Football Talk

ΑΕΚ: Η πρώτη εικόνα του Σιντιμπέ και η τετράδα στην άμυνα του Αλμέιδα

ΑΕΚ: Η πρώτη εικόνα του Σιντιμπέ και η τετράδα στην άμυνα του Αλμέιδα
Το φιλικό της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα Σμύρνης έδειξε κάποια πράγματα για την Ένωση…

Η ΑΕΚ επικράτησε το απόγευμα της Παρασκευής του Απόλλωνα Σμύρνης στο Σεραφείδειο, με 1-0 (το γκολ ο Μαχαίρας), σε ένα παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα. Το παιχνίδι ήταν κεκλεισμένων των θυρών, όμως το ρεπορτάζ θέλει τις δυο ομάδες να βγάζουν ένταση και πάθος στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ομάδα του με τετράδα στην άμυνα. Δείχνει ο Αργεντινός να εγκαταλείπει, αυτό το διάστημα τουλάχιστον, την τριάδα στην άμυνα και να καθιερώνει τους τέσσερις. Από την πλευρά του ο Απόλλων Σμύρνης έπαιξε με 3-5-2 και στάθηκε αρκετά καλά. Η ΑΕΚ, η οποία αγωνίστηκε με πάρα πολλές απουσίες (μία 11άδα διεθνών απουσίαζε, ενώ τραυματίες είναι και οι Φαν Βέερτ, Γαλανόπουλος, Τσούμπερ) είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της. Ηταν αυτή που πίεζε και έκλεβε μπάλες πιο πολλές φορές, ενώ βγήκε και πάλι στο χορτάρι αυτό που θέλει από την πρώτη ημέρα ο Αλμέιδα: την πίεση ψηλά και η γρήγορη ανάκτηση.  Πάντως η ομάδα του Γιάννη Τάτση στάθηκε αξιοπρεπέστατα στο παιχνίδι, δείχνοντας σε καλό δρόμο.

Η εικόνα του Σιντιμπέ

Σε καλό δρόμο έδειξε ότι βρίσκεται και ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ. Ο Γάλλος αμυντικός έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι με την ΑΕΚ, με τον Αλμέιδα να τον χρησιμοποιεί ως δεξιό μπακ και να τον αφήνει στο γήπεδο για 78 αγωνιστικά λεπτά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Σιντιμπέ έδειξε αισθητά βελτιωμένος. Είχε ανεβάσματα, είχε καλές πάσες μπροστά και ήταν αρκετά θετικός και αμυντικά. Δε ρίσκαρε γενικά στο παιχνίδι του, όμως. Λογικό. Το σημαντικό, πάντως, είναι ότι έδειξε μεγάλη διάθεση για ποδόσφαιρο. Έτοιμος στο 100% δεν είναι ακόμα. Δεδομένα αυτό. Θέλει κι άλλο χρόνο στα πόδια του και σε προπονήσεις και παιχνίδια, προκειμένου να φτάσει στα γνωστά του στάνταρ. Όμως το πρόσημο είναι θετικό και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν πως δεν θα αργήσει η στιγμή που θα είναι σε θέση να βγάλει 90λεπτο.

Θοδωρής Καρβουνιάρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0