Football Talk

Χάος στην Εθνική Ισπανίας: 15 παίκτριες αποχώρησαν λόγω της παραμονής του προπoνητή!

Χάος στην Εθνική Ισπανίας: 15 παίκτριες αποχώρησαν λόγω της παραμονής του προπoνητή!
Ο Χόρχε Βίλντα παρέμεινε στο τιμόνι της Εθνικής Ισπανίας και αυτό πυροδότησε τρομερές αντιδράσεις, με 15 παίκτριες να αποχωρούν από την ομάδα και την Ομοσπονδία να ετοιμάζεται να παρατάξει... ομάδα νέων. 

Ένας χάος επικρατεί στην Εθνική Ομάδα γυναικών της Ισπανίας μετά την απόφαση 15 ποδοσφαιριστριών να αποχωρήσουν, αφού δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους για απομάκρυνση του προπονητή, Χόρχε Βίλντα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο λόγος που οι παίκτριες ζήτησαν την απομάκρυνση του  Βίλντα, ήταν γιατί είχε χάσει την εμπιστοσύνη τους, ότι μπορεί να οδηγήσει την ομάδα σε επιτυχίες, ιδιαίτερα μετά το... στραπάτσο στο Euro 2022.

Όμως, ο Ισπανός προπονητής απολαμβάνει την στήριξη της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και όπως όλα δείχνουν, θα ολοκληρώσει το συμβόλαιό του που έχει ισχύ μέχρι το 2024. Αναμένεται να καθοδηγήσει την ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία το επόμενο καλοκαίρι (από τις 20 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου).

Μάλιστα, η αθλητική διευθύντρια της Εθνικής Ισπανίας, Άνα Άλβαρεθ ξεκαθάρισε ότι παρά την αποχώρηση των 15 ποδοσφαιριστριών, η Ομοσπονδία, δεν θα αλλάξει τη στάση της, μην θέλοντας να υποκύψει στον «εκβιασμό». Χαρακτηριστικά ανέφερε: 

«Αποφάσισαν να κάνουν αυτό το αποφασιστικό βήμα. Είναι δική τους απόφαση και το έχουμε λάβει υπόψη. Είμαστε πολύ ξεκάθαροι ότι η Εθνική είναι πάνω από όλα. Αν δεν θέλουν να έρθουν ή αν δεν δεσμευτούν αυτή τη στιγμή, αυτό θα συμβεί. Δεν πρόκειται να αμφισβητήσουμε το πώς νιώθουν. Το έχουν κάνει σαφές».

«Αν πρέπει να παίξουμε με νεότερους και παίκτες με λιγότερη εμπειρία θα το κάνουμε, γιατί η Εθνική είναι πάνω από όλα».

«Ο Χόρχε Βίλντα είναι όπως είμαστε όλοι. Δεν είναι ωραίο. Όταν δεν συμφωνούμε για το πώς γίνεται η διαχείριση της ομάδας, μπορούμε να το συζητήσουμε. Δεν υπάρχει πολύ περισσότερη συζήτηση. Είναι πολύ σοβαρό και δεν έχει ξαναγίνει, οπότε δεν το περιμένεις. Είναι τόσο σοβαρό που ξεπέρασε το όριο».


Αναλυτικά τα ονόματα των 15 παικτριών

Αϊνόα Βιθέντε

Πάτρι Πέμπλε

Λέιλα Οουαχάμπι

Λουθία Γκαρθία

Μάπι Λέον

Όνα Μπάντγιε

Λάιλα Αλεξάντρι

Κλαούντια Πίνα

Αϊτάνα Μπονματί

Άντρεα Περέιρα

Μαριόνα Καλντεντέι

Σάντρα Κλοθς

Λόλα Γκαγιάρδο

Νερέα Εϊχαγκίρε

Αμαγιούρ Σαριέγκι 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0