Football Talk

Σκωτία: Ο Ρόμπερτσον θυμήθηκε τα… παιδικά του χρόνια και ο Ντάικς ξεπέρασε τον εαυτό του σε 13 λεπτά! (video)

Σκωτία: Ο Ρόμπερτσον θυμήθηκε τα… παιδικά του χρόνια και ο Ντάικς ξεπέρασε τον εαυτό του σε 13 λεπτά! (video)

Πριν από 14 χρόνια χρονολογούνταν η τελευταία νίκη της Σκωτίας επί της Ουκρανίας, ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Το 2007 είχε λάβει χώρα το πρώτο τρίποντο, με τον Άντι Ρόμπερτσον τότε να είναι παιδί και… σήμερα, ο αρχηγός της ομάδας που συνεχίζει αήττητη εντός έδρας στο Nations League, παρότι δεν αγωνίστηκε. Καταλυτικός ο Λίντον Ντάικς, που έκανε σε 13 λεπτά, ό,τι δεν μπόρεσε σε 10 ματς της Championship

Όταν έβλεπε την Σκωτία να επικρατεί της Ουκρανίας, για τα προκριματικά του EURO 2008 με 3-1, ήταν παιδί. Και όπως είναι γνωστό, τα παιδιά δεν ξεχνούν ποτέ. Ο λόγος φυσικά για τον σημερινό αρχηγό της Εθνικής Σκωτίας, τον Άντι Ρόμπερτσον, ο οποίος δεν κατέγραψε την 60η συμμετοχή με την χώρα του, αλλά θυμήθηκε το παρελθόν του.

Ο λόγος; Διότι επρόκειτο μόλις για την 4η συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων, με μόλις μία νίκη των Σκωτσέζων κόντρα στους Ουκρανούς. Όσον αφορά την προηγούμενη επικράτηση, αυτή έλαβε χώρα το 2007, με τα γκολ των Κένι Μίλερ στο 4ο λεπτό, Λι Μακ Κάλοχ στο 10’ και Τζέιμς ΜακΦάντεν στο 68’, με τον μόνιμο σκόρερ της Ουκρανίας, Αντρέι Σεφτσένκο, να μειώνει με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.


Τότε, ο Άντι Ρόμπερτσον δεν είχε καν υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο, έχοντας τα μισά του χρόνια από ό,τι σήμερα. Πλέον, κλήθηκε μετά 14 χρόνια μετά την πρώτη φορά, να παρακολουθήσει ως… αρχηγός τη δεύτερη νίκη της Σκωτίας με την Ουκρανία, ιστορικά, έχοντας φυσικά ως πρωταγωνιστή τον Λίντον Ντάικς!

Τι έκανε ο τελευταίος; Κατάφερε μέσα σε 13 λεπτά να σημειώσει περισσότερα γκολ με την Εθνική Σκωτίας, από όσα με την ΚΠΡ σε 10 ματς πρωταθλήματος!

Δέκα ματς έχει δώσει η ομάδα του στην 2η τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και ο Ντάικς έχει πάρει σε όλα χρόνο συμμετοχής. Απολογισμός; Ένα γκολ στην 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στη Μίντλεσμπρο και εν συνεχεία, οκτώ ματς «άσφαιρος», με έξι συνεχόμενες παρουσίες στην βασική ενδεκάδα.

Αναχωρεί για τη Σκωτία, όπου θα έδινε το 23ο του παιχνίδι με την φανέλα της χώρας του. Με το σκορ 1-0 υπέρ της, ο Στιβ Κλαρκ επιλέγει να τον βάλει στην αναμέτρηση στο 77ο λεπτό και αυτός επί της ουσίας, τελειώνει την υπόθεση νίκη και διαβεβαιώνει πως η ομάδα του θα συνεχίσει αήττητη εντός έδρας στο Nations League.

Κάνει το 2-0 στο 80’ με το κεφάλι, η ιστορία επαναλαμβάνεται στο 87ο λεπτό και η Σκωτία επικρατεί της Ουκρανίας, μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της! Και κάπως έτσι, ο Ντάικς ξεπερνά σε 13 λεπτά με τη χώρα του, τα γκολ που είχε σημειώσει μέχρι τώρα σε… 11 ώρες ποδοσφαίρου.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0