Football Talk

Nations League: Γλίτωσε το... κάζο και προβιβάστηκε η Τουρκία - Στη League D η Λιθουανία!

Nations League: Γλίτωσε το... κάζο και προβιβάστηκε η Τουρκία - Στη League D η Λιθουανία!
Το Λουξεμβούργο λίγο έλειψε να «σοκάρει» την Τουρκία, αλλά το τελικό 3-3 (22/09) έστειλε τη γειτονική χώρα στη League B του Nations League! Από την άλλη, η ισοπαλία της Λιθουανίας κόντρα στα Νησιά Φερόε (22/09, 1-1) σήμανε τον υποβιβασμό της πρώτης στη League D.

Η Τουρκία «έπαιξε» με τη... φωτιά κόντρα στο Λουξεμβούργο, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Nations League, αλλά εν τέλει, δεν κάηκε και πήρε τον πολυπόθητο βαθμό, στην εντός έδρας ισοπαλία με σκορ 3-3 (22/09). Κάπως έτσι, διατηρήθηκε μόνη-πρώτη στο +5 από τους διώκτες της στον βαθμολογικό πίνακα και πανηγύρισε την άνοδό της στη League B του Nations League.

Από την άλλη πλευρά, η Λιθουανία δεν εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και «κόλλησε» στο 1-1 (22/09) με τα Νησιά Φερόε, γεγονός που οριστικοποίησε τον υποβιβασμό της στη League D της διοργάνωσης, παρότι απομένει μία αγωνιστική για το φινάλε.


Το Λουξεμβούργο έδειξε τις διαθέσεις του από νωρίς, αφού μόλις στο 8ο λεπτό, ευτύχησε να προηγηθεί με τον Μάρτινς. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, με τον Ουντέρ να φέρνει το ματς στα ίσα από το σημείο του πέναλτι στο 16'.


Ο ξέφρενος ρυθμός του παιχνιδιού συνεχίστηκε στο πρώτο μέρος, με τον Σινάνι να δίνει ξανά το προβάδισμα στο Λουξεμβούργο και τον Σανό, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, για να κάνει το 2-2. Παρά την ατυχία αυτή, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν για τρίτη φορά στο ματς στο 69' με τον Ροντρίγκες, αλλά ούτε σε αυτήν την περίπτωση κατάφεραν να χαρούν τη νίκη.

Ο Γιουκσέκ σαν «από μηχανής Θεός» βρήκε δίχτυα στο 87ο λεπτό με καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής και διαμόρφωσε το τελικό 3-3 (22/09), χαρίζοντας έναν υπερπολύτιμο βαθμό στην Τουρκία, μετά από ένα ματς «γραν γκινιόλ»!


Στο έτερο ματς της βραδιάς, η Λιθουανία βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 22ο λεπτό, κόντρα στη Νησιά Φερόε, με τον Αντρέασεν να κάνει το 1-0 για τους φιλοξενούμενους. Παρά τη γρήγορη ισοφάριση του μέσου της Λαμίας, Βικίντας Σλίβκα, στο 44ο λεπτό, το 1-1 παρέμεινε ως τελικό σκορ και επιβεβαίωσε τον υποβιβασμό των γηπεδούχων στη League D του Nations League.


Τα αποτελέσματα 5ης αγωνιστικής:


Τουρκία - Λουξεμβούργο 3-3 (16' πεν. Ουντέρ, 39' αυτ. Σανό, 87' Γιουκσέκ - 8' Μάρτινς, 37' Σινάνι, 69' Ροντρίγκες)
Λιθουανία - Νησιά Φερόε 1-1 (44' Σλίβκα - 22' Αντρέασεν)

Βαθμολογία, 1ος όμιλος, League C

  1. Τουρκία 13 5 (17-3)
  2. Λουξεμβούργο 8 5 (8-7)
  3. Νησιά Φερόε 5 5 (5-9)
  4. Λιθουανία 1 5 (2-13)


Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής (25/09, 21:45):

Νησιά Φερόε - Τουρκία
Λουξεμβούργο - Λιθουανία

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0