουν κάνει την εμφάνισή τους, είναι οι νίκες της Ελλάδας με 2-0, σε δύο συνεχόμενες συναντήσεις, το 2008 και το 2016!

Όσον αφορά τους πρωταγωνιστές των αναμετρήσεων, τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος, βασίζονται στους επιθετικούς τους. Από τη μία, έχουμε τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος βρήκε δίχτυα και το 2016 και το 2017, και από την άλλη τον Πιέρο Σωτηρίου, που αρέσκεται να «πληγώνει» την αντίπαλη εστία, όταν τίθεται αντιμέτωπος με… ελληνικό χρώμα.

Το έχει κάνει τόσο απέναντι σε ελληνικές ομάδες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τις πρόσφατες αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τη Λουντογκόρετς να το επιβεβαιώνουν, ενώ το ίδιο συνέβη και στην αναμέτρηση για τα προκριματικά του Μουντιάλ, προ πενταετίας, όπου είχε ανοίξει το σκορ στην Κύπρο, αλλά η ανατροπή επήλθε, χάρη στα γκολ του Μήτρογλου και του Τζιόλη.

Οδεύουμε λοιπόν ολοταχώς για την 10η συνάντηση μεταξύ των δύο χωρών από το 1997 και έπειτα, με την Ελλάδα να μετρά οκτώ νίκες και την Κύπρο μόλις μία, πριν από 21 χρόνια, σε φιλική αναμέτρηση με 2-1. Ναι, ορθώς καταλάβατε. Ποτέ δεν έχε κάνει την εμφάνισή της ισοπαλία και μένει να δούμε, αν η Εθνική μπορεί και χωρίς τον… Κώστα Μήτρογλου, να κάνει το 5Χ5 και να περάσει νικηφόρα από την έδρα της Κύπρου, φτάνοντας τους 15 βαθμούς στο Nations League.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0