Football Talk

Nations League: Η Βοσνία «κλείδωσε» πρωτιά και άνοδο με νίκη - «Μοιρασιά» για Φινλανδία και Ρουμανία

Nations League: Η Βοσνία «κλείδωσε» πρωτιά και άνοδο με νίκη - «Μοιρασιά» για Φινλανδία και Ρουμανία

Το ντέρμπι του τρίτου ομίλου στην δεύτερη κατηγορία είχε νικητές τους Βόσνιους, αφού ήταν ανώτεροι από την αρχή έως το τέλους του παιχνιδιού. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, Φινλανδία και Ρουμανία αναδείχθηκαν ισόπαλοι και η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού έμεινε…ανοιχτή.

Η Βοσνία με δύναμη την έδρα και την καλή της ανασταλτική λειτουργία επικράτησε με 1-0 του Μαυροβουνίου και εξασφάλισε την άνοδο της στην πρώτη κατηγορία του Nations League. Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ο Ερμεντίν Ντεμίροβιτς στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Βοσνία να προσπαθεί να επιβάλλει την κυριαρχίας της, έχοντας την κατοχή της μπάλας και τις περισσότερες ευκαιρίες, οι οποίες ωστόσο δεν απειλούσαν την εστία του Μιγιάτοβιτς. Στο 34’ οι γηπεδούχοι «άνοιξαν» το σκορ με τον Ντεμίροβιτς, παρ’ όλα αυτά έπειτα από υπόδειξη του VAR το γκολ ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ. Η Βοσνία ενέτεινε τις προσπάθειες της για γκολ προς το τέλος του ημιχρόνου και το βρήκε, μετά από καλή κυκλοφορία της μπάλας που είχε τελικό αποδέκτη τον Ντεμίροβιτς, ο οποίος έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με όμορφο τελείωμα.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα των δύο ομάδων ήταν ισορροπημένη χωρίς πολλές φάσεις με το Μαυροβούνιο να προσπαθεί να γίνει απειλητικό χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Προς το τέλος της αναμέτρησης, η Βοσνία είχε την εμπειρία να διαφυλάξει το αποτέλεσμα και πήρε μια σπουδαία νίκη που της εξασφάλισε την άνοδο στην League A του Nations League.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Boσνία (Ι. Πέτεφ): Σέχιτς, Ντέντιτς, Χαντζικάντουνιτς, Σανίσανιν, Κολάσινατς, Στεφάνοβιτς, Πιάνιτς, Μπέσιτς, Ντεμίροβιτς, Χατζιαχμέτοβιτς, Τζέκο

Μαυροβούνιο (Μ. Ραντούλοβιτς): Μιγιάτοβιτς, Ραντούνοβιτς, Τομάσεβιτς, Βούγιασιτς, Βέσοβιτς, Μάρουσιτς, Σκέκιτς (70’ Χακσαμπάνοβιτς), Γιάνκοβιτς (81’ Σαμάιτς), Όσμασιτς (46’ Μουγκόσα), Γιόβετιτς (70’Τζούρτζεβιτς), Σαβίσεντιτς (46’ Βούκσεβιτς)

Φινλανδία – Ρουμανία 1-1

Το παιχνίδι της Φινλανδίας με την Ρουμανία ήταν αρκετά κρίσιμο αφού όποια ομάδα κατάφερνε να κερδίσει, θα αύξανε σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες για παραμονή στην League Β. Κάτι που δεν έγινε, αφού οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 με την τελευταία αγωνιστική να αναμένεται «δραματική».

Όσον αφορά τον αγώνα, οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και κατάφεραν να βρουν γκολ πολύ νωρίς. Στο 12’ ο χαρισματικός επιθετικός Τέεμου Πούκι «βρήκε» δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Μετά το γκολ, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι δύο ομάδες προσπαθήσουν να απειλήσουν, χωρίς να κινδυνέψουν τα μετόπισθεν.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε παρόμοια αρχή με το πρώτο, μόνο που δεν σκόραρε η Φινλανδία, αλλά η Ρουμανία. Συγκεκριμένα, στο 52’ ο Μπάνκου συνεργάστηκε με τον Τανάσε και ο τελευταίος ισοφάρισε, βάζοντας την Ρουμανία στην διεκδίκηση της νίκης. Μετά το ημίωρο της αναμέτρησης, η κούραση έκανε την…εμφάνιση της, με τους δύο προπονητές να φέρνουν παίκτες από τον πάγκο χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Το σκορ έως το τέλος δεν άλλαξε, με τη  Φιλανδία να παραμένει στην 3η θέση με πέντε βαθμούς, ενώ οι Ρουμάνοι είναι στην τελευταία θέση του ομίλου με τέσσερις πόντους.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Φινλανδία (Μ. Κάνερβα): Χραντέσκι, Άλο, Βαϊσάνεν, Ιβάνοφ, Γ.Γένσεν, Ούρονεν (87’ Νισκάνεν), Σούλερ (88’ Καιρίνεν), Καμαρά, Βαλακάρι (58’ Λίνγκαμ), Φ.Γένσεν (57’ Κάλμαν), Πούκι (75’ Πογιανάμπλο)

Ρουμανία (Ε. Ιορντανέσκου): Ράντου, Μπάνκου, Ρους, Νεντελτσιάρου, Ράτιου, Μάριους Μάριν, Τανάσε (66’ Στάνσιου), Ράζβαν Μαρίν (90’ Τσικαντάλου), Σορέσου (79’ Ντράγκους), Άλιμπεκ (67΄Πούσκας), Ντένις Μαν (66’ Κορντέα)

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

 



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0