Football Talk

Nations League: Η Βουλγαρία εξασφάλισε την παραμονή με «πεντάρα», υποβιβάζοντας το Γιβραλτάρ!

Nations League: Η Βουλγαρία εξασφάλισε την παραμονή με «πεντάρα», υποβιβάζοντας το Γιβραλτάρ!

Η Βουλγαρία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και με πέντε διαφορετικούς σκόρερ έφτασε σε ευρεία νίκη με σκορ 5-1 κόντρα στο Γιβραλτάρ, το οποίο υποβιβάστηκε στην Δ’ κατηγορία του Nations League.

Μπορεί για 25 λεπτά να έδωσε δικαιώματα στο Γιβραλτάρ, αλλά από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Βουλγαρία ήταν καταιγιστική και έφτασε σε μια άνετη νίκη με 5-1 σκορ για την 5η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’ κατηγορίας του Nations League. Μάλιστα, η γείτονα χώρα, που σημείωσε την πρώτη της νίκη στο θεσμό, εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία και για την επόμενη διοργάνωση, με το Γιβραλτάρ να υποβιβάζεται.

Οι γηπεδούχοι, που είχαν καθόλη τη διάρκεια του ματς την πρωτοβουλία των κινήσεων, έφτασαν στο πρώτο γκολ του αγώνα στο 23’ με κεφαλιά του Άντοφ μετά από κόρνερ. Το Γιβραλτάρ ωστόσο απάντησε άμεσα και με το… ίδιο νόμισμα. Η άμυνα των Βούλγαρων αδράνησε μετά από εκτέλεση κόρνερ και ο Τσιπολίνα ισοφάρισε σε 1-1 επίσης με κεφαλιά.

FdXS6uwWQAA4u0B.jpg

Το γκολ αυτό «αφύπνισε» την Βουλγαρία, που πήρε και πάλι προβάδισμα πριν βγει το ημίχρονο. Η ωραία κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες του Κρίσταγιτς, έφερε τον Ντεσπόντοφ σε «θέση βολής» και εκείνος δεν αστόχησε, κάνοντας το 2-1 στο 36’.

Το ματς ουσιαστικά κρίθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους, όπου η Βουλγαρία σκόραρε δις και… καθάρισε. Ο Κιρίλοφ στο 52’ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Κόλεϊνγκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι. Τρία λεπτά αργότερα, ήταν σειρά του Στεφάνοφ να χριστεί σκόρερ. Ο μέσος της Βουλγαρίας νικήθηκε σε «πρώτο χρόνο» από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, όμως δεν παράτησε την φάση, πήρε το «ριμπάουντ» και πέτυχε το 4-1 στο 55’.

Το «κερασάκι στην τούρτα» σημείωσε ο Πετκόφ στο 81’ με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από ωραία πάσα του Κιρίλοφ. Πρόκειται για το πρώτο γκολ του Βούλγαρου με την εθνική του, ο οποίος μάλιστα έχει γεννηθεί το 2003.

Έτσι, η Βουλγαρία κατόρθωσε να πάρει την πρώτη της νίκη στον όμιλο, φτάνοντας τους έξι βαθμούς μετά από πέντε αγώνες και να εξασφαλίσει την παραμονή. Αντιθέτως, το Γιβραλτάρ επιστρέφει στην Δ’ κατηγορία του Nations League, καθώς δεν μπορεί να καλύψει τη διαφορά των πέντε πόντων από τη σωτηρία, με έναν αγώνα να απομένει.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βουλγαρία: Νάουμοφ, Τουρίτσοφ (60’ Στογιάνοφ), Χριστόφ, Αντόφ, Νεντιάλκοφ, Πετκόφ, Κράστεφ, Στεφάνοφ (71’ Ίλιεφ), Γκρουέφ (71’ Καραμπέλιοφ), Ντεσπόντοφ (60’ Ρούσεφ), Κιρίλοφ (83’ Μίντσεφ).

Γιβραλτάρ: Κόλεϊνγκ, Τσιπολίνα Ρ., Τορίγια (63’ Σέρτζεντ), Μπρίτο (83’ Τσιπολίνα Τζ.), Άνεσλι (Τζόλεϊ), Γουόκερ (72’ Πότσο), Ολιβέρο, Κασκιάρο (63’ Στάιτς), Ρόναν, Λόπες, Βάισμαν.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0