Football Talk

Κώστας Μανωλάς: Ο 8ος Έλληνας «εμίρης» στα... χνάρια των Φετφατζίδη, Τζιόλη, Χαριστέα! (video)

Κώστας Μανωλάς: Ο 8ος Έλληνας «εμίρης» στα... χνάρια των Φετφατζίδη, Τζιόλη, Χαριστέα! (video)
Η ανακοίνωση της μεταγραφής του Κώστα Μανωλά στην Αλ Σάρτζα είναι θέμα χρόνου και κάπως έτσι, η ελληνική «παροικία» στην Αραβική χερσόνησο... μεγαλώνει!
Σχετικά Άρθρα
Ο Κώστας Μανωλάς ετοιμάζει «βαλίτσες» για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα, την Αλ Σάρτζα. Η δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό ίσως δεν τελειώνει όπως θα ήθελε, αλλά το ηγεμονικό διετές -πιθανότατα- συμβόλαιο των 4,5 εκατ. ευρώ, «γλυκαίνει» το αντίο.

Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός όχι μόνο θα επιστρέψει στην κορυφή της σχετικής λίστας, ως ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής, αλλά θα γίνει και ο πρώτος που αγωνίζεται στην Pro League των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Έως τώρα μόνο προπονητές είχε «εξάγει» το ελληνικό ποδόσφαιρο στα ΗΑΕ, μέσω των Γιώργου Δώνη (Αλ Σαρτζά - 2016) και Χρήστου Κόντη (Χάτα - 2019). Αν εξεταστούν όλα τα πρωταθλήματα του αραβικού κόσμου, ωστόσο, οι «εκπρόσωποι» δεν είναι λίγοι.

Sharjah looking in great shape as Arabian Gulf League kick-off approaches -  Sport360 News

Στην κορυφή της λίστας δεν θα μπορούσε να βρίσκεται κάποιος άλλλος πλην του Γιάννη Φετφατζίδη. Είναι ένας από αυτούς που «άνοιξαν» την πόρτα προς τις αραβικές χώρες (2015), ενώ αποτελεί τον πρώτο Έλληνα σε συμμετοχές στη Σαουδική Αραβία (Αλ Αχλί) και τον μόνο στο Κατάρ (Αλ Κχορ - 2020, Αλ Σαϊλίγια - 2022).

Παράλληλα, δεν υπάρχει άλλος Έλληνας που να έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση νταμπλ (2016) στην Αραβική χερσόνησο!



Ο πρώτος που δοκίμασε την τύχη του εκεί, όμως, και τη Σαουδική Αραβία, συγκεκριμένα, ήταν ο Πρωταθλητής Ευρώπης το 2004, Άγγελος Χαριστέας.

Εν έτει 2013, φόρεσε για μόλις ένα παιχνίδι τη φανέλα της Αλ Νασρ κι έπειτα «έκλεισε» την καριέρα του. Κάτι ανάλογο έπραξε και ο Αλέξανδρος Τζιόλης μέσω της Αλ Φάιχα το 2019, μετά από 54 εμφανίσεις βέβαια, ενώ από το 2021 κι έπειτα, στον ίδιο σύλλογο αγωνίζεται και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης.

Από την άλλη, αρκετά συντομότερο αποδείχτηκε το «πέρασμα» από το ποδόσφαιρο της χώρας για τους Σάββα Γκέντσογλου (13 συμμετοχές με την Αλ Ανταλάχ τη σεζόν 2020/21), Γιώργο Σαμαρά (5 συμμετοχές με την Αλ Χιλάλ το 2015) και Κυριάκο Παπαδόπουλο (1 συμμετοχή με Αλ Φάιχα 2021).

Η ελληνική «παροικία» στη Σαουδική Αραβία, βέβαια, δεν... σταματά εκεί, μιας και φαίνεται να αποτελεί ιδανικό προορισμό, όχι μόνο για ποδοσφαιριστές, αλλά και για προπονητές.

παπαδόπουλος.png

Πρώτος «διδάξας» ο Γιώργος Δώνης, που πέρασε από τις Αλ Χιλάλ (2015), Αλ Ουάχντα (2021) και σήμερα (2022) βρίσκεται στην Αλ Φατέχ. «Αντιπαλός» του ο άλλοτε συμπαίκτης του στον Παναθηναϊκό, Μαρίνος Ουζουνίδης, που ηγείται της Αλ Φαϊσαλί, ενώ μία σύντομη θητεία 13 αγωνιστικών, είχε και ο Τάκης Λεμονής από την Αλ Ραέντ (2015).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0