Football Talk

Nations League: Υποβιβάστηκε η Αγγλία στην δεύτερη κατηγορία – Συνεχίζεται το παραμύθι της Ουγγαρίας! (video)

Nations League: Υποβιβάστηκε η Αγγλία στην δεύτερη κατηγορία – Συνεχίζεται το παραμύθι της Ουγγαρίας! (video)

Στην δεύτερη κατηγορία του Nations League υποβιβάστηκε η Αγγλία μετά τη νέα ήττα της στο Nations League, με την Ιταλία να επικρατεί με 1-0 στο Σαν Σίρο και να καθιστά δεδομένο και μαθηματικά πως υποψήφια αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας στον επόμενο θεσμό, θα είναι τα «τρία Λιοντάρια»! Την ίδια ώρα, η Ουγγαρία παρέμεινε στην κορυφή, καθώς επικράτησε με 1-0 της Γερμανίας και θα παίξει στην τελευταία αγωνιστική με τη «Σκουάντρα Ατζούρα», για την πρώτη θέση του 3ου ομίλου της Α’ κατηγορίας.

Μπορούσε να έχει συνέχεια η κακή αγωνιστική κατάσταση της Αγγλίας στον 3ο όμιλο της Α κατηγορίας του Nations League; Η απάντηση είναι «ναι», με την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να ηττάται με 1-0 από την Ιταλία στο Σαν Σίρο και να υποβιβάζεται και μαθηματικά στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του θεσμού.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως οι Άγγλοι θα είναι υποψήφιο αντίπαλοι της Εθνικής μας ομάδας στο Nations League του 2023-24, με τον Ρασπαντόρι να είναι αυτός που έκρινε την αναμέτρηση, χάρη στο γκολ που σημείωσε στο 68ο λεπτό, από μακρινή απόσταση.

Γενικότερα, επρόκειτο για ένα ματς δίχως καλό ρυθμό και με ελάχιστες καλές στιγμές, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά την Ιταλία να ανταπεξέρχεται άψογα στην πίεση και στα σουτ του Κέιν στο 41ο και το 50ο λεπτό.

Το ίδιο συνέβη και στη μεγαλύτερη φάση των Άγγλων στο ματς, στο 76’, με τον Ντοναρούμα να κερδίζει τον επιθετικό της Τότεναμ σε δύο περιπτώσεις και το 1-0 να διατηρείται μέχρι τέλους.

Όσον αφορά την δεύτερη αναμέτρηση του 3ου ομίλου, το παραμύθι της Ουγγαρίας συνεχίστηκε και απέναντι στη Γερμανία, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 1-0, εκτός έδρας και να διατηρούνται στην κορυφή του γκρουπ.

Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Αρκούσε απλώς ένα απίθανο γκολ του Άνταμ Σάλαϊ στο 17ο λεπτό, με τον Ούγγρο να μην έχει σκοράρει μέχρι σήμερα, αλλά να το κάνει με… τακουνάκι, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, τα «πάντσερ» πίεσαν, έφτασαν μέχρι και στο 66% κατοχής της μπάλας, αλλά καμία από τις 9 τους προσπάθειες δεν κατέληξαν στα δίχτυα, με συνέπεια η Ουγγαρία να φτάσει σε διψήφιο αριθμό βαθμών και να παίζει στην τελευταία αγωνιστική με την Ιταλία, την πρώτη θέση του 3ου ομίλου, στο «σπίτι» της!


Τα αποτελέσματα 5ης αγωνιστικής

Ιταλία – Αγγλία 1-0 (68’ Ρασπαντόρι)

Γερμανία – Ουγγαρία 0-1 (17΄ Σάλαϊ)


Βαθμολογία, 3ος όμιλος,
League Α

1 Ουγγαρία 10 5 (8-3)

2 Ιταλία 8 5 (6-7)

3 Γερμανία 6 5 (8-6)

4 Αγγλία 3 5 (1-6)

 

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής (26/09, 21:45):

Ουγγαρία – Ιταλία

Αγγλία – Γερμανία

 

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0