Football Talk

Nations League: Εμπαπέ, Ζιρού και... παρθενική νίκη για τη Γαλλία - Από την «κόλαση» στην κορυφή η Κροατία! (video)

Nations League: Εμπαπέ, Ζιρού και... παρθενική νίκη για τη Γαλλία - Από την «κόλαση» στην κορυφή η Κροατία! (video)
Η Γαλλία «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας μετά την παρθενική νίκη της στο Nations League, κόντρα στη Αυστρία (22/09, 2-0)! «Τρίποντο» και για την Κροατία απέναντι στη Δανία (22/09, 2-1) και... μόνη-πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα του 1ου ομίλου της League A!
Η ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της Γαλλίας στο Nations League χωρίς νίκη, έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά λίγο έλειψε να επιβεβαιωθεί. Εν τέλει, «έσπασε» την κατάρα κόντρα στην Αυστρία, στην 5η αγωνιστική του 1ου ομίλου της League A της διοργάνωσης και πανηγύρισε την πρώτη της επίσημη νίκη εντός 2022!

Εμπαπέ και Ζιρού «καθάρισαν» για το σύνολο του Ντιντιέ Ντεσάν, που «ξεκόλλησε» από την 4η θέση και τον υποβιβασμό στη League B και θα παίξει τα... ρέστα του κόντρα στη Δανία, στην τελευταία αγωνιστική (25/09, 21:45). Στο έτερο ματς του ομίλου, η Κροατία βρέθηκε από την «κόλαση» της ισοπαλίας στον... παράδεισο μέσα σε δύο λεπτά και επικράτησε με σκορ 2-1 (22/09), με τον Μάγιερ να γίνεται η «χρυσή» αλλαγή του Ντάλιτς!

Ιδιαίτερη μνεία χρίζει στα ρεκόρ που καταγράφηκαν στην αναμέτρηση της Γαλλίας με την Αυστρία, με τον Ολιβιέ Ζιρού να γίνεται ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία των «τρικολόρ», σε ηλικία 35 ετών και 357 ημερών, ενώ απέχει μόλις δύο γκολ από την κορυφή της λίστας των «μπομπέρ» της εθνικής ομάδας της χώρας του. Για την ακρίβεια, ο Τιερί Ανρί έχει 51, ενώ ο Ζιρού 49 πλέον!

Παράλληλα, ο Μάρκο Αρναούτοβιτς κατέγραψε την 103η συμμετοχή με την Αυστρία και «ισοφάρισε» τον Αντρέας Χέρτζογκ, με τον οποίο συγκατοικεί, πλέον, στη λίστα των ποδοσφαιριστών με τις περισσότερες εμφανίσεις, με το εθνόσημο της εν λόγω χώρας στο στήθος.

Η αναμέτρηση δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους «οιωνούς» για τη Γαλλία, αφού μόλις το 23ο λεπτό, προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Ζιλ Κουντέ να δίνει την θέση του στον Σαλιμπά. Παρόλα αυτά, λίγο αργότερα, είχε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία.

Στο 35ο λεπτό, μετά από φάση διαρκείας στα «καρέ» της Αυστρίας, η μπάλα «στρώθηκε» ιδανικά στον Τσουαμενί, αυτός έκανε το ανάποδο ψαλίδι και τήν έστειλε στο δοκάρι του Πεντζ. Η λύση, εν τέλει, ήρθε από τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Με ένα απίθανο σόλο στο 56ο λεπτό, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με σουτ εντός περιοχής «έγραψε» το 1-0 για τους «τρικολόρ». Εννέα λεπτά αργότερα (65'), ο Ολιβιέ Ζιρού «κλείδωσε» τη νίκη για το σύνολο του Ντιντιέ Ντεσάν, με ένα ιστορικό γκολ, καθώς γράφοντας το 2-0 ως τελικό σκορ του ματς, έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Γαλλίας!

Στο έτερο ματς του ομίλου, η Κροατία βρέθηκε από την «κόλαση» στον... παράδεισο μέσα σε δύο λεπτά, αλλά για καλή της τύχη, είχε τον Λόβρο Μάγιερ!

Ο Σόσα «άνοιξε» το σκορ στο 49ο λεπτό με υπέροχο πλασέ εκτός περιοχής, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της χώρας του. Στο 77ο λεπτό, όμως, ο Κρίστιαν Έρικσεν έφερε το ματς στα ίσα με φοβερό σουτ και τη Δανία ξανά στην κορυφή του ομίλου. Η χαρά του συνόλου του Χιούλμαντ, ωστόσο, κράτησε ελάχιστα.

Ο Λόβρο Μάγιερ, μόλις δύο λεπτά αφότου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο βρήκε δίχτυα και έγραψε το τελικό 2-1, για να «χαρίσει» στην Κροατία όχι μόνο ένα σπουδαίο... τρίποντο, αλλά και την κορυφή του ομίλου!


Τα αποτελέσματα 5ης αγωνιστικής:

Γαλλία - Αυστρία 2-0 (56' Εμπαπέ, 65' Ζιρού)
Κροατία - Δανία 2-1 (49' Σόσα, 79' Μάγιερ - 77' Έρικσεν)

Βαθμολογία, 1ος όμιλος, League C

  1.  Κροατία 10 5 (5-5)
  2.  Δανία 9 5 (7-5)
  3.  Γαλλία 5 5 (5-5)
  4.  Αυστρία 4 5 (5-7)

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής (25/09, 21:45):

Αυστρία - Κροατία
Δανία - Γαλλία

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0